Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szukam sklepu z MDF

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bez najmniejszych problemow, ale dla pewnosci przed klejeniem przetrzyj troche papierem 60 :)

Skomentuj

ja placilem u siebie w miescie bodajze 38zl ale za mdf 16mm :/. nastepnym razem pojade do obi... ja od razu uprzedzam ze musisz wywiercic dziury na wkrety - inaczej plyta sie bedzie rozrywala.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
        Przemek: a ile biora za 19mm i przyciecie?
        trzydzieści parę złotych za metr kwadrat i jedno cięcie 50 groszy - obudowy dla monitorów na Usherach wynisły mnie jakieś 40 złotych...19mm chyba 38 złotych a 16mm chyba 34 - ale to tak na pamięć...

Skomentuj

hehe strasznie drogo was kasuja. w koszalinie w Spesie oficjalnie MDF 19mm kosztuje 28zl/m^2. nieoficjalnie ide do pana andrzeja i przycinam sobie w cenie porownywalnej do oficjalnej ceny wiorowki.
          niestety zadko kiedy kozystam z MDFu - brak godnych przetwornikow

Skomentuj

kurka ... pierwszy raz pracowalem z plyta mdf i nie do konca wyszlo tak jakbym chcial ... miejscami mi sie rozwarstwila plyta, naturalnie nawiercalem wiertlem przed wkreceniem wkretu ale mimo to w 3 miejscach widac mala ryske o dlugosci 1,5cm ... poza tym to miejscami nie jest za rowno, chyba wina krzywego przyciecia i krzywych katow... trzeba bedzie troche szlifowac

efekt mojej dzisiejszej pracy

a tutaj tak przymierzylem przetworniki jak pasuja

obudowa jest o 2 cm szersza bo mialem kanty zaokraglac ... ale chyba jednak daruje sobie

Skomentuj

27 tbfcg? jak kupowalem to nikt nie mial a teraz masa tego

Skomentuj

ladny b-r :wink:
                z polinka??

ja jak bawilem sie MDFem to wiekszosc tylko i wylacznie sklejalem wiec problemu z wkretami nie mialem.
                raz tylko zrobilem suba z MDFu i faktycznie mimo nawiercania rozwarstwia sie ale latwo to usunac.

MDF ma jedna wielka zalete - cudnie sie go obrabia :mrgreen:
                nozyk w reke i doslownie mozna zezbic w nim.
                moje pierwsze podfrezowania wykonalem wlasnie nozykiem w MDFie

Skomentuj

Dodatkowe łaczenie MDFu wkrętami jest zupełnie niepotrzebne - sztuka dla sztuki. Zastosowanie dobrego wikolowego kleju i dodatkowe zalanie nie krawędzi od wewnątrz zapewnia doskonałe złaczenie płyt. Prędzej się rozleci płyta niż połączenie...

Skomentuj

Pawel S. swiebodzin mam pod nosem takze wszystkie elementy mam z polinku...

a z tym laczeniem MDF`u wkretami to blad zrobilem, nie dosc ze sie plyta rozwastwila to jeszcze bede mial dodatkowa robote ze szpachlowaniem wkretow.... druga obudowe juz tylko kleje, pozyczylem sciski i doklejam jedna scianke dziennie

Skomentuj

Zamieszczone przez piok
                      pozyczylem sciski i doklejam jedna scianke dziennie
                      ja obudowe na monitorki pod ARN 150 kleje w 2godziny. jedyny warunek to dobre przyciecie plyt

Skomentuj

wkręty nie są złe. zawsze można zrobić DUŻO szybciej budę i nie potrzeba ścisków.
                        widocznie robicie za małe otwory. u mnie praktycznie nigdy nie było problemu z rozwarstwianiem.

Skomentuj

Tasior istotnie jest to 27 tbfcg ..... naczytalem sie o nim ochow i achow wiec postanowilem zaryzykowac... w porownaniuu z Visatonem G20SC (ten sam przedzial cenowy) gora w seasie wypada gorzej... ale nie wiem czy tak wolno porownac bo inne rozmiary kopolek

Skomentuj

piok To bardzo proste seas jest bardzo czuły na Zwrotnice!!!!!!! Cos nakopałes i jets jak jest. Naprawde trzeba się namęczyć by zagrało to ładnie:)

Skomentuj

hmmm nie wydaje mi sie zebym cos skopal w zwrotce ale moze powiesz mi co moge miec nie tak albo co bys zmienil... elemety jakie zastosowalem to: cewka 0.5mH z drutu 0.8mm, kondy to 2x 3.3uF jantzen te najtansze, no i rezystory metalizowane 5W

oto wykres kopulki szumiacej z ta zwrotka :

Skomentuj

Naprawde to ja sie nie znam super na zwrotkach:) Ale wiem iż ten głosnik gra "kiepawo" po lekkich modyfikachaj grał pieknie.

Skomentuj

Piok,ja meirzylem swojego to wychodzila mi gladsza charka,bez tego dolka przy ~3 khz...

Skomentuj

Tasior a w klej ch-ke swojego

Skomentuj

wybacz,niemam aktualnie :/ formatowalem ostatnio partycje z systemem,a na niej mam programy ktore instaluje chwilowo... (next next agree next finisz....o,dziala)
                                      a seasy sa juz u Mariana.

Skomentuj

Czaruję...