Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kwadratowy RAVELAND SQX3500

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gremlin4, Spróbowałbyś zaprojektować horn'a to dopiero zobaczyłbyś co to znaczy kombinować

Skomentuj

Zgadza sie.....nasze konstrukcje sa proste..............a moja powoli bedzie nabierac ksztaltow pod warunkiem ze znajde odpowiedniego stolarza, bo tak jak pisalem wczesniej bede chcial laczyc scianki pod katem 45° i zeby kazda z nich byla dobrze spasowana potrzebna jest dobra maszyna do ciecia (czytaj krajzega :) )...........moze w trakcie prac uda mi sie pstryknac pare fotek, to wrzuce na forum

pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez gremlin4
        bede chcial laczyc scianki pod katem 45° i zeby kazda z nich byla dobrze spasowana potrzebna jest dobra maszyna do ciecia (czytaj krajzega )...........
        hehe przeciez ty potrzebujesz olbrzymiej meblarskiej pilarki :lol:
        u mnie w miescie maja tylko jedna taka i sporo sobie zycza za ciecie...

Skomentuj

U mnie tez maja taka pilarke ............sporo ?! hymmm narazie dogadalem sie na dwa Harnasie za ciecie, ale jak chlopaki zrobia dobrze to kupie im Heńka :)
          Mam nadzieje, ze da sie to zrobic z taka preceyzja jak sobie tego zycze, bo jezeli nie to zostaje przy klasycznym laczeniu i szpachlowaniu. Wsio wyjdzie w praniu.

pozdro

Skomentuj

sporo ?! hymmm narazie dogadalem sie na dwa Harnasie za ciecie, ale jak chlopaki zrobia dobrze to kupie im Heńka
            no to super niestety ja bym musial oficjalnie ciac bo akurt tam na lewo sie nieda

Skomentuj

Dzisiaj wycialem formatki z plyty OSB-22mm gr. ...........czyli szesc scianek 35x35 cm (wyjdzie mi szescian) a dlatego tak zrobilem, ze po ustawieniu culagi na pile kazda scianka bedzie dokladnie tak samo przycieta (z takim pasowaniem pod katem 45° lub innym, trzeba bardzo zachowac wymiary laczanych elementow).
              A teraz sie zastanawiam jak to cudo wykoncvzyc?! czy fornirem i zrobic sub do domu czy obiciowka i sub do auta?! :razz:

Skomentuj

skoro chcesz to fornirowac to po co docinac pod katem? warto sie tak bawic tylko z plytami laminowanymi

akurat ten glosnik dobrze sie sprawdza w domu wiec wybor mas dowolny

Skomentuj

skoro chcesz to fornirowac to po co docinac pod katem? warto sie tak bawic tylko z plytami laminowanymi
                  i do tego jeszcze osb...

[ Dodano: 2007-11-18, 01:30 ]
                  A teraz sie zastanawiam jak to cudo wykoncvzyc?! czy fornirem i zrobic sub do domu czy obiciowka i sub do auta?! :razz:
                  chyba sam najlepiej powinieneś wiedzieć ;]

Skomentuj

Jutro odbieram gotowe scianki od stolarza i kleimy.
                    Jednak obkleje materialem obiciowym.........

Skomentuj

Jednak obkleje materialem obiciowym.........
                      ciekaw jestem jak to zrobiszzeby nie bylo widac laczen?? ;]
                      przeciez w skrzynkach do samochodu robi sie "cofniete" scianki...

Skomentuj

Nom faktycznie :oops: ..............krawedzie oblece overlockiem :P i zrobie pokrowiec na wymiar hehehe...........qrde czlowieka jak zmuli czasem to mysli nie wiadomo o czym.
                        Tak to jest jak sie ma za duzo spraw na glowie.
                        Bede mial wsio w domu to ostatecznie ustale czym to wykonczyc.

Skomentuj

Tak to jest jak sie ma za duzo spraw na glowie.
                          "spiesz sie powoli"

Skomentuj

Fotki wrzyce poznej bo cos mi muli siec.

Z fornirem niestety u mnie jest problem bo sprzedaja go w 10cm szer. paskach i musialbym wykonac bo 3 polaczenia na kazdej sciance............chyba sprobuje obkleic to materialem, powolutku i dokladnie bede meczyl i powinno wyjsc dobrze.

