Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lakierowanie opryskiwaczem ogrodniczym :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

na poczatku pomysl wydawal mi sie ciekawy i mozliwy do zrealizowania. tylko jest kilka "ale": mgielka jaka wytwarzaja takie opryskiwacze i tak jest daleko od pistoletow, nawet jezeli ktos pokusi sie o taki test to calkiem mozliwe ze mu wyjdzie ale sprzet bedzie do wyrzucenia bo watpie aby ktos go zdazyl doczyscic

niestety profesjonalne narzedzia sa drogie
    Zamieszczone przez greg00
    idz do dobrego fryzjera i sie zapytaj po ile za maszynki placil albo nozyczki
    moj braciszek jak wygral regionalne zawody fryzjerskie to m.in dostal nozyczki za skormne 105E a moj fryzjer najtansze nozyczki ma za 1,5kPLN :razz:
    nie wspomne juz o narzedziach w warsztatach samochodowych gdzie zwykly klucz plaski kosztuje od 75zl (zlykla plaska 10tka)

Zamieszczone przez takero
    kupić 6paka, albo 3/4 i mieć problem z głowy
    dokladnie tak :wink: z takim wyposazeniem odwiedzam warsztaty szkolne :mrgreen:

Skomentuj

Witamja posiadam takie urzadzenie http://allegro.pl/item182674782_bosc...malowania.html
      ale wykozystywane zawsze było no opryskiwania , ale jak widze , to ogolnie słuzy do malowania , ktos z was juz malowal takim pistoletem ? , co o tym myslicie
      tu troszke tanszy :P
      http://allegro.pl/item181949325_pist...ierowania.html

Skomentuj

Nie no,ktos się chyba tu uparł aby mnie do grobu wpędzić...Po co takie drogie zabiegi?Przystawka do odkurzacza i już malujemy...ludzie...kochani...
        Troszkę reali.Czy te sprzęciory pozwolą na ustawienie ciśnienia,szerokości strumienia?I raczej nie,jeśli już to tak na oko...Czy owy sprzet pozwoli na równomierny natrysk?Nie mam nastroju do opisywania technologi lakierowania jak i głowy do tego nie mam.Ale zapewne kilka osób wie co to komora lakiernicza,odkurz i takie tam.Pewnych spraw nie da się obejść za cenę piwa z biedronki,jesli już to i tak kaszana wyjdzie.

Skomentuj

Witam, tak sie składa ze pracuje w firmie Kwazar która produkuje ten ostatni z podanych opryskiwaczy - Venus PRO+ :) te dwa wyżej to badziewia w swojej klasie jeśli już ale nie oto chodzi... Osobiście odradzam lakierowanie Venusem, z dwóch powodów:
          1. Bardzo szybko zapcha sie dysza no chyba ze będziemy pracować bez najmniejszej przerwy
          2. to opryskiwacz ręczny ciśnieniowy w którym dosyć szybko spada ciśnienie i trzeba "dopompowywyać"

W naszej ofercie jest co prawda Venus PRO+ z mosiężną końcówką, zawsze lepsze to niż plastik ale nie oszukujmy sie te sprzęty nie są przystosowane do lakierowania...

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
          X