Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak Sie Wymigać Od Woja....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak Sie Wymigać Od Woja....

Witam aLL

Mam takie pyt. jak mozna sie wymigać od służby wojskowej...
    jakis lekarz... psyhic... :lol: Mieliście kiedys taki problem...

z góry thx za pomoc... :cool:

Zrób sobie tatuaż najlepije jakaś sfastyke lub cos na wzór młodzierzy wszechpolskiej, ogol sie na łyso itd... na bank cie nie wezmą :/

Skomentuj

a np. znacie jakiegoś lekarza w Łodzi co wystawia zaświadczenia... co by oznaczały... kategorie "D" za niewielką opłatą :razz:

Skomentuj

Wg mnie do wojska nie chcą iść tylko chłopy o osobowości kobitki:P

Temat dla mnie głupi wg mnie do kosza.

Skomentuj

ja znam tel (0-12) 662-20-00

Skomentuj

ja takze niechce isc do wojska(zaduzo sie naogladalem tv + moja super kondycja..)

Skomentuj

dalex1, ty nie lecisz... h*** do łodzi jest kierunkowy 0-42 jak coś ;/ ten numer jest godny zaufania :wink:

Skomentuj

to na studia zapraszam :) nie jest tak zle a i wojsko tez sie omija lukiem, a co po studiach to pozniej sie bedize myslalo, caly czas sie to zmienia, wiec pewnie za pare lat tylko zawodowe wojsko bedzie

Skomentuj

Tatuaz to dostanie wpis: "Samookaleczenie" a na dodatek tatuaz musi byc w widocznym miejscu. Z tego co wiem to szyja, twarz lub zewnetrzne czesci dloni. Na reszcie ciala moze byc [; Wymigac sie od sluzby na stale i dostac "D" to trzeba wydac pare zl, na fikcyjna historie choroby.

Skomentuj

Zamieszczone przez Filipek
                    Witam aLL

Mam takie pyt. jak mozna sie wymigać od służby wojskowej...
                    a po co ??
                    w dzisiejszych czasach trzeba byc kompletnym idiotą, żeby unikać czegoś podobnego to tylko 9 miesiecy a nie 24 czy ot 15
                    jesli już chcesz unikać to dam Ci taką rade:
                    1 jesli juz zdecydujesz że chcesz „kombinować” to kombinuj tak zebyś nie poszedł
                    2 jesli będziesz kombinował ale Cie wezmą, bo jest taka mozliwość to już wtedy inna , gorsza sprawa
                    3 Teraz najgorsze co może sie zdażyć, a zdaża się dość czesto a nawet częsciej, czyli:

Koleś taki jak np Ty (czyli ktoś kto nie chciał przyjść i z tego tytułu przed wskoczeniem w kamasze "kombinował, niestety daremnie bo poszedł ) wiec przychodzi do woja, i odwala co ma odwalić, mijają miesiące, kolo jeździ na badania itp, mija 5 miesięcy a komisja dalej nie stwierdziła czy on ma 7 skrzywień kręgosłupa, czy moze przypadkiem z " deklem " coś nie Teres, wiec gościa znowu odsyłają po innych lekarzach itp, wreszcie mija 7 miesięcy, no i ukochany, i najpiękniejszy dzień, KOMISJA, i szanowna komisja ozeka:
                    Kategoria E !!!!!, pół biedy jak orzeknie D bo D tzn bo każdy wie, ale E to już koleś który kompletnie do niczego sie nie nadaje, nawet w czasie wojny nie można mu dać procy, a jesli sie do niczego nie nadaje to nawet i do grabienia liści czy łopaty sie nie nadaje, i wtedy ten piekny dzień zamiast stać sie pieknym może sie okazać koszmarnym bo
                    Jaki jest sens opuszczenia koszar po praktycznie całkowitym odsłużeniu??, gosc odwala całą służbę i wychodzi z kat E , no dobra dla pocieszenia niech dostanie D, a co jeśli dostanie B 12 ?? znowu stres ??, znowu myśl, że za 12 miesiecy założymy trepy ??,
                    A co w przypadku kiedy pracodawca zapyta Cie:
                    Byłeś Ty chłopaku w wojsku??,
                    - no dobra odpowiesz, że byłeś,
                    - a jaką miałeś kategorie? zapyta, Ty mu na to, że ?? no i co mu powiesz?? D?? wtedy rozmowa podejrzewam się skończy, bo facet pomysli, że albo go w konia robisz, albo masz ze zdrowiem cos nie wpożądku, a wiadomo, Polska to kraj w którym nie chętnie przyjmuje się do pracy nie w pełni sprawnych mężczyzn ( bo chyba o mężczyzn nam chodzi, chociaż czytając ten post zastanawiam się ) no i kobiety w ciąży itp. Bo po co pracodawcy człowiek, który będzie częściej na zwolnieniach niż w pracy
                    A więc zastanów się czy w ogóle warto, może lepiej jak koledzy podpowiadają pójść na studia?? Wybór należy Do Ciebie
                    A i jeśli chodzi o tatuaże, daj sobie spokój

Skomentuj

Filipek, wystarczy byc kapciem !!!!! Jesteś kapec ??

