Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klejenie forniru żywicą

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Klejenie forniru żywicą

Czy kleił toś fornir żywicą? Gdziesz czytałem ze to nawet dobra metoda, ale kaj ona ma sie w praktyce? Pozdro.

nie wychodzi zazwyczaj przesiaka przez fornir a nie daj boze jakis sek i jest nie mozliwe do zeszlifowania lepszy jest zwykly juz oklepany butapren lub klej perełka

a na zywice okleja sie skrzydla w modelach RC

Skomentuj

co to za perełka?

Skomentuj

perełka to klej na bazie zywicy naturalnej klej organiczny rozpuszcza sie go w goracej wodzie sluzy
        nazwijmy do klejem dziadkow

Skomentuj

najlepszy jest wikol tani, nie smierdzi, bezbarwny . Trzeba tylko miec żelasko. Jedyna wada to czas schniecia 12 h :( Ale forniru nie da sie po sklejeniu oderwać niczym..

Skomentuj

wikol nie nadja sie do polowy fornirow ze wzgledu na to ze zawiera wode i poi schnieciu powduje pekanie nadaja sie jedynie najszlachetniejsze forniry

Skomentuj

fakt fornir mam dębowy, ale jak klej byl zbyt mokry to niekiedy pekal.

Skomentuj

walsnei na debie peka najbardiej

Skomentuj

na vikolu robią się duze fałdy które nie zawsze schodzą
                  butapren do forniru jest najlepszy
                  Załączone pliki

Skomentuj

dziwne ja poraz pierwszy nakladalem fornir debowy na kolumny i nic mi nie pofalowalo, kleilem na wikol i zelasko, moze wy za slabo lub za krotko to obciazacie ? pekalo najbardziej podczas obrobki :( dziwna wydaje mi sie opinia ze dziury powinno sie robic na fornirze, fornir sie strzepi, a jak kleje na dziure to tylko faluje lekko na samej dziurze ale da sie fajnie obrobic.

Skomentuj

jakos nie hcce mi sie w to wierzyc

Skomentuj

niedlugo zobaczysz....

Skomentuj

Nie bede zaczynal nowego posta. Przedstawcie swoje przezycia z klejami. Jaka firma, jaki klej, ile kosztuje, jak sie klei fornir. Kiedwy był taki post, ale to na starym forum :P

Skomentuj

Nierozumiem coniektórych, boją się tego butaprenu jak ogień wody i na odwrót.
                            Butapren:
                            -nie robi plam na fornirze
                            -nie trzeba prasować
                            -nie marszczy forniru
                            jedynie śmierdzi :P

Skomentuj

Kleje na wikol bo kupilem 2 litry wiec mam go duzo i musze wykorzystac. Ile kosztuje litr butaprenu?

Skomentuj

ja w obi za 2 puszki 250ml dałem 11zł

Skomentuj

ja kupuje po 10 zl za 0.8 litra.
                                  Ale na podlogowki dwie takie puszki mi nie wystarczyly.

Skomentuj

Kiedyś jak kleiłem na budapren dałem z 50kg obciązenia to i tak nie docisną sie w kilku miejscach. nieweim mozeza mało go dałem.

Skomentuj

mi pekalo na duzych dlugosciach...nawet cieko mi powiedziec na jakich :)...ale i tam kleilem na wikol i zelazko... tylko ze to byl czeczot jakiegos orzecha jak z top gearu to tak jakby wlosy rosly w innych kierunkach.. nie peknie ... supera ale cena z kosmosu ...
                                      beda zdjecia centrala ale jeszcze nie pora bo nie moge po formaci odratowac ... :(

Skomentuj

ha czyli w konfrontacji wikol butapren, wikol wygrywa bo litr kosztuje 11zl, a właściwości ma te same, tylko żelaskiem trzeba przejechac

Skomentuj

Czaruję...
                                        X