Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka tania firma kurierska ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DPD jak dla mnie nie jest zły, paczka z Torunia do mojego miasta (Tłuszcza k\Warszawy) szła jakieś 20 godzin, doszła cała, niepoobijana :P
    teraz leci druga paczuszka - tym razem DHL'em - mam nadzieję ze jutro przyjdzie, dziś wysłana ;D
    no tyle ze oni tani nie są - paczka dosyc ciezka.. 45 zł za pobraniem :|

Skomentuj

A ja do dziś nie mam paczek od 7 grudnia :sad: jeb...na poczta polska!! To ze są świeta to rozumiem, ale zeby juz 2 tyg czekać :neutral:

Skomentuj

ale to wina lezy gdzies w centrum polski :P ja wlasnie dostalem paczke (po 2 dniach) wyslana z mojego regionu...
        no a na fornir nadal czekam :(

Skomentuj

DHL jest najlepszy i jak się okazuje najtańszy jeśli nie wysyłamy do dużego miasta.

Niech nikt mi nic o PP nie mówi - ceny rosną z szybkością odwrotnie proporcjonalną do jakości usług.

Skomentuj

Mówienie że któraś firma jest lepsza czy gorsza jest dość na wyrost. Tak sie składa, że przez rok pracowałem w firmie która nastawiona była główna na wysyłkę towarów w sporych ilościach. Wysyłki były realizowane przez wszystkie firmy kurierskie jakie mamy i ze wszystkimi mieliśmy korzystne umowy na transport. Generalnie codziennie było kilka fuckupów że coś nie doszło, albo nie doszło wszystko, albo jeszcze inne ciekawe historie. Powtarzało sie to notorycznie we wszystkich firmach kurierskich. Generalnie wychodzi na to że wszędzie jest podobny syf. A dowiedzenie sie co z paczką sie stało(nieraz z zawartością wartą naprawdę sporo pieniędzy) graniczy z cudem. Na sortowniach panuje taki bajzel że sami nie wiedzą co mają, a jak do tego dojdzie bardzo olewisty stosunek do pracy samych kurierów wychodzi, że to czy paczka dojdzie i w jakim stanie jest bardziej zależne od szczęścia niż od firmy która realizuje przesyłkę.

Skomentuj

a propo poczty polskiej zauważyłem ciekawą rzecz. raz kupowałem cos na allegro zapłacone z góry itp paczka szła tydzień (było to w listopadzie) teraz coś kupowałem paczka płatne przy odbiorze paczka wysłana w zeszły poniedziałek otrzymałem w w zeszłypiątek. może poczta bardziej się stara przy płatnych za pobraniem??

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty
                może poczta bardziej się stara przy płatnych za pobraniem??
                a co za roznica skoro oni juz swoje dostali??

Skomentuj

Niech nikt mi nic o PP nie mówi - ceny rosną z szybkością odwrotnie proporcjonalną do jakości usług.
                  PP z roku na rok coraz bardziej sie poprawia, bez przesadnej krytyki. A to ze paczki i tym podobne uslugi ida dluzej w okresie roznych swiat typu Boze Narodzenie, Wielkanoc to nic dziwnego, przeciez PP to monopolista. Wykorzystuje ten fakt i moze sobie pozwolic na podwyzke cen, konkurencji w tym segmencie rynku nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez Psycho
                    PP z roku na rok coraz bardziej sie poