No właśnie,szukam takiej zabaweczki,zabaweczki ktora ułatwi mi życie i zastąpi stertę papierów i notatek.Szukam raczej urządzenia nowego jak i markowego,wodotryski sa na drugim planie,liczy się funkcjonalność jak i trwałość.Bedzie to cacko uzywane w firmie budowlano-remontowej więc chodzi bardziej o stronę praktyczną niz multimedialną.Coś drodzy koledzy doradzicie?Bom zielony w tym temacie :roll:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Palm-co kupić aby było praktyczne
Collapse
X
-
mam i intensywnie uzywam motoroli a1000 od prawie dwuch lat- tania, mala, lekka i nie do zdarcia
telefon upadala mi juz ze 20 razy, kilka razy na beton z wysokosci ponad metra i jedyny slad to kilka malych rysek na obudowie
jest do niej mnustwo oprogramowania, nie zawiesza sie, jedyny minus to bateria, przy intensywniejszym uzytwkowaniu trzyma srednio dwa-trzy dni ale to niestety w palmach norma
-
damiani, ale to w sumie chyba palmofon jak kojarze.Mnie bardziej chodzi o coś co ma arkusze,edytory,taki przenosny komp.Po prostu wpadam na budowę i wsio mam w kieszeni.Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale...asus mi się podoba,1200 parę zeta ale solidnie się zapowiada,no i dżipires,czy jak mu tam.
Sorki jak nie kumam,sprostujcie mnie.Zwyczajnie wypadłem z tematu.
Skomentuj
-
a1000 tez ma wbudowany GPS, ma office'a w sobie, exel word, mozna czytac pdf, txt i mnustwo innych dokumentow, no i jest lepszy od zwyklego palmtopa bo mozna z niego tez dzwonic, kozystac z internetu(tak jak na zwyklym komputerze), videorozmowy, gadu-gadu i mnustwo innych mozliwosci :) nie sposob wszystkiego opisac
acha, ma w sobie symbiana UIQ 2.1
polecam bo naprawde warto, a mozna ja dostac uzywana za 400zl, nowa 800zl czyli grosze w poruwnaniu z innymi tego typu uzadzonkami
Skomentuj
-
komputer w biurze tez ma pracowac a mimo to mozna na nim gre zainstalowac - takie porownanie
ta komorka jet doslownie do wsyztskiego, szybko sie na niej pisze, mozna odczytac prawie kazdy dokument, ma bardo rozbudowany kalendaz, a podcas powrotu do domu moze sluzyc jako GPS i radio, wsadzasz karte 1GB i robisz co chcesz
Skomentuj
-
Mam nadzieje ze dobrze wywnioskowałem z tego co u góry jest napisane. Ja polecę urządzenie telefono podobne MDA. MDA VARIO II ma klawiaturę w standardzie qwerty szybko sie na niej pisze, co dla ciebie jest raczej istotne. Istnieje możliwość pracy na nim tez z długopisika, rownież ma możliwosc rozpoznywania tekstu recznego (nie zawsze mu to do konca ładnie wychodzi ale niby ma). Posiada on w sobie "normalny" system operacyjny i co z tym idzie obsługuje wszystkie programy takie jak na PC-ta. Kolega kolekcjonował MDA od I po III, ale najlepiej wg mnie sprawował sie ten Vario. Czasami sie zawieszał jak normalny PC ale to juz druga sprawa. Mozna dograć mapy i korzystać z GPS i innych bajerów na tego fona. Cena jego to zalezy czy nowy czy uzywany ale z tego co widze na Allegro to waha sie w granicach od 900-1700
Najlepiej podaj cene :) PS: Laptop to tez fajna rzecz :cool:
Skomentuj
-
Sprecyzuję może,max do 2 tyś.PLN
I głównie zależy mi na arkuszach kalkulacyjnych bo w nich opiera się moc moich zapotrzebowań.Wszelkie mp3 i inne bajery,potraktuję jako bonus,nie o to mi biega.Integra z telefonem raczej też jak dla mnie mało istotna,wystarczy dowolny sposób komuniakcji z pc-tem.Licze na jakość,niezniszczalność jak i bezawaryjność.
Skomentuj
-
jezeli cena nie ma dla ciebie znaczenia to idz do ktorego kolwiek salonu jakiejkolwiek sieci GSM i bierz pierwszy lepszy, PDA roznia sie tylko cena i tym czy maja klawiature+dotyk czy tylko dotyk, we wszystkich masz takie same aplikacje ktore odczytaja Ci wszytko co chcesz, bateria trzyma we wszystkich tak samo
tanszego i bardziej niezawodnego palmfona niz a1000 nie ma i dlugo nie bedzie, takie jest moje zdanie i tysiecy uzytkownikow tego telefonu, kup go a uwiez mi ze nie bedziesz chcial wymienic na nic inego, sam mysle nad kupnem nowej a1000 bo mam juz troche porysowany ekranik i obudowe :)
Skomentuj
-
http://mobile.benchmark.pl/r.php?fil.../strona-1.html
Poczytaj jeszcze o tym za 1700 go znajdziesz, dosłownie to jest kombajn...
Skomentuj
-
nie wiem po co Ci wydawac tyle kasy... Powiem Ci tak moj brat pracuje jako przedstawiciel handlowy w spozywce i ma acera N30... mp3 chodzi filmy chodza a najwazniejsze ze ma win PC2002 a nawigacje tez mozna podlaczyc. Tanie karty sd/mmc i szybkie zlacze usb.
damiani - prosze Cie! pisze sie mnóstwo a nie mnustwo...
Skomentuj
-
ja rok temu kupilem mio p550 i naprawde go polecam... nowe okno w wersji 5, 64 ramu, procek 400mhz, nowy modul odbiornika GPS SiRF Star III(zawsze lapie 5-10 satelit), wifi tez dziala ale przydalo mi sie narazie tylko ze 3 razy(malo darmowych spotow) ... smiga rewelacyjnie zadnych zwiech itd...
co do oprogramowania to ze wzgledu na nowa winde to praktycznie wszystko smiga... tylko czasami przytlacza cena niektorych programow ale od czego jest p2p, przez emule wszystko mozna zassac... co do arkuszy kalkulacyjnych to polecam programy:
tinysheet - prosty w obsludze
DocsToGo
przy wyborze bardzo mi pomoglo forum z tej stronki .... troche sie tam naczytalem zanim kupilem bo naprawde mozna sie naciac przy kupnie PDA
przed mio p550 mialem do czynienia z acerem n35 i nie polecam tego produktu, a gorszego servisu niz acer to nie ma
Skomentuj
-
a ja mam n35, nie wiem czemu piok mówisz ze jest zły,
można go dostać za 800 zł, nowego, ja go używam głownie jako nawigację, wgrana automapa i jest swietnie
system oczywiscie microsofta, bajery typu exel masz, wszytko ładnie, ja bym go kupił. Oczywiście wybór nalezy do ciebie, ja n35 moge polecic
ps co do wytrzymałości, to wytrzymały to on jest :P
Skomentuj
Skomentuj