Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wilk Audio Projekt... nie ma przypadków.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wilk Audio Projekt... nie ma przypadków.

Jednego wieczora przeglądam "Tips and ideas" Troelsa Gravesena i widzę takie obrazki:

a następnego trafiam na film pana Wilka..

https://youtu.be/2-GKmnwdzno?si=DufQBkP6g7lCrBeT

XD

No to wychodzi na to, że Troels nie ma racji

Skomentuj

Na allegro czasami w demobilach są dostępne takie cienkie rurki teflonowe 1mm średnicy.
      Do wszystkich takich sytuacji lubię je bardziej niż koszulki termokurczliwe.
      Cenowo to jakieś 30zł za kilkadziesiąt metrów wychodziło.

Skomentuj

Podobno Wilk był na AVS w tym roku. Czy ktoś odwiedził jego pokój i może streścić co tam się działo?

Skomentuj

Już za samo wciskanie ciemnoty na temat bocznikowania kondensatorów powinna być publiczna chłosta, zaraz po ślepym odsłuchu, w którym nikt nie będzie stanie tych boczników usłyszeć.

Skomentuj

Zamieszczone przez Granat Zobacz posta
            Podobno Wilk był na AVS w tym roku. Czy ktoś odwiedził jego pokój i może streścić co tam się działo?
            Ja byłem. Stało parę par kolumn w czarnym lakierze. Lakier ok...
            Grało.. no, jak niedrogie kolumny z podkręconą górą. Nie było jakiegoś ewidentnego dramatu. Na tle średniej wystawy nie było tragedii. Co nie najlepiej IHMO świadczy o średniej, ale to już zupełnie inny temat :) W domu bym tego nie postawił, ale nie raniło duszy.

Skomentuj

A wystawiali się jako kolumniarze czy jako kto?

Tak podpytuję, bo skoro nawet on się wystawiał to może i ja bym przybył w przyszłym roku. Tylko nie wiem czy warto.
              Moje podejście znacie, jest bardziej praktycznie niż mityczne.
              Last edited by Granat; 15.11.2024, 12:17.

Skomentuj

Co Ty Granat internetow nie masz? :) Jest sporo informacji o AVS i kto sie tam wystawial, a Wilk od pewnego czasu oferuje swoje seryjne kolumny i te wlasnie byly prezentowane.

Skomentuj

Zamieszczone przez Granat Zobacz posta
                  Ja byłem dwa razy.
                  Za pierwszym razem grały ich kolumny Vega 4 - to był zupełny dramat, a następnego dnia zaszedłem jeszcze raz - grały mniejsze i już takiej tragedii nie było, ale to najlepsze co można było powiedzieć o tych kolumnach. No i lakier ładnie wypolerowany...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Już za samo wciskanie ciemnoty na temat bocznikowania kondensatorów powinna być publiczna chłosta, zaraz po ślepym odsłuchu, w którym nikt nie będzie stanie tych boczników usłyszeć.
                    żeby usłyszeć różnicę potrzeba minimum 1/3 pojemności
                    ja zrobiłem Rike Audio z Superiorem 3,9 do 2,7
                    potem Supreme z Superiorem 3,9 do 2,7 i ten drugi zestaw został
                    Superrior dodaje zadziorności z mundorfem było bardzo dobrze a Rike był zbyt mdły

Skomentuj

Zamieszczone przez slawek.xm Zobacz posta

żeby usłyszeć różnicę potrzeba minimum 1/3 pojemności
                      ja zrobiłem Rike Audio z Superiorem 3,9 do 2,7
                      potem Supreme z Superiorem 3,9 do 2,7 i ten drugi zestaw został
                      Superrior dodaje zadziorności z mundorfem było bardzo dobrze a Rike był zbyt mdły
                      Jak to działa? Zamiast jednego kondka wstawiasz równolegle dwa 2 podziale 33%/67%?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Żebyś się nie zdziwił... jak te druty są zwarte aluminiową obudową kondensatora, to raczej będzie słychać

Skomentuj

dowód 1234 że niesteci Ci sympatyczni Panowie bo to juz nie tylko P.Paweł ale "kooperacja" po prostu sie slizgają i za bardzo nie wiedzą co robią i jak to "działa"

Taki montaz u Wilków był już wytykany pare razy w internetach ale niestety Panowie bardzo wolno sie uczą.
                          koszulki teflonowe, lub po prostu odpowiednie ułozenie / wygięcie - te końcówki sa bardzo sztywne nic nie będzie latać.

