Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kupno "PLAZMY"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kupno "PLAZMY"

Pomocy, za 2 tygodnie chce kupić telewizor plazmowy a do wydania mam 3600zł , wybór spory a nie wiadomo co wybrać. Interesuje mnie 32" lub 37", ewentualnie 42" a wiem ze jest to wykonalne. W grę wchodzi SAMSUNG , LG . Chodzi mi o model , bo zawsze można zamówić. Oczywiście ze bez FullHD... Pomocy!

ale plazma czy lcd ?

Najlepiej pojedź do saturna, mm czy co tam masz w okolicy, pooglądaj je, sprawdź czy obraz Ci pasuje, a potem poluj na www.allegro.pl , www.kupujemy.pl itd.

Skomentuj

http://www.testeo.pl/kategoria_produ...azmowe-76.html
      http://www.testeo.pl/kategoria_produ...azmowe-76.html

[ Dodano: 2007-11-28, 23:43 ]
      Zamieszczone przez takero
      ale plazma czy lcd ?
      hehe, wyraźnie napisał że plazma Nawet w tytule jak byk drukowanymi widnieje.

[ Dodano: 2007-11-28, 23:44 ]
      dodam że Panasonic ma najlepsze Plazmy, bo słyszałem takie komentarze, no i w tych w linkach tylko Panasonici widnieją :)

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
        takero napisał/a:
        ale plazma czy lcd ?

hehe, wyraźnie napisał że plazma
        Zamieszczone przez DaVid
        Interesuje mnie 32" lub 37"
        to robia juz takie male plazmy??

Skomentuj

Ogóleni rzecz biorac nie widzę sensu zakupu plazmy.jest w wiekszosoci gorsza od lcd a zwłaszcza q tym zakresie cenowym.no chyba ze chcemy miec sie czym pochwalic i powiedziec ze mam plazme...

Skomentuj

Ja bym poczekał aż dostępniejsze staną się HD LED, imho genialna sprawa.

Skomentuj

nie dokładnie taki rozmiar tylko w tym zakresie. A ja własnie słyszałem ze plazma ma lepszy obraz niż lcd, ale spierać sie nie będę bo to bym musiał sam ocenić który obraz jest ładniejszy. Kupywac będę w MediaMarkt , wiec musi być coś w ich ofercie , a na pewno będzie. Miejsce zakupu to M1 Poznań.

Skomentuj

Jak już kiedyś wspominałem, że dorabiam sobie w media markt i odbyłem sobie już jakiś czas temu rozmowe z jednym ze sprzedawców z działu RTV i jeśli chodzi o HD pic na wode... z tego co słyszłęm telewicja cyfrowa n ma tylko jeden kanał cyfrowy, a lepsza jest cyfra+ która ma 2 kanały cyfrowe. W sumie mogło sie to zmienić, ze w n doszeł jeszcze jeden. Jeśli chodzi o HD różnica bedzie jeżeli podamy zwykły sygnał z anteny czy dvd większej różnicy jakościowej nie bedzie choć wiemy ze na każdym telewizorze obraz jest inny..... jedyna rada ... czym możesz sie kierować kupujac tv idziesz np z jakims filmem dvd prosisz pana z obsługi zeby podłączyl ci do wybranych modeli odtwarzacz i oglądasz... i na tej podstawie decydujesz który bedzie miał lepszy obraz....

pozatym jak plazma to chyba tylko pow 42" ma sens

Skomentuj

sorki, ale różnica między full hd, a dh ready czyli de facto 'nie-hd' jest imho porażająca, niezależnie od tego ile jest w tv kanałów to wykorzystujących , a z tego co mi wiadomo to nie jeden czy dwa, a ładnych parę. Pozatym zostają jeszcze filmy dvd.
                  Zresztą nie ma tu o czym gadać, zanim ktoś coś powie niech lepiej sam pojedzie do mm czy saturna i sobie poogląda plazmy , ldc' hd i hd ready; tv i dvd.
                  A co do samego MM - niezłe zdzierstwo tam jest, pojechać można żeby zobaczyć, ale napewno nie po to żeby kupować.

