Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opinie o sklepach

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opinie o sklepach

Uprzejmie proszę o stosowanie następującej formy w tym temacie.

1. Dla opinii o sklepie.
    Nazwa sklepu (w przypadku zakupu na allegro proszę napisać "Allegro: nick użytkownika")
    Opinia: pozytywna/negatywna/neutralna (wybierz odpowiednio)
    Strona www (lub adres, jeśli sklep nie posiada strony; w przypadku Allegro - link strony użytkownika)
    Przedmioty zakupione (lub te, do których odnosi się post) i koszta poniesione
    Opis sytuacji
    2. Dla opinii o sklepie, który już został wcześniej oceniony.
    Re: Nazwa sklepu (w przypadku zakupu na allegro proszę napisać "Allegro: Re nick użytkownika")
    Opinia: pozytywna/negatywna/neutralna (wybierz odpowiednio)
    Przedmioty zakupione (lub te, do których odnosi się post) i koszta poniesione
    Opis sytuacji
    Myślę, że dzięki temu temat będzie przejrzysty i uporządkowany :) Jeśli ktoś napisze w innej formie - post poleci. Za drugim razem - ostrzeżenie.

Proszę ewentualne opinie pisać w tym temacie - wezmę pod uwagę, a posty po powiedzmy tygodniu usunę.

Armepol

- armepol
    - opinia - NEGATYWNA
    - http://www.armepol.pl/
    - duzo pierdolek, glownie gniazda RCA (20szt), wtyki RCA, wtyczki IE, zlacza bananowe, przewod zasilajacy itp itd
    * jak widzie nie ma juz tego asortymentu na stronie ktora sie zmienila (byc moze dodadza jeszcze)

a jak bylo...
    ceny super niskie np za 20szt gniazd RCA wychodzilo ok 20pln - czyli jakies 1/2 normalnej ceny. skusily mnie do zamowienie. nabralem drobiazgow ktore wiadomo sie przydaja, a ze skladam obecnie sprzet to wiadomo...
    zlozylem zamowienie, dostaje standardowo maila z potwierdzeniem, suma kosztow (+8pln przesylka) do wplaty, nr konta itp.
    zrobilem przelew... bo taka opcje wybralem przy zamowieniu.
    nastepnego dnia dostalem maila ze towar bedzie wyslany za porbraniem, odpisalem ze zrobilem juz przelew..
    nastepnego dnia napisali do mne ze musze zapalcic jeszcze za wysylke bo jednak 8pln to za malo... przy okazji starszne chamstwo i chamstwo i chamstwo! wkurzony strata czasu i chamstwem wplacilem 5pln (w sumnie moglem sie klocic...)
    po kilku dniach dostalem paczke...
    w srodku:
    1/2 rzeczy z zamownienia, do tego czesc w ilosciach nieodpowiednich...
    od razu za telefon - brak odp.
    gg - tutaj ktos sie odezwal... okazalo sie ze nie miali na stanie wszystkich towarow, a na pytanie dlaczego dali mi np 20wtykow bananowych - tak spakowal pracownik:)) (cala paczke - a na sajcie mozna kupowac na sztuki)
    powiedzial koles ze zwroca mi roznice;| wyliczyli tez ze jednak te 5pln o ktore sie klocili nie bylo potrzebne....
    policzylem sam wszystko ich roznica byla mneijsza od mojej o 15pln:/
    odeslalem im wszystko poza gniazdami RCA co wywolalo wielkie oburzenie...
    na szczescie zwrocili mi kase jednak bez kosztow wysylki do nich i tych 5pln.

ogolnie tragedia.

jak chcecie sie posmiac moge wkleic maile i rozmowe gg:)

Skomentuj

Grelton
      - opinia: POZYTYWNA
      - http://grelton.mycom.pl/
      - Głośniki SC10N oraz elementy zwrotnicy
      - Wysyłka w dniu wpłynięcia pieniążków na ich konto, paczka b.dobrze zabezpieczona i zapakowana. Warto dodać, że nie biorą jakichś kosmicznych pieniędzy za wysyłkę ,tylko normalnie 8zł priorytet.

