200zł zalożenie, potem przez pierwsze dwa lata okolo 300zł miesiecznie zus z tym ze jakas czesc tej oplaty mozna doliczyc do kosztow. Po 2 latach 600-800zl, nie pamietam juz...
Z prawnego punktu widzenia to kolumny możesz nazwać dowolnie byle by nie była to nazwa zastrzeżona !
Do tego nie musisz mieć zgłoszonej działalności gospodarczej.
Taki wyrób podchodzi pod rękodzielnictwo. I jeśli nie produkujesz masówki tylko pojedyncze egzemplarze pod konkretne zamówienia osób prywatnych to wszystko jest zgodne z prawem !.
Od ponad 3 lat produkuję i sprzedaję kolumny głośnikowe właśnie wedle tej zasady.
Porównać to można z np artystą malarzem ,który nie prowadzi działalności gospodarczej bo nie musi , jest to zawód tzw wolny. !
A obrazy swojego pędzla oczywiście sygnuje własnym podpisem
200zł zalożenie, potem przez pierwsze dwa lata okolo 300zł miesiecznie zus z tym ze jakas czesc tej oplaty mozna doliczyc do kosztow. Po 2 latach 600-800zl, nie pamietam juz...
zależy jak będziesz płacił - jaki sposób wybierzesz...
Nie wiem czy studenci wogóle nie są z tego zwolnieni :P
Bo te 200zł przez jakiś tam czas to każdy teraz ma.
Ew możnaby walczyć o jakieś dopłaty z funduszy unijnych :P
Ale i tak jeśli miałoby to słuzyć wyłącznie sprzedawaniu pojedynczych kolumn to bez sensu...
Tragedia,i ten koles to robi juz 3 lata,normalnie szok. Jesli takich kolesi jak HouseM bedzie wiecej to nikt nie bedzie kupowal kolumn DIY,wystarczy zobaczyc co on tam sprzedaje...plyta CD do wygrzewania kolumn?? HouseM, ty masz ludzi za idiotow czy sam masz nie pokolei w glowie?
Pewnie że szkoda,lepiej zacząć mysleć :razz: Ja już zmądrzałem ale nie mam odwagi tu pokazywać swoich zbiorów.Co innego dla siebie,co innego zarobek,tak to ujmę.
Skomentuj