Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co myślicie o tym zestawie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co myślicie o tym zestawie??

znalazlem na allegro zestaw
    http://www.allegro.pl/item200896796_...glosnikow.html
    co o nim myslicie?? czy jest dobry?? chce zrobic swoje pierwsze kolumny i czy to sie nada jak na pierwszy raz??
    te kolumny to maja byc FRONTY

albo ten zestaw http://www.allegro.pl/item201394456_...glosnikow.html

ktory zestaw polecacie??

Re: Co myślicie o tym zestawie??

przeciez to jest samochodowka...... do domu sie nie nadaje ...
    jak chcesz isc bardzo na latwizne to lepiej sklonowac jakis projekt

Skomentuj

no dobra a sa takie zestawy tylko ze do domu??

[ Dodano: 2007-06-05, 20:08 ]
      polec mi jakis zestaw bo ja chce cois kupic (zwrotnica glosniki itp.) i zbudowac na tym kolumny

Skomentuj

Dozbieraj monety i zobacz dzial gotowe konstrukcje. Zacznij od ARN150 + SC10N, masz juz zwrotnice gotowe i cale projekty.

Pozdrawiam kolege z "sasiedztwa" :).

Skomentuj

dozbieraj monety to znaczy ile mam miec??

[ Dodano: 2007-06-05, 20:27 ]
          i od czego propoonujecie zaczac??
          2-drozna czy 3-drozna??

[ Dodano: 2007-06-05, 20:27 ]
          i od czego propoonujecie zaczac??
          2-drozna czy 3-drozna?? i czemu akurat od tej??

Skomentuj

Szymciosek, przejrzyj gotowe konstrukcje,wiele się dowiesz.
            2 way tańsze,latwiejsze
            3 way drogie,trudne w zestrojeniu zwrotki,na bank sobie nie poradzisz.No chyba że masz JIG-a i SW obcykane to przepraszam.

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item201631315_...terminale.html tu masz zestaw do domu :wink:
              jakbys sam chcial wszystko kupic i zlozyc to wyjdzie taniej

Skomentuj

tylko ta zwrotnica przez nia sie gubie to znaczy nie wiem gdzie co podlaczyc

Skomentuj

szukasz schematu pod odpowiednie glosniki i wg rysunku idziesz po kabelkach przez odpowiednie elementy do odpowiedniego glosnika. nic trudnego. jak przejrzysz kilka schematow to zauwazysz pewne regoly i spokojnie bedziesz rozpoznawal jaki filtr do czego sluzy...

Skomentuj

a mozesz mi podac pare schematow bo nie mam czasu na szukanie bo zaraz musze isc lulu bo rano musze wstac??
                    tylko szybko

Skomentuj

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=4530

Skomentuj

a jakis filtr dolnoprzepustowy ale do kupienia bo ja jestem na takiej drobnej elektronice zielony.
                        bo chce sobie najpierw zrobic FRONTY i SUBWOOFER a pozniej jakies kolumny na tyl

[ Dodano: 2007-06-06, 08:29 ]
                        i jakie proponujecie wejscia czy jakos tak
                        Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Szymciosek
                          ... ja jestem na takiej drobnej elektronice zielony...
                          dobrze ze znasz sie na grubej elektronice... bo jakbys skladal wzmacniacz to niektorzy by chyba nie przezyli gradobicia pytan

czlowieku poczytaj artykuly z tej strony, popatrz na innych konstrukcje, wybierz to co ci sie podoba i przestan draznic ludzi

Skomentuj

http://www.allegro.pl/ite..._terminale.html
                            ten zestaw chce kupic mozecie mi obliczyc wymiary i to wszystko do kolumny??

Skomentuj

1. strona sie nie otwiera (nie wiem jak innym, ale mi nie działa)
                              2. dobrze Ci poradzono, poszukaj sobie gotowej konstruckji i złóż kolumny na ARN150 i SC10N, wyjedzie Cię na pewno taniej niż kupienie zestawu (i lepiej), nawet nic nie będziesz musiał liczyć, bo to jest tak oklepana konstrukcja ze wszystko znajdziesz w necie

Skomentuj

Zamieszczone przez Wojtus_K
                                złóż kolumny na ARN150 i SC10N
                                To jest najrozsądniejsze wyjście,i mam nadzieję że weźmiesz sobie je do serca.Bo taniej i lepiej się po prostu już nie uda.

Skomentuj

sorry za ta strone ale cos zle wpisane
                                  http://www.allegro.pl/item201631315_...terminale.html

Skomentuj

jezeli to ma zagrac przyjemnie to proponuje 11-15litrow zamknieta. jezeli chcesz miec troche wiecej basu to 15-20litrow b-r

mam nadzieje ze potrafisz sobie teraz sam policzyc wymiary?? ;>

Skomentuj

wlasnie nie potrafie to beda moje pierwsze kolumny.
                                      mozesz mi podac wymiary ?? a jak bede robil to wstawie do konstrukcji foty

Skomentuj

Szymciosek, co miales z matmy?? ogladajac kolumny w dziale gotowych konstrukcji napewno zobaczyles jakie powinny byc proporcje...

najlepiej zaczac od drugiej strony. zalecana pojemnosc skrzynki dla tych glosnikow podalem wyzej.
                                        glosnik ma 188mm srednicy zewnetrznej. zeby ladnie wygladalo dajesz szerokosc obudowy np 20cm. glebokosc obudowy dajesz troche wieksza niz szerokosc np 22-24cm. teraz musisz tylko wyliczyc potrzebna wysokosc z zadanej pojemnosci
                                        jezeli jestes slaby z operacji zmienno przecinkowych to wymiary najlepiej za mienic na decymetry (10cm=1dm)
                                        1dmx1dmx1dm=1dm^3=1litr
                                        20cm-2xgrubosc plyty(36mm) x 24cm - 2xgrubosc plyty = 3,2(w zaokragleniu)
                                        teraz wymagana pojemnosc 20litrow dzielisz na 3,2= 6,25dm + 2x grubosc plyty = ok 70cm

jezeli nie pasuja Ci proporcje to sobie pozmieniaj wymiary i policz w podany sposob

Skomentuj

Czaruję...
                                        X