Altron
      - http://www.altron.com.pl
      - kilka razy różne płytki PCB z oferty sklepu
      - Praktycznie to samo co wyżej :)

Allegro: Javoreczek
      - opinia: Pozytywna
      - http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=148745
      - kondensatory SilverMica, rezystory 0,1% i inne "śmieci"
      - I znów j.w. :)

UWAGI MODERATORA
      Dzięki, nie pomyślałem wcześniej o Allegro Już uzupełniłem "regułkę"

Skomentuj

ASTRONIK

ASTRONIK
        - http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...6&sid=176cd631
        - ARN226/07/4

Po kilku dniach gry (2-3) głośnik poprostu umilkł (ohmomierz nie pokazywał oporu cewki, głośnik nie był mechanicznie uszkodzony ani nie grał na przesterze, dotarł do mnie dobrze zapakowany), zadzwoniłem pod podany na stronie numer. Kulturalnie polecono mi odesłać głośnik do firmy. Po 2 tygodniach (zmieścili się w 14 dniach roboczych) wrócił do mnie nowiutki prosto z fabryki w Czechach.

Skomentuj

100hz.pl
          - strona: www.100hz.pl
          - przedmioty zakupione: kosci do gainclone + drobiazgi

Opis sytuacji: na poczatku troche sie balem, paczka doszla po 4 dniach (Poczta polska priorytet ) zamowienie 28.10, wyslana 29.10, doszla 1.11, maja wszystko dosyc tanio, ogolnie polecam
          jako "ciekawostke" powiem ze dostlem fakturke z lewandowscy.pl

Skomentuj

-POLINK
            -opinia: POZYTYWNA
            -strona: www.polink.com.pl
            -przedmioty zakupione: bass reflexy

Świetny kontakt - odpisywanie na maile niemal natychmiastowe, nawet o późnych godzinach, człowiek z którym się pisze wie o co chodzi - nie pyta nas za każdym razem o co nam chodzi , co chcemy kupić itd, do tego obsługa bardzo miła, przyjemna , grzeczna - dla mnie po prostu ideał :)

Szybka szybka wycena, szybka realizacja i gdyby nie poczta polska która ostatnio wariuje byłoby wprost perfekcyjnie, no ale nie można winić za to sklepu , na przyszłość polecam kuriera.

Paczka zapakowana w duży karton, wewnątrz obłożony ze wszystkich stron styropianem, każdy br zapakowany w folie bąbelkową, a do tego cały karton zapakowany w papier i folie aby przypadkiem paczka się nie zamoczyła co poczcie polskiej się zdarza:)

Bardzo polecam :)

Skomentuj

-TME
              -strona: www.tme.pl
              -przedmioty zakupione: radiator i różnego rodzaju elektronika

Bardzo dobry kontakt. Zamawiałem m.in. radiator, ale okazało się, że o takich wymiarach jakie potrzebowałem akurat nie mieli. Zamówiłem resztę elementów i zostawiłem zapytanie kiedy radiator będzie dostępny. Za 3 godziny dzwoni do mnie miła pani, że w magazynie znalazł się radiator jaki potrzebowałem, a więc zamówiłem i zamówienie mogło być zrealizowane. Dodam, że była już godzina 16. Na drugi dzień ok. 11 rano dzwoni do drzwi kurier z GLS - przyszła paczuszka z TME :) Wszystko bardzo solidnie zapakowane w firmowym kartonowym pudełku, elementy pogrupowane oddzielnie w woreczkach. Ogólnie pełen profesjonalizm.

POLECAM

Skomentuj

-Re: POLINK
                -strona: www.polink.com.pl
                -przedmioty zakupione: bass reflexy, cewki, kondensatory, rezystory, przewody, gniazda i terminale

Zamieszczone przez takero
                Świetny kontakt - odpisywanie na maile niemal natychmiastowe, nawet o późnych godzinach, człowiek z którym się pisze wie o co chodzi - nie pyta nas za każdym razem o co nam chodzi , co chcemy kupić itd, do tego obsługa bardzo miła, przyjemna , grzeczna - dla mnie po prostu ideał
                nic dodac nic ujac...

