Pomocy, za 2 tygodnie chce kupić telewizor plazmowy a do wydania mam 3600zł , wybór spory a nie wiadomo co wybrać. Interesuje mnie 32" lub 37", ewentualnie 42" a wiem ze jest to wykonalne. W grę wchodzi SAMSUNG , LG . Chodzi mi o model , bo zawsze można zamówić. Oczywiście ze bez FullHD... Pomocy!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kupno "PLAZMY"
Collapse
X
-
ale plazma czy lcd ?
Najlepiej pojedź do saturna, mm czy co tam masz w okolicy, pooglądaj je, sprawdź czy obraz Ci pasuje, a potem poluj na www.allegro.pl , www.kupujemy.pl itd.
-
http://www.testeo.pl/kategoria_produ...azmowe-76.html
http://www.testeo.pl/kategoria_produ...azmowe-76.html
[ Dodano: 2007-11-28, 23:43 ]
Zamieszczone przez takeroale plazma czy lcd ?Nawet w tytule jak byk drukowanymi widnieje.
[ Dodano: 2007-11-28, 23:44 ]
dodam że Panasonic ma najlepsze Plazmy, bo słyszałem takie komentarze, no i w tych w linkach tylko Panasonici widnieją :)
Skomentuj
-
nie dokładnie taki rozmiar tylko w tym zakresie. A ja własnie słyszałem ze plazma ma lepszy obraz niż lcd, ale spierać sie nie będę bo to bym musiał sam ocenić który obraz jest ładniejszy. Kupywac będę w MediaMarkt , wiec musi być coś w ich ofercie , a na pewno będzie. Miejsce zakupu to M1 Poznań.
Skomentuj
-
Jak już kiedyś wspominałem, że dorabiam sobie w media markt i odbyłem sobie już jakiś czas temu rozmowe z jednym ze sprzedawców z działu RTV i jeśli chodzi o HD pic na wode... z tego co słyszłęm telewicja cyfrowa n ma tylko jeden kanał cyfrowy, a lepsza jest cyfra+ która ma 2 kanały cyfrowe. W sumie mogło sie to zmienić, ze w n doszeł jeszcze jeden. Jeśli chodzi o HD różnica bedzie jeżeli podamy zwykły sygnał z anteny czy dvd większej różnicy jakościowej nie bedzie choć wiemy ze na każdym telewizorze obraz jest inny..... jedyna rada ... czym możesz sie kierować kupujac tv idziesz np z jakims filmem dvd prosisz pana z obsługi zeby podłączyl ci do wybranych modeli odtwarzacz i oglądasz... i na tej podstawie decydujesz który bedzie miał lepszy obraz....
pozatym jak plazma to chyba tylko pow 42" ma sens
Skomentuj
-
sorki, ale różnica między full hd, a dh ready czyli de facto 'nie-hd' jest imho porażająca, niezależnie od tego ile jest w tv kanałów to wykorzystujących , a z tego co mi wiadomo to nie jeden czy dwa, a ładnych parę. Pozatym zostają jeszcze filmy dvd.
Zresztą nie ma tu o czym gadać, zanim ktoś coś powie niech lepiej sam pojedzie do mm czy saturna i sobie poogląda plazmy , ldc' hd i hd ready; tv i dvd.
A co do samego MM - niezłe zdzierstwo tam jest, pojechać można żeby zobaczyć, ale napewno nie po to żeby kupować.
Skomentuj
-
Jak napisał ariel 616 w tym zakresie cenowym nie ma co oglądać się na plazmy.
Chociażby ze względu ma żywotność. No chyba, źe za 5-6 lat chcesz sobi tv zmienic...
Popatrz sobie na modele LG LY95, wiem że są powyżej twojej kwoty ale porównaj obraz z serią np. LC41 lub 45. Może warto jednak dozbierać...
P.S. i jak napisał TAKERO odpuść sobie MM. Przecież w Poznaniu jest mnóstwo hutrowni.
Skomentuj
-
myśle, że kupno LCD wciaż jest przepłacaniem fakt możliwości są ale jeśli z nich nie kożystamy, nie mamy tv cyfrowej tylko zwykla kablowke, nie mamy odtwarzacza z hd i filmow ktore możemy na tym oglądać to plazma w zupełności wystarczy a jeśli chodzi o żywotność
Zamieszczone przez dedek77Chociażby ze względu ma żywotność. No chyba, źe za 5-6 lat chcesz sobi tv zmienic...
Skomentuj
-
Tzn lepiej kupować gorsze bo nie można póki co wykorzystać zalet lepszych ?
Różnice widać na wykłym filmie dvd, nie potrzeba blu ray-a :P
Pozatym plazmy ciągną niesamowite ilości prądu i do tego (a właściwie przez to) są głośne, co mnie osobiście strasznie wkurza. W sklepie tak się tego nie słyszy, ale gdy siadasz w domu w piątkowy wieczór do filmu i załączają się wiatraki to irytujące to jest...
A co do żywotności - nie wiem jak Wy, ale ja nie kupuje sobie telewizora na 5 lat ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroplazmy ciągną niesamowite ilości prądu i do tego (a właściwie przez to) są głośne
Zamieszczone przez dedek77Takero co miałeś na myśli pisząc, że nie zmieniasz tv raz na 5lat? robisz to co roku???
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.osobiscie niemialem stycznosci z plazma ale niemyslalem ze to moze byc glosne
Takero co miałeś na myśli pisząc, że nie zmieniasz tv raz na 5lat? :) robisz to co roku??? :)
hmm... ja zmieniam TV jak wyzionie ducha
Skomentuj
Skomentuj