Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki do mp3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki do mp3

Mam pytanie dotyczące wyboru słuchawek do mojego T30. Mianowicie standardowe słuchawki nie sa złe ale bardzo kiepsko odizolowują otoczenie. Głównie chodzi o podróże po mieście pieszo i tramwajem. Dlatego słuchawki dokanałowe będą dla mnie najlepsze.

tutaj przedstawiam moje typy:
    1. Creative EP-630 (naczytałem się dużo dobrego o nich)
    2. Koss Spark Plug (podobno nie wygodne i ze słabymi wysokimi tonami)
    3. SENNHEISER CX300 (kompletnie nic o nich nie wiem)
    4. Philips SHE9600/00 (dzisiaj znalezione)

Jeśli ktoś miał już styczność z tymi sprzętami prosze o wypowiedzi. Może są inne warte uwagi słuchawki.

EP-630 - sam posiadam i wszystki polecam. Świetny stosunek cena/jakość i co ważne - na tle wszystkich konkurentów one są najlepsze ! ! ! !

Spark Plug - przebasowane, nie polecam ( może i mała cena, ale szczerze - nie polecam ich nikomu )

CX-300 - to są EP-630 tylko w innych obudowach, z inną firmą i za o wiele za dużą cenę ( ponad 2 razy tyle co EP-630 nawet ! ! ! )

SHE9600/00 - dobre słuchawki, ale mają ubogi środek i za "głośną" górę.

Wszystkie z tych słuchawek miałem na uszach. Polecam Ci EP-630. i to nie z tego powodu, że sam je mam. Po prostu z dokanałówek są to najlepsze słuchawki. I tyle .... CX-300 mają jedyną różnicę co do EP-630, że minimalnie "kulturalniej" zachowują się w wyższych rejestrach głośności. Nie warto do nic dopłacać. Samemu ciężko mi było znaleźć w nich różnicę.

Sparki są już trochę przestarzałe i jak dla mnie za mało kulturalne. Philips'y są fajne, ale brak środka je dyskfalifikuje. Pozdrawiam !

P.S. O walorach "ciszy" (redukcji dźwięku z zewnątrz ) nie mówię, ponieważ jest ona nie do rozróżnienia i każde słuchawki mają ją taką samą.

Skomentuj

Ja mam Spark The Plug, jeśli chodzi o odizolowanie to tak jakbyś był w innym świecie.
      Też mam T30 w tramwaju (stare cyklopy) głośność 12 w skali 40 jest absolutnie wystarczająca, bassu jest całe mnóstwo a wysokie zawsze można korektorem trochę dokręcić. O Ep 630 też czytałem duużo pozytywów ale w uszach nigdy nie miałem więc się nie wypowiadam. Philpsy bym olał odrazu, nie mam przekonania do tej marki. O tych senkach pierwszy raz słyszę :mrgreen:

Skomentuj

"eXe" - sorki, że trochę "zjechałem" Twoje słuchawki ale uwierz mi - ich dźwięk do mnie nie przemawia pozytywnie. Niestety ...... Pozdrawiam !

Skomentuj

bartekgib, za co ty mnie przepraszasz To ja ich słucham. Nie wiem ile ich używałeś ale muszę powiedzieć, ze zanim nauczyłem się je dobrze wkładać do uszu mineły jakieś dwa tygodnie. To nie są słuchawki do słuchania muzyki i napawaniu się nią (gdzie tam w tramwaju ktoś liczy na super jakość) ale swoją rolę spełniają wyśmienicie. Jak pisałem Epek nie słuchałem ale porównanie mam też dość, gdyż w domu Senki MX 500 i koss UR-40. Wg mnie jeśli komuś zależy na ciszy i wychodzie i nie chce płacić bóg wie ile to wybór jest między dwoma tymi właśnie modelami.

P.S bartekgib, słuchałeś the plugoów czy poprostu plugów?

Skomentuj

A czemu nie słuchawki pałąkowe zamknięte?

Skomentuj

Zamieszczone przez Langusta
              A czemu nie słuchawki pałąkowe zamknięte?
              Jakoś do mnie to nie przemawia. W domu owszem, ale do małego odtwarzacza, małe słuchawki. Czy w ogóle jest możliwośc przetestowania takich słuchawek, jakiegoś odsłuchu?
              Ja bujam mojego T30 na 18 max 20 w skali głośności, ale i tak tramwaj całkowicie psuje akustyke. Poza tym orginalne słuchawki sa troche za duże dla moich uszu, często mi wypadają. Jeśli chodzi o preferencje muzyczne to lubie dużo basów, wyraźne soprany, a średnice i tak korektorem tłumie, więc chyba EP spełnia moje wszystkie życzenia.