Ot częśc sygnału leci bo obudowie konda jaka część to zalezy od oporu tej w.w przy odrobinie szczęscia te kondy to jakby ich nie było :).

zobaczcie Sobie jak zrobili wzmacniacz lampowy i takie same kwiatki prawie na wszystkich kondach i tu już nie ma żartów mogą być niezłe iskrzenia.
                          https://www.youtube.com/watch?v=U6eJ_HflFbk

Ja największą beke mam z tego jak się odgrarzali miesiąc czasu ze pomiary ze komora ze będę wszystko pokazywać mierzyć i Nam pokażą - wydali sporo kasy na nowe "clio" P.Witek się ucieszył Bo skasował kasiorkę.
                          I pokazali kilka pomiarów niewiadomo czego z wygładzaniem 1/3 na oct na dwóch filmach i od tamtej pory ani słowa o pomiarach. Cisza. Mają system ale nie potrafią go używać. Ciekawe czy wrócili do grabowanych symulacji :)

A co do kolumn to super każda konkurencja jest potrzebna, lakier obudowy spoko ale trochę drogawo za najtańsze PFC. Mają sporo wyznawców Youtubowych więc sprzedaż będzie napewno.
                          Last edited by Zap Projekt; 15.11.2024, 18:21.

Skomentuj

Rynek pojemny, wszyscy się zmieszczą, a jak ktoś ma ambicje, to niemal cały świat stoi otworem.

Skomentuj

Byłem na AVS u Wilka, ale nie za długo i niewiele mogę powiedzieć. Leciał akurat kawałek z "binarną" stereofonią i niewiele można było powiedzieć poza tym, że grało na maluchach - jakoś, a po przełączeniu na większe paczki... zupełnie inaczej. Odniosłem wrażenie, że grały kolumny (było słychać źródło dźwięku) i czasami coś pomiędzy, ale mógł to być też tak zaaranżowany utwór (leciał ten sam na obu zestawach). To mniej istotne, bardziej było to, że grało zupełnie inaczej barwowo na małych i dużych, czyli w zasadzie nie ma własnego pomysłu na granie, to były przypadkowo brzmieniowe kolumny. One na pewno nie leżały pomiarowo obok siebie, nie ma opcji aby chociaż podobnie charakterystyki wyglądały. Małe grały średnicą, duże jak by miały załadowany kontur na stałe! Szkoda mi było czasu na dłuższe odsłuchy, więc na tym jednym kawałku zakończyłem wizytę u nich. Acha - małe to były te najmniejsze, a duże nie jestem już pewien, ale chyba te zewnętrzne największe.
                              To takie moje zdanie w temacie AVS i Wilka.

Skomentuj

Zamieszczone przez Zap Projekt Zobacz posta

Ja największą beke mam z tego jak się odgrarzali miesiąc czasu ze pomiary ze komora ze będę wszystko pokazywać mierzyć i Nam pokażą - wydali sporo kasy na nowe "clio" P.Witek się ucieszył Bo skasował kasiorkę.
                                I pokazali kilka pomiarów niewiadomo czego z wygładzaniem 1/3 na oct na dwóch filmach i od tamtej pory ani słowa o pomiarach. Cisza. Mają system ale nie potrafią go używać. Ciekawe czy wrócili do grabowanych symulacji :)

A co do kolumn to super każda konkurencja jest potrzebna, lakier obudowy spoko ale trochę drogawo za najtańsze PFC. Mają sporo wyznawców Youtubowych więc sprzedaż będzie napewno.

Na taki film z pomiarów już się raczej nie doczekamy. Kupno systemu Clio zwróciło im się po dwóch klientach więc na potrzeby próby pozamykania ust krytykom wydatek dla nich żaden.

IMHO to wytknięcie im prac na zgrabowanych charakterystykach i brak pomiarów i cały szum wokół tego jaki powstał na forach bardziej im pomógł niż zaszkodził. Szkoda, bo myślałem że ludzie jednak lubią gdy ktoś kompetentny i doświadczony majstruje przy ich sprzęcie a nie ktoś kto wyczuł biznes i próbuje tworzyć coś na czym się średnio zna.
                                Najwidoczniej taka już natura ludzka.

Ja byłem dwa razy w pokoju Wilka. Uczciwie przyznam, że były gorsze prezentacje na AVS ale generalnie ich kolumny grały po prostu przeciętnie - krzykliwe średnie tony, wyeksponowana góra do granic możliwości. Takie efekciarskie granie pod publikę na wystawie. No i repertuar też efekciarski.

Skomentuj

Mnie zabolało jak jeden z klientów powiedział, że przyjechał do mnie bo do Wilka ma za daleko. Niestety ludzie się nie znają i wchłoną wszystko co się powie/napisze.

Skomentuj

Czyli jesteś zbyt tani.

Skomentuj

Trzeba podnieść ceny żeby stać się prestiżowym :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_flash Zobacz posta

Jak to działa? Zamiast jednego kondka wstawiasz równolegle dwa 2 podziale 33%/67%?
                                        tak , dwa kondy równolegle zlutowane.... ewentualnie można trzy

Skomentuj

Czaruję...
                                        X