[ Dodano: 2006-12-14, 19:44 ]
                      dj_zibi, 1 raz mówisz cos mądrego

Tasior, nie bądź kapeć, jestes twardy przeciez

dalex1, co ty za pierdoły wypisujesz, idź lepiej lekcje na jutro odrób

[ Dodano: 2006-12-14, 19:45 ]
                      Zamieszczone przez greg00
                      wiec pewnie za pare lat tylko zawodowe wojsko bedzie
                      Oby bo prezes ma zamiar rozgromic armie i nawet Seweryn mnie nie powstrzyma ::P chyba że zostane zaciagniety do pewnej firmy .. ale to takie plany pi razy oko :P

Skomentuj

ja mam A i jestem dumy z tego;]
                        studia zalatwiaja srawe.

Skomentuj

Budzik to ty pierwszy raz piszesz cos mądrego bo odgapiasz odemnie:P

Ja jestem za wojskiem chyba że ktoś naprawdę jest chory.

Skomentuj

ja jestem za ale dla chetnych, jak ktos nie chce to po co go zmuszac?
                            tez mam A mimo lekkiego skrzywienia kregoslupa, ta komisja to sciema, moze jakbym cos powiedzial to by i cos innego wpisali, ale w sumie to ja chcialem A, nie jest to wielkie schorzenie, nie dokucza zbytnio, a jednak jak sie ma A to latwiej o prace raczej...
                            a do wojska i tak nie mam zamiaru isc, bede sie uczyl do bólu - NIE POJDE I TYLE :)

Skomentuj

ja mam kategorie A z 3 paragrafami:
                              1. paragraf 1. pkt 1. (wzrost powyzej 185cm) :razz: i z tego powodu juz wiem ze mnie wezma w ostatecznosci :lol:
                              2. krotkowzrocznosc...
                              3. skrzywienie przegrody nosowej (ciekaw jestem na jakiej podstwie to gosciu stwierdzil jezeli nawet mi sie nie przyjzal :neutral: )

i jak inni koledzy obecnie studjuje co daje mi wolne od wojska na conajmniej 6 lat :mrgreen:
                              na studiach po 1 roku mozna tez odbyc cos w rodzaju obozu wojskowego (trwa to niecale 3m-ce) i dzieki temu miec juz papierek ze sluzba zostala odbyta (jest tam cos tez napisane drobna czcionka ale tego nie czytalem... :roll: )

Skomentuj

A ja nie chcem iśc do wojska :P Według mnie strata czasu i wogle głupie to jest przymuszanie kogos na siłe, jak to mówia z niewolnika nie będzie pracownika... a moze ja jestem pacyfistą, lub nie jestem patriota? Nie przekonuja mnie również teksty, a wręcz rozśmieszaja "a co to za facet który nie był w wojsku"... normlany?!

Przypomniało mi sie jakim ciekawym sposobem mój brat nie dostał sie do wojska, a mianowicie tuz przed komisja spozył wraz z kolega nadmierną ilosc trunku wyskokowego, nastepnie pocharatał sobie rece i poszedł na komisje tam zaczał odstawiac maniany wyzywac ich od takich i owakich i machneli na niego reka... ale on zawsze był "orginalny" . No ale to było kilka lat temu...

P.S. Komisje mam w lutym :P

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                                  nastepnie pocharatał sobie rece i poszedł na komisje
                                  hm.. no to raczej nie bylo normalne wiec nie dziwie sie ze go nie wzieli :)

Skomentuj

Ja jestem zdania że armia powinna być zawodowa.
                                    Nie byłem w wojsku kat.D ale dość się nasłuchałem opowieści o armii. Te 9miesięcy to jest bezsens w tym czasie w wojsku nauczysz się kombinatorstwa, cwaniactwa i chlania.

Skomentuj

idziesz prywatnie do lekarza alergologa ten wystawia Ci papier alergia z podejrzeniem astmy(ok 200-300 zl)... po dwoch trzech miesiacach idziesz do lekarza rodzinnego mowisz ze strasznie kiepsko Ci sie "zyje" on wysyla Cie na badania wydolnosciowe :) nie spisz cala noc a rano wypijasz 2 kawy i idziesz na badania... przyspieszone tetno, slaba wydolnosc... w ten oto sposob dostajesz papier od nfz-tu ze masz alergie z podejrzeniami astmy potwierdzone wynikami badan wydolnosciowych idziesz na komisje i otrzymujesz rasowe D :)

Skomentuj

Ja tez nie chce isc do wojska. Zreszta nawet nie mam zamiaru. Moj ojciec jest bylym oficerem ,od 2 lat na emeryturze, matka tez pracowala ponad 20 lat w wojsku. Wiem jak tam jest i dlatego nie mam zamiaru tracic kilku miesiecy zycia na grabienie lisci i malowanie trawy. Bo tylko tego mozna sie nauczyc w tym czasie. A strzelanie itp ? Wystrzelalem w zyciu wiecej amunicji niz nie jeden wojak :P I nie byly to kapiszony...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X