tylko do czego,kolega przedstawil przykra sytuacje jaka go spotkala ze strony firmy astronik to zle ze sie tym dzieli i pokazuje jak dzialaja nasze polskie firmy

Nie, że tam bronię Killera czy coś - ale ja mam zupełnie odmienne doświadczenia. Raz u niego kupowałem - złożyłem zamówienie przez stronę internetową, zrobiłem przelew, wysłałem mailem potwierdzenie przelewu i zadzwoniłem - powiedziałem, że zależy mi na szybkiej dostawie, że pieniądze będą pewnie księgowane za jakiś czas ale wysłałem mailem potwierdzenie zlecenia przelewu i czy to wystarczy. Odpowiedział, że raczej nie praktykuje czegoś takiego (wysyłka towaru przed księgowaniem wpłaty) ale z drugiej strony ma moje dane i potwierdzenie przelewu więc nie będzie robił problemów. Po dwóch dniach paczka była u mnie. Może miałem fuksa... | ![]() |
Ja kupowałem u Killera coś ze dwa razy i też mam pozytywne odczucia. Pamiętam, że jednym razem zadzwoniłem do niego i zapytałem, czy wyśle mi towar jeszcze przed zaksięgowaniem wpłaty na jego koncie (bardzo zależało mi na szybkiej dostawie bo czas mnie mocno gonił) na co bez najmniejszego problemu zgodził się - przesłałem mu tylko potwierdzenie zlecenia przelewu. Ehh, gdyby nie te jego zwrotki... ![]() | ![]() |
Skomentuj