Szybka szybka wycena, szybka realizacja i gdyby nie poczta polska która ostatnio wariuje byłoby wprost perfekcyjnie, no ale nie można winić za to sklepu , na przyszłość polecam kuriera.
                kurierem zamawialem 2razy i paczka byla w 24godziny (jedynie 9zl drozej niz poczta)

Paczka zapakowana w duży karton, wewnątrz obłożony ze wszystkich stron styropianem, każdy br zapakowany w folie bąbelkową, a do tego cały karton zapakowany w papier i folie aby przypadkiem paczka się nie zamoczyła co poczcie polskiej się zdarza:)
                kazda cewka na rdzeniu zawinieta w folie babelkowa, podobnie kondy. cewki powietrzne, rezystory, terminale i kable pakowane kazdy rodzaj do osobnego woreczka

wszystko co maja jest naprawde dobrej jakosci i warto wydac odrobine wiecej

Skomentuj

-Re: TME
                  -przedmioty zakupione: tranzystory, rezystory - kilka drobiazgów

Bardzo szybka i miła obsługa, na bieżąco rozmawiałem ze sprzedawcą na GG, w razie braku jakiegoś towaru doradzał zamiennik jednocześnie obniżając jego cenę. Wysyłka jeszcze tego samego dnia (wysłałem im dowód wpłaty w pdf)

POLECAM

Skomentuj

- elektrofull
                    - opinia - MEGA POZYTYWNA
                    - http://www.elektrofull.pl/
                    - Przedmiot zakupiony - ampli

Chyba najlepszy , a jeśli nie najlepszy to jeden z najlepszych sklepów internetowych z jakimi miałem do czynienia. Wczoraj około 13 zauważyłem że mają tam ampli Yamahy w dobrej cenie, zamówiłem i w ciągu godziny przelałem kasę na ich konto, za parę godzin dostałem maila że towar został wysłany i że mam się go spodziewać następnego dnia, dziś rano z rana zadzwonił kurier, umówiłem się na odbiór i paczka przyszła :)
                    Szybciej się już chyba nie da, a i do jakości świadczonej usługi też nie można się przyczepić :)
                    Oprócz tego mają tanią wysyłkę.

Skomentuj

trzeba by bylo uzupelnic liste :)

-TME
                      -przedmioty zakupione: drobiazgi

blyskawiczna i tania wysylka, wszystko zapakowane w osobne woreczki - wygodne polecam

-lewandowscy
                      -strona: www.lewandowscy.pl

bardzo duzy asortyment i przedewszystkim TANIO, a nawet BARDZO TANIO w porownaniu z innymi tego typu sklepami, warto zalzec jak np cos sie popsuje a nigdzie nie mozna znalezc jakiegos scalaka

-cybor-tech
                      -strona: www.cybor-tech.com.pl

szybka wysylka, szeroki asortyment, jak wzej wielkim plusem jest mozliwosc zaplaty przez np mTransfer, kasa jest na koncie kilka sekund po wplaceniu, niezaleznie od sesji bankow

Skomentuj

Aprovi
                        - opinia: NEUTRALNA
                        - http://www.aprovi.com.pl/
                        - tranzystory i kondensatory

kupowalem juz raz u nich i bylo OK.
                        teraz zamowilem tranzystory do kolegi wzmacniacza i paczka przyszla po 3 tygodniach. okazalo sie ze wyslali paczke na moj adres ale do KRAKOWA :lol:
                        po 19 dniach nadali na poprawny adres ale zeby niebylo zbyt nudno to niewsadzili jednego trana za jedyne 25zl! ;]
                        dzwonie do sklepu i po 3 telefonach wyslali mi na wlasny koszt brakujaca czesc

Skomentuj

Narzędziowy.pl
                          - opinia: NEGATYWNA
                          - http://www.narzedziowy.pl/
                          - frezarka i opalarka

Zamówiłem u nich frezarkę oraz opalarkę. Po 10 dnizch okazało się, że opalarki nie mają na stanie i trzeba poczekać tydzień. Po tygodniu stwierdzili, ze opalarka w ogóle nie będzie dostępna i że zwrócą pieniądze. Czekam już ponad tydzień a pieniędzy nie ma! ŻAŁOSNA FIRMA, KTÓRA OLEWA KLIENTÓW! TRAGICZNY KONTAKT MAILOWY. NIE POLECAM NIKOMU!