[ Dodano: 2007-11-23, 00:06 ]
                            Oto linki do fotek:
                            http://img80.imageshack.us/my.php?image=imgp2503ea5.jpg
                            http://img98.imageshack.us/my.php?im...08kopiaim9.jpg
                            http://img98.imageshack.us/my.php?image=imgp2507kt9.jpg
                            http://img98.imageshack.us/my.php?image=imgp2505eq7.jpg
                            http://img216.imageshack.us/my.php?i...mgp2504dc5.jpg
                            http://img258.imageshack.us/my.php?i...mgp2515ag6.jpg
                            http://img258.imageshack.us/my.php?i...mgp2516yx6.jpg
                            http://img413.imageshack.us/my.php?i...mgp2517yl8.jpg

Po wyschnieciu kleju w ogole nie widac :) to po pierwsze, a po drugie od pewnego czasu stosuje taka metode, ze wnetrze skrzyn maluje taka gumowa fabra do betonu co doskonale uszczelnia laczenia scianek (moze i dziwna metoda ale mi sie sprawdza :) ).
                            Szpachla to przetarcia i lekka korekta ksztaltu otworu off kors!

Ogolnie ciezko jest spasowac scianki ciete pod katem 45°. Plyta sie wykrusza troche na krawedziach, a pozatym chlopaki docieli to z ciut mniejsza dokladnoscia jaka chcialem i juz wymiar ucieka.
                            Ogolnie udalo mi sie zachowac katy proste i nie jest zle.
                            No i w koncu chyba wymyslilem jak obkleic obudowe zeby nie bylo widac laczen.........poprostu je zamaskuje chromowana blacha........mam zamiar wyciac jakis wzor, tylko nie wiem jaki zeby nie zrobic wioski. Cos delikatnego, ciekawego bez cepeli......tylko co :?: help!

[ Dodano: 2007-11-23, 11:46 ]
                            Wlasnie wykonalem pierwszy odsluch tego glosniczka - fakt, ze w niewykonczonej obudowie ale........- obudowa jest w tej chwili jeszcze zamknieta i efekt jest taki, ze w niektorych rejestrach brakuje mu troszke oddechu (w aucie napewno bylo by inaczej). I tu mam prosbe do was, zebym nie spierniczyl tematu, czy moglibyscie podac jaki wg. was mam zrobic otwor br. bo widze, ze glosniczek jest chyba wymagajacy pod tym wzgledem i trzeba to dokladnie obliczyc.
                            Objetosc skrzynki 28L i chcialem stroic na 35Hz czyli br. o srednicy 75mm powinien miec dl. 321.6mm. Bedzie dobrze?! czy polecacie inaczej.......tu mowie odrazu ze jedenak skrzynka pojdzie do auta.

Thx.

[ Dodano: 2007-12-06, 00:20 ]
                            Efekt koncowy mojej pracy............
                            Sprzet narazie nie przetestowany dobrze bo moj wzmak sie naprawia. Ale ogolnie stwierdzam, ze glosniczek ten jest naprawde fajny i warto go bylo kupic za takie pieniadze.

[ Dodano: 2007-12-13, 01:32 ]
                            Witam ponownie.

Sprzet sprawdzony :) napedzalismy go wzmacniaczem Blaupunkta GTA 4100 (oczywiscie zmostkowany - ciut malo ale zawsze cos).
                            Przesluchalem w takiej konfiguracji jak widac na zdjeciu, czyli obudowa 28L, br. o srednicy 75mm i dlugosci okolo 120mm czyli strojenie cos pod 50Hz.............myslalem, ze to bedzie za wysoko ale bylem mile rozczarowany, swietny, szybki i dobrze kontrolowany bas, schodzi w miare nisko.........
                            Sprobuje jeszcze wygluszyc obudowe i porownam efekty.
                            Zakup w 100% mozna okreslic powodzeniem.

Skomentuj

Odświeżę lekko temat. nabyłem znowu kwadracika (z drugiej ręki). Początkowo chciałem go do domu ale ostatecznie doszedłem do wnioski że w domu mam basu w nadmiarze i pójdzie do auta. Polećcie mi czym go rozkręcić :?:

Skomentuj

hehe - niezly problem. potrzebujesz conajmniej 250W dla tego glosnika - tak wiec tanio niebedzie.
                                krzyhoo9, jak bedziesz wiedzial o tym glosniku do sprzedania to daj znac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  hehe - niezly problem. potrzebujesz conajmniej 250W dla tego glosnika - tak wiec tanio niebedzie.
                                  że potrzebuje on mocy to wiem ale co byście polecili...

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  krzyhoo9, jak bedziesz wiedzial o tym glosniku do sprzedania to daj znac
                                  jakbym miał możliwość to sam bym kupił drugi :wink:

Skomentuj

Gdzies ty go dorwał? Ja szukam juz z 3 miesiące :lol: i nici :mrgreen:

Skomentuj

ma się to coś :wink: jak tak bardzo go chcesz to daj 400pln i bierz :twisted: :twisted: :twisted:

Skomentuj

krzyhoo9, a jaki masz limit na wzmacniacz?

Skomentuj

myślałem o czymś do 300 ale jeśli będzie mało to będę w stanie coś dorzucić.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X