Skomentuj

Jak napisał ariel 616 w tym zakresie cenowym nie ma co oglądać się na plazmy.
                    Chociażby ze względu ma żywotność. No chyba, źe za 5-6 lat chcesz sobi tv zmienic...
                    Popatrz sobie na modele LG LY95, wiem że są powyżej twojej kwoty ale porównaj obraz z serią np. LC41 lub 45. Może warto jednak dozbierać...

P.S. i jak napisał TAKERO odpuść sobie MM. Przecież w Poznaniu jest mnóstwo hutrowni.

Skomentuj

Tak , ale ja jestem jak by nie było z Gniezna. Jak wiadomo mamy tu Hi-Fi exclusive oraz inne markety , avans i cos tam jeszcze jest . 3600 zł i 32" , chyba już będzie lepiej nie ?

Skomentuj

Ale bardzo często w zwykłych sklepach RTV jest taniej już w zdzierskich MM i bardzo często jeszcze można negocjować cenę :wink: Chyba, że trafisz na jakąś dużą przecenę to wtedy warto kupić w MM

Skomentuj

Jeśli nie zależy Ci na przekątnej ekranu to jak najbardziej. Ale juz tylko LCD.
                          W tym przypadku proponuję Ci zainteresować się sharpem np 32 rd1e masz juz 100hz. Oczywiście te 100 hz to jakies 70hz ale na razie to odnosi się do wszystkich tv :).

Skomentuj

myśle, że kupno LCD wciaż jest przepłacaniem fakt możliwości są ale jeśli z nich nie kożystamy, nie mamy tv cyfrowej tylko zwykla kablowke, nie mamy odtwarzacza z hd i filmow ktore możemy na tym oglądać to plazma w zupełności wystarczy a jeśli chodzi o żywotność

Zamieszczone przez dedek77
                            Chociażby ze względu ma żywotność. No chyba, źe za 5-6 lat chcesz sobi tv zmienic...
                            wydaje mi się za 5 lat bedziemy mieli taka technologie że o lcd i plaznie nie bedziemy pamietac

Skomentuj

Tzn lepiej kupować gorsze bo nie można póki co wykorzystać zalet lepszych ?
                              Różnice widać na wykłym filmie dvd, nie potrzeba blu ray-a :P
                              Pozatym plazmy ciągną niesamowite ilości prądu i do tego (a właściwie przez to) są głośne, co mnie osobiście strasznie wkurza. W sklepie tak się tego nie słyszy, ale gdy siadasz w domu w piątkowy wieczór do filmu i załączają się wiatraki to irytujące to jest...
                              A co do żywotności - nie wiem jak Wy, ale ja nie kupuje sobie telewizora na 5 lat ;]

Skomentuj

Zajaranyy chciałem zwrócić uwagę, że nie wszyscy mogą sobie pozwolić na zmianę sprzętu co 5 lat, a poza tym DaVid chce dokonać zakupu za dwa tygodnie. W tym czasie raczej niewiele się zmieni :).
                                Takero co miałeś na myśli pisząc, że nie zmieniasz tv raz na 5lat? :) robisz to co roku??? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  plazmy ciągną niesamowite ilości prądu i do tego (a właściwie przez to) są głośne
                                  glosne?? :shock: osobiscie niemialem stycznosci z plazma ale niemyslalem ze to moze byc glosne

Zamieszczone przez dedek77
                                  Takero co miałeś na myśli pisząc, że nie zmieniasz tv raz na 5lat? robisz to co roku???
                                  hmm... ja zmieniam TV jak wyzionie ducha

Skomentuj

Eee głośne? U mnie jeszcze ani razu nie słyszałem pracy telewizora

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      osobiscie niemialem stycznosci z plazma ale niemyslalem ze to moze byc glosne
                                      masa wentylatorów - chłodzenie ;]
                                      Takero co miałeś na myśli pisząc, że nie zmieniasz tv raz na 5lat? :) robisz to co roku??? :)
                                      Jasne, jak mi do krawata przestaje pasować to na śmietnik :P
                                      hmm... ja zmieniam TV jak wyzionie ducha
                                      Dokłądnie, choć 5 lat to niby dużo to zleci szybko...

Skomentuj

Co nie zmienia faktu, że za te pieniądze i w tym momencie LCD jest lepszym wyborem niz plazma.
                                        DaVid napisz na co sie zdecydowales:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X