Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wyniki w super PI czyli który diy-owy komp najszybszy :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ESSH0 sorki mam kompa po formacie jak zainstaluje podkece proca to koaze wam :)

Skomentuj

Jak chcecie to robić "profesjonalnie", to tak jak w 1. poście, czyli: wersja SuperPI XS 1.5, http://www.xtremesystems.com/pi/super_pi_mod-1.5.zip , są milisekundy i suma kontrolna; i 2 CPU-Z otwarte http://www.cpuid.com/download/cpu-z-136.zip , 1 na CPU, drugi na Memory.
      To z mojego kompa te wyniki , takero mi złożył :), zobaczę co jeszcze da radę wyciągnąć z niego.

Skomentuj

czuje się ojcem tego kompa ;]
        jutro możę wpadne to world record padnie - poniżej 9s będzie, a potem może się palić

Skomentuj

Zamieszczone przez chico
          (...)
          ---edit---
          Wydajnosc mam porownywalna z kolega rzymo a on ma 3ghz pentiuma 4 z HT =]]] rotfl :P
          Dla ścisłości - HT ani 2 (czy więcej) rdzenie nic nie dają w Super Pi, niestety :)

(na Celku-D 2.26 @ 3.75GHz miałem coś koło 39 sekund - znajdę screena to zaraz tu wrzucę)

Skomentuj

Zależy, co to jest "nic" :), bo każda ms się liczy . HT może nie, ale 2. rdzeń w tym czasie "utrzymuje system przy życiu" (z doświadczenia widzę, że trzeba ustawić "koligacje" na drugi rdzeń i oczywiście priorytet czasu rzeczywistego).
            A jeśli Athlon (podkręcony czy nie, nie wnikam) powyżej 3200+ ma wynik "porównywalny" do Pentiuma 3GHz (Northwood, Prescott, Smithfield, Presler, jakikolwiek), to w/w Athlon się może conajwyżej wstydzić .
            Rekord świata 1M - "płaskie" 9.000s http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=109717 , chłodzony oczywiście ciekłym azotem (a ja się muszę "męczyć" na powietrzu, fakt że Scythe Infinity, ale do dobrego wodnego czy jeszcze lepszego chłodzenia to mu sporo brakuje...).
            No ale zobaczymy, mam w planach odpowiednie wykastrowanie Windowsa i sam jestem ciekaw co to da :).

Skomentuj

Takero się podjarał, że ma nowy procesor :). Prawde mówiąc szybkie procki w obecnych czasach mało dają, do gier liczy się karta.

Mój wynik, robiony rok temu, jak zmieniałem proca. Chyba w takim przypadku jestem na 2 miejscu w tym wyścigu MHz szczurów :) :
              Załączone pliki

Skomentuj

Yoshi dziś wieczorem podkręce mojego P4 twoja druga pozycja będzie zagrożona :razz:

Hehe fajna zabawa.

Skomentuj

Ale kto tu mówi o graniu :P? Mam Gf6600 i mi starcza (aktualnie najgorszy element zestawu), ale prockiem się mogę chwilowo pochwalić, bo jest czym .
                  I tak jak pisałem, żeby wynik był "zatwierdzony", to screen z oknem SPI z sumą kontrolną i 2x CPU-Z musi być.

Skomentuj

chłopaki co sądzicie o tym :razz:

dodam ze to był procek 2300 przez tuningiem, a po tuningu jest 2600+ pozdro all
                    rywalizujcie dalej....

Skomentuj

to gowno nie program o ile dobrze go odpalilem :)
                      512

1024

Skomentuj

Może jeszcze próbka 16M dla potwierdzenia stabilności ? :)

Znalazłem taki wynik swojego dawnego Celka-D :

Skomentuj

a ja tam mam bartona 3200+ i slabo z super pi
                          za to mam 30 fps w Oblivionie (1280/1024 detale na max :) )

Skomentuj

Zamieszczone przez rzymo
                            Może jeszcze próbka 16M dla potwierdzenia stabilności ? :)
                            No spox, przyjmuję wyzwanie :). Takty prawie takie same, a czas...

I jeszcze update, o całe 0,001s, w 1M:

Skomentuj

Core 2 duo miazdza :P Zajebiscie dobry procek, AMD poki co nie ma podskoku nawet ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez chico
                                Core 2 duo miazdza :P Zajebiscie dobry procek, AMD poki co nie ma podskoku nawet ;/
                                zalezy do czego potrzebujesz koma
                                jak do grania - amd
                                jak do programow, kodowania filmow itp - intel

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Do tego co ja potrzebuje robic na kompie to wystarczy mi moj Barton :P Ewentualnie podkrecam go o kilka(nascie) % i poradzi sobie z przerobka filmow z dvd czy jakims prostym kodowaniem 'w miare' szybko :) A gry? Czasami hl opposing force albo bilard na wp ;>

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_pawel
                                    Zamieszczone przez chico
                                    zalezy do czego potrzebujesz koma
                                    jak do grania - amd
                                    jak do programow, kodowania filmow itp - intel
                                    Nie, nie...
                                    Core 2 jest najszybszy do wszystkiego, za czasów wszelkiego rodzaju "Pentium 4 i pochodne" (czyli włącznie z D) tak było jak mówisz.
                                    Zobacz sobie jakiś test C2D w necie, w grach też bije AMD ostro :).

Skomentuj

Ciekawe jaka bedzie odpowiedz AMD ;]

Skomentuj

Nie, nie...
                                        Core 2 jest najszybszy do wszystkiego, za czasów wszelkiego rodzaju "Pentium 4 i pochodne" (czyli włącznie z D) tak było jak mówisz.
                                        Zobacz sobie jakiś test C2D w necie, w grach też bije AMD ostro .
                                        zgadza sie, włącznie z D

Skomentuj

to ja cos dodam od siebie :twisted:
                                          probka 16M - 13.59
                                          http://img198.imageshack.us/my.php?i...zch5spi4zp.png
                                          konfig:
                                          A64 Winchester 3000 1800@2620mhz 1.76V CBBID 0451 (bardzo slaba seria:(
                                          DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D
                                          Twinmos SP 1A4T bh-5 256mb 240mhz cl1.5-2-2-2 3.3V max=266mhz\3.6V
                                          reszta sie nie liczy

ma ktos lepszy wynik odemnie bo juz sie pogubilem?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X