Skomentuj

Multisort.pl
                            - http://www.multisort.pl
                            - stacja lutownicza Solomon, kabelki, duperelki
                            - szybka wysyłka, kurier za pobraniem jedyne 13zł, mimo że paczka mega wielka. Bardzo dobrze zabezpieczona
                            - ceny za konkretne rzeczy (np. stacje lutownicze) bardzo niskie, przycinają troche na "drobnicy"

NDN
                            - http://www.ndn.com.pl/
                            - generator funkcyjny
                            - tania wysyłka kurierem, fakura w pudełku, bez zastrzeżeń

i Allegrowicze:

el_czub_makabra, barcom_pl - Pozytywnie

Skomentuj

Allegro: eFlash-pl
                              - opinia: pozytywna
                              - http://allegro.pl/show_user.php?uid=7292182
                              - kabelki PROCAB LS15 LS25

Sprzedawca dba o klienta, dostalem przez przypadek PROCAB LS15 zamiast LS25 i po poinformowaniu o tym mailowo na nastepny dzien mialem juz LS25 w domu, a cienszy kabelek sprzedawca polecil zatrzymac za fatyge.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                Sprzedawca dba o klienta, dostalem przez przypadek PROCAB LS15 zamiast LS25 i po poinformowaniu o tym mailowo na nastepny dzien mialem juz LS25 w domu, a cienszy kabelek sprzedawca polecil zatrzymac za fatyge.
                                ja mam tak samo... dziś kurier ma dowieść 6m LS25...

Skomentuj

Allegro: marian212
                                  opinia: NEGATYWNA
                                  Przede wszystkim: Kupiłem przewód zasilający CA, który opisany jest w aukcji jako MIEDŹ OFC, a jak się okazało jest to przewód aluminiowy pokryty cieńką warstwą miedzi. Sprzedawca oczywiście nie chce słyszeć o zwrocie.
                                  Ponadto zapłaciłem za wysyłkę kurierem, a towar dostałem pocztą!
                                  Mało tego, sprzedawca nie raczy zwrócić mi różnicy.
                                  Zdecydowanie nie polecam!

Skomentuj

Jesli towar jest nowy, MASZ PEŁNE PRAWO zwrócic towar w ciagu 10 dni bez podawania przyczyny!

Skomentuj

- MS Elektronik
                                      - http://mse.beep.pl, http://www.mselektronik.com.pl/
                                      - opinia NEGATYWNA, paczka została wysłana na inny adres niż prosiłem mimo telefonicznego potwierdzenia nowego adresu, na paczkę czekałem 3 tygodnie..... nie z winy poczty, po otworzeniu okazało się, że nie dostałem tego co zamawiałem.... jedyny + dla nich to to, że szybko wymienili, ale byłem stratny 5zł na odsyłkę do nich
                                      no i możliwa jest tylko wysyłka za POBRANIEM nawet najmniejszej rzeczy
                                      ogólnie jak ktoś ma szczęście to może u nich śmiało kupować, ja nie miałem innego wyboru

[ Dodano: 2009-01-20, 15:21 ]
                                      - IGOKAB, allegro: kabelki_AV
                                      - http://igokab.pl/ http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4887076
                                      - pełen profesjonalizm, nie mam nic do zarzucenia

Skomentuj

Nazwa sklepu: PROPOX
                                        Opinia: negatywna
                                        Strona: www.propox.com
                                        Przedmioty zakupione: płytka testowa AVR, jakaś drobnica - około 170zł
                                        Opis sytuacji: złożyłem zamówienie 12 grudnia, paczkę otrzymałem 15 stycznia. Na początku było zapewnienie, że zamówienie będzie za kilka dni zrealizowane, jednak z każdym tygodniem otrzymywałem informację, że już jutro będzie zrealizowane... Ostatecznie dostałem po ponad miesiącu oczekiwania zamówione rzeczy z tym, że zamiast ATMEGA w dip przyszły w smd, zamiast cyny 0,7 dostałem 0,25mm... Tragedia - nikomu nie polecam tego sklepu.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X