Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kwadratowy RAVELAND SQX3500

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

b-r szczelinowy na szerokosc obudowy i wysokosc nawet nie 2cm - byl odrobine za waski

Skomentuj

310 x 18mm, wystarczyło by zaokrąglić krawędzie

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
        wystarczyło by zaokrąglić krawędzie
        chcesz frezarke?? ;>

czy jest ktos chetny na filmik z pracy tego glosnika??
        jezeli tak to podajcie jakis serwer gdzie mozna to zaladowac...

Skomentuj

Paweł jeśli nie jest zbyt pakowny to możesz zapodać mi go mail i wrzucę to na swój (jest dość pakowny :wink: ) a jak nie do daj na rapida i sobie pościągamy.

Macie może jeszcze fory tego suba UKA bo bym też chętnie zobaczył

Skomentuj

filmiki maja lekko ponizej 50mb. fotek dokladnych nie robilem bo myslalem ze juz sie napatrzeliscie na innych fotkach

laduje jeden na rapida

[ Dodano: 2007-09-02, 16:03 ]
            http://rapidshare.com/files/52858107/MVI_0029.AVI

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
              Macie może jeszcze fory tego suba UKA bo bym też chętnie zobaczył
              To żaden sub, po prostu głośnik w budzie testowej podłączony pod zewnętrzny wzmak
              Co do pracy głośnika, to mogliśmy znaleźć lepszy kawałek, bo przy tym nie pokazał maksimum możliwości :wink:

Skomentuj

Ale predyspozycje do suba już ma :wink:
                Zamieszczone przez UKA
                Co do pracy głośnika, to mogliśmy znaleźć lepszy kawałek, bo przy tym nie pokazał maksimum możliwości :wink:
                no to czekamy na film z maksymalnymi możliwościami :smile:

Skomentuj

Siema

A moja realizacja musi poczekac :( zaczely mi sie egzaminy i calkowicie czasu brak.

Ja jednak pozostane przy niecalych 40L strojeniu cos powyrzej 32Hz i br. fi 82mm x 330 mm dl...........docelowo dorwalem wzmak Blaupunkta GTA2 Special i zobacze jak po zmostkowaniu bedzie sobie radzil z tym glosniczkiem.
                  Mozliwosci ten glosniczek raczej ma spore, ze wzgledow technicznych nie mam mozliwosci napedzic go czyms konkretnym, ale proby ze wzm. JVC na "scalakach" STK 0040 ugruntowaly mnie w przekonaniu o jego swietnych mozliwosciach. Jedynie co mi nie pasuje to ta membrana........moim zdaniem troche za miekka.

Pozdrawiam

Skomentuj

czekamy na efekty i powodzenia na egzaminach :wink:

Skomentuj

Witam.

Narazie nie dziekuje :)

Mam pytanko odnosnie obudowy..........chce laczyc scianki pod katem 45° i czy samo sklejenie na wikol lub inny klej do drewna starczy? Czy polaczenia wzmocnic wkretami?

Pozdro

Skomentuj

sam klej wytrzyma, niestety plyta juz niebardzo. jezeli dasz jakies wzmocnienia w srodku to sam klej wystarczy. jezeli trzymac sie badzie tylko na zewnetrznych krawedziach to bym dal pare wkretow.

Skomentuj

Witam ponownie.

Przepraszam ze tak dlugo nc nie pisalem ale zycie plata filge i tak to wychodzi.

Nadal moj kwadrecik lezy sobie na polce i czeka......ale niebawem biore sie za obudowe (znaczy nie tylko stolarz wg. mojego projektu, bo czasu wciaz brak :( ).
                          Chcac odzyskac dane tego glosnicza zaczolem przegladac rozne stronki i znalazlem takie cos:
                          http://www.lautsprechershop.de/hifi/.../hifi/alea.htm
                          Nie duzo tu pisza ale popatrzcie na obudowe........strasznie maly litraz i podobno ma schodzi do 30Hz!

Panowie, moglby ktos z was wrzuci dane tego glosniczka bo ja swoje gdzies posialem :P, a chcialbym jeszcze raz pomieszac z wymiarami poniewaz sciagnalem sobie dopiero teraz WinISDpro.

Skomentuj

faktycznie wychodzi cos ok 22-25litrow. tylko ze to obudowa zamknieta

parametry chyba powinienes miec na karcie katalogowej dostarczonej razem z glosnikiem. jezeli niemasz to napisz do UKA. tylko niewiem czy pomierzyl ten glosnik...

Skomentuj

Faktycznie, to coś nowego.Szkoda że już mojego pchnąłem bo bym chyba zaczął kombinować :wink:

wg producenta:
                              Spl 91 dB
                              Fs Hz 29,3
                              Vas(L) 65
                              Qts 0.38
                              Qes 0.42
                              Qms 3.69

Skomentuj

- Empfindlichkeit: 81,5 dB (2,83V/1m)
                                to tłumaczy wszystko :)

Skomentuj

myslisz ze aktywnie poprawili ch-ke?? bo glosnik napewno ma troche wiecej

Skomentuj

zdecydowanie :)

Skomentuj

Ja juz sam nie wiem co zrobic..............ehhh czy duza czy mala a moze po srodku, tak ze 40L ?!

Skomentuj

Zamieszczone przez gremlin4
                                        a moze po srodku, tak ze 40L ?!
                                        raczej ok 30-35 litrow. jak sprzedam GZ to biore ten glosnik od UKA i bede sie nim bawil

Skomentuj

Z tej stronki sciagnolem jeszcze kilka programow do obliczania obudow:

http://www.speakerbuilding.com/software/

i miedzy innymi w programie Abacus i innych wychodzi mi, ze 40L i strojenie na 32Hz daje najlepszy efekty...........tylko nie wiem czy dobrze interpretuje wyniki ........qrde kombinujemy jak bysmy byli inzynierami Paradigma albo innej firmy :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X