Nie wiem jak jest na innych uczelniach. Wiem jak jest na mechanice na AGH. Podliczając godziny w semestrze to na dziennych jest ich trochę ponad 2 razy więcej, ale materiał jest ten sam. Po prostu na dziennych na ćwiczeniach robi sie 2 razy więcej zadań. Teoretycznie poziom jest wyższy na dziennych, ale to wszystko zależy na jakiego wykładowcę sie trafi.
A co do pracy po ukończeniu studiów, to pracodawca patrzy też na doświadczenie. Jeśli ktoś przez 5 lat studiowania zaocznie pracował to ma zdecydowanie większe doświadczenie niż osoba po studiach dziennych.
Poza tym na studiach dziennych po 5 latach ma sie magistra inżyniera, a na zaocznych inżyniera zdobywa sie dopiero po 4,5 + 2 lata na magistra. Jak mówię tak jest przynajmniej na
mojej uczelni, nie wiem jak na innych.
A co do pracy po ukończeniu studiów, to pracodawca patrzy też na doświadczenie. Jeśli ktoś przez 5 lat studiowania zaocznie pracował to ma zdecydowanie większe doświadczenie niż osoba po studiach dziennych.
Poza tym na studiach dziennych po 5 latach ma sie magistra inżyniera, a na zaocznych inżyniera zdobywa sie dopiero po 4,5 + 2 lata na magistra. Jak mówię tak jest przynajmniej na
mojej uczelni, nie wiem jak na innych.
Skomentuj