bez najmniejszych problemow, ale dla pewnosci przed klejeniem przetrzyj troche papierem 60 :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
szukam sklepu z MDF
Collapse
X
-
Przemek
Zamieszczone przez CalebPrzemek: a ile biora za 19mm i przyciecie?
Skomentuj
-
kurka ... pierwszy raz pracowalem z plyta mdf i nie do konca wyszlo tak jakbym chcial ... miejscami mi sie rozwarstwila plyta, naturalnie nawiercalem wiertlem przed wkreceniem wkretu ale mimo to w 3 miejscach widac mala ryske o dlugosci 1,5cm ... poza tym to miejscami nie jest za rowno, chyba wina krzywego przyciecia i krzywych katow... trzeba bedzie troche szlifowac
efekt mojej dzisiejszej pracy
a tutaj tak przymierzylem przetworniki jak pasuja
obudowa jest o 2 cm szersza bo mialem kanty zaokraglac ... ale chyba jednak daruje sobie
Skomentuj
-
ladny b-r :wink:
z polinka??
ja jak bawilem sie MDFem to wiekszosc tylko i wylacznie sklejalem wiec problemu z wkretami nie mialem.
raz tylko zrobilem suba z MDFu i faktycznie mimo nawiercania rozwarstwia sie ale latwo to usunac.
MDF ma jedna wielka zalete - cudnie sie go obrabia :mrgreen:
nozyk w reke i doslownie mozna zezbic w nim.
moje pierwsze podfrezowania wykonalem wlasnie nozykiem w MDFie
Skomentuj
-
Przemek
Dodatkowe łaczenie MDFu wkrętami jest zupełnie niepotrzebne - sztuka dla sztuki. Zastosowanie dobrego wikolowego kleju i dodatkowe zalanie nie krawędzi od wewnątrz zapewnia doskonałe złaczenie płyt. Prędzej się rozleci płyta niż połączenie...
Skomentuj
-
Pawel S. swiebodzin mam pod nosem takze wszystkie elementy mam z polinku...
a z tym laczeniem MDF`u wkretami to blad zrobilem, nie dosc ze sie plyta rozwastwila to jeszcze bede mial dodatkowa robote ze szpachlowaniem wkretow.... druga obudowe juz tylko kleje, pozyczylem sciski i doklejam jedna scianke dziennie
Skomentuj
Skomentuj