Skomentuj

zook, dokanałówek nie będiesz miał możliwości sprawdzić, nawet o tym nie myśl, względy higieniczne. Szukaj po znajomych albo coś.

Langusta, jeździłeś kiedyś tramwajem ?

Skomentuj

Wierze wam na słowo. Pewnie się na tym temat zakończy, że je kupie. Pytanie tylko jak się ustrzec podróbek, kupując jednocześnie najtaniej (allegro).

Skomentuj

zook, kupować w oryginalnych opakowaniach.
                    Na Ep była w vobisie chyba ostanio promocja.

Skomentuj

Faktycznie. Za stówke to raczej dobra cena.

Ale na jakiejś Tyldzie jest za 77zł. plus 9zł przesyłka kurierem.

Skomentuj

Ja kupowałem w Vobisie je za 79 zł. Poszukaj jeszcze w Vobisach - może jeszcze mają. Ja od czasu jak zakupiełm moją Sanse i tam były orginalne dokanałówki to nigdy wiecej nie kupię słuchawek dousznych, albo innego typu. Słuchawki tzw. Hi-Fi - owszem Mam HD-415 i używam ich przy kompie. Ale do empecza tylko i wył. dokanałówki. Pozdrawiam !

P.S. "eXe" - słuchałem The Plug i Spark Plug - większej różnicy w nich nie zauważam. Jedynie wydaje mi się, że Sparki lepiej się trzymają uszu. A co do zakładania dokanałówek - pierwsze moje dokanałówki to były standardy od SanDiska. Gumki miały strasznie twarde. Ale już za pierwszym razem nauczyłem się je wkładać. Nie mam z żadnymi dokanałówkami kłopotów.

Skomentuj

wexze kup normalne sluchawki. sluchalem cx-300 i... szkoda gadac. w zasadzie graja "pagorkami". tu bas mocno podbity w jakims zakresie. miedzy srodkiem, a gora tez jakis pagor. przy przelykaniu sliny czy chodzeniu slychac bardzo dobrze "siebie" - wada tak mocnego tlumienia. jak lubisz wycofany srodek a duzo basu to pomysl o sennheiser p(m)x100 (polotwarte) lub akg k26p. nie dosc, ze komfort wyzszy to i jakosc dzwieku stukroc lepsza od dokanalowych. sa jeszcze dosc tanie kossy portapro, ale przez totalne zmulenie nie polecam (chcoiaz wielu osobom sie podobaja). sam posiadam px200, ale to nie dla osob lubiacych ogrom basu - sa jak na swoja klase cenowa bardzo neutralne z bardzo krotkim, twardym basem (przez co niektorym sie wydaje, ze nei maja w ogole basu), srednica wysunieta na pierwszy plan i gora dobra, niewywyzszajaca sie. mi wystarczaja, aczkolwiek w halasie sie ich nie da sluchac (pomimo konstrukcji zamknietej) - bardziej do domu czy do malo halasliwego otoczenia.

Skomentuj

bartekgib, jeśli porównujesz zakładanie EP z sparkami to fajnie ale te słuchawki mimo, że są dokanałowe mają całkiem inną budowę i co za tym idzie całkiem innaczej się je wkłada do ucha.

Skomentuj

bartekgib,

jak porównasz EP-630 do tych std. od sandiska e130?? prosze o w miare obszerny opis bo zastanawiam sie nad creativami a mam własnie tego sandiska z fabrycznymi słuchawkami.

dzieki z góry.

Skomentuj

polecam

Creative zen aurvana

Skomentuj

Zamieszczone przez Hitachi
                                  Creative zen aurvana
                                  Cena troche nie dla mnie. 249zł to 2,5 raza za dużo. Ale mogą być fajne.

P.S. W gre wchodza tylko dokanałówki, nie interesują mnie pałąki żadne.

Skomentuj

A ja będę walczył, AKG K26P, ot co.

Skomentuj

Słuchawki creative np. te na allegro poniżej 60 zł to podróbki ;]

Skomentuj

te akg k2xp maja jedna wade - czuc ucisk na glowie, wiec sa mniejsze szanse, ze spadna, ale tez bardzo dlugich sesji nie przeprowadzimy

Skomentuj

Czaruję...
                                        X