Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie kupujcie forniru w Drewno Lux

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie kupujcie forniru w Drewno Lux

zanim zamowilem u nich fornir dokladnie sie wypytalem droga mailowa o wymiary liscia o cene itd.... zamowilem 6 lisci forniru bukowego ktory mial miec szerokosc 30cm ... dostalem 5 lisci o szerokosci 27cm ... cena tez im kosmiczna wyszla mialo byc 9.6zl za metr a zaplacilem 14zl/mkw

nie polecam tej firmy

skladales reklamacje?

Skomentuj

paczke dostalem dzisiaj i wyslalem im przed chwila maila ... ale jestem prawie pewien ze jesli odpisza to biedzie to cos w tym stylu 'prosze odeslac paczke to wymienimy'.... niestety nie stac mnie zeby 3 razy placic za przesylke .... jakos sobie poradze z tym co mi przyslali ...

Ż E N A D A

Skomentuj

spokojnie, poczekaj aż odpiszą, a potem komentuj ;]
        Zamieszczone przez piok
        cena tez im kosmiczna wyszla mialo byc 9.6zl za metr a zaplacilem 14zl/mkw
        tzn ?
        Pobranie na za wysoką kwote dali ?

Skomentuj

ja akurat wielokrotnie korzystalem z uslug drewno lux zarowno bylem osobiscie jak i zamawialem na odleglosc i nigdy problemu nie mialem. kazdemu zdaza sie wpadka ale zawsze da sie jakos dogadac

Skomentuj

a dostales taki fornir jak chciales?? bo mozliwe ze pomylili paczki...

Skomentuj

fornir dostalem taki jaki mial byc czyli buk .... metry na fakturze maja dobrze obliczone czyli 5mkw x 10zl +vat ale fornir ktory dostalem nie mial 5 mkw tylko 4mkw ...

w odpowiedzi na mojego maila dostalem
              ' Proszę o zwrócenie uwagi na zawarty znaczek w naszej odpowiedzi który jest podany przy dł.i szer." ~ " jest to znak matematyczny wyrażający w przybliżeniu.
              pozdrawiam
              Bogdan '

wiecej maili nie mam zamiaru pisac bo nie ma sensu.. obudowy prawie oklejone... dobrze ze zamowilem troche wiecej

Skomentuj

Hmm... 27cm to raczej nie jest ~30cm.

W sumie, jak zamawiałem w Zagłobie, to powiedziałęm, że chcę mieć w okolicach 32cm i dostałem liście o szerokości 31-33cm.

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                  Hmm... 27cm to raczej nie jest ~30cm
                  ~30cm to wg mnie roznica paru milimetrow... ale nie az 3cm!! :???:

dobrze ze cos takiego napisales. jak bede cos zamawial w przyszlosci to zwroce uwage na dokladne wymiary

Skomentuj

dlatego ja zawsze staram się osobiście kupować fornir...

Skomentuj

a ja mam jeszcze spory zapas kilkunastoletniego forniru :razz: ...tylko podniszczony troche... :roll:

Skomentuj

ja bym napisal i pojechal po nich,bo dostales o płat zamalo...z tego co piszesz.

Skomentuj

piok, ja bym wciąż powalczył, z tym że już trochę ostrzej. /sąd hehe/
                          Często dopiero coś takiego przynosi efekty.

Skomentuj

Zamieszczone przez Langusta
                            /sąd hehe/
                            Często dopiero coś takiego przynosi efekty.
                            a najczesciej oni maja to w d... nawet jezeli to gdzies zglosi to male sa szanse na jakakolwiek poprawe jezeli sprzedawca nie okaze checi...

Skomentuj

generalnie to obudowy juz okleilem z tym ze szerokosc to na styk byla... ostatni mail jaki od nich dostalem wyrazal chec doslania brakujacych metrow forniru, ale podziekowalem im i sorawe tak zostawiam

Skomentuj

piok, to po cholere robisz wielkie halo, jak nie chcesz forniru ktorego Ci rzekomo nie przyslali? kupy sie to nie trzyma.

Skomentuj

gdyby chodzilo tylko o brakujacy lisc forniru to tak mocno bym sie nie wsciekl. jestem w stanie uwierzyc w to ze magazynier nie byl wybitny z matematyki a Bozia dala mu tylko 5 palcow a nie 6 ...
                                  ... ale przyblizanie 27cm do 30cm to brak poszanowania klienta

gdy im mocno nawtykalem to zaoferowali dosylke brakujacego metra forniru ale ze nie jest mi juz potrzebny to laskawie odmowilem

Skomentuj

piok, nie przejmuj się,podobną akcję miałem z zagłobą.Dałem se spokój.

Skomentuj

gdybym chcial walczyc to cale moje prace opoznily by sie o conajmniej tydzien ... a tak obudowy mam juz prawie polakierowane... jutro tylko przetre papierem 400 i poloze ostatnia warstwe lakieru( troche ten lakier w dekiel lupie)

.... wyszlo idealnie ;]

Skomentuj

Wniosek nasuwa się jeden: Jeśli zamawiamy fornir przez Internet, lepiej zamówić płaty ze znacznie większym rozmiarem, niż takie, jakie potrzebujemy. Nie ma co się łudzić, stolarstwo mimo wszystko przez wielu kojarzone jest z mało precyzyjną robotą, 3-5cm to dla nich tyle co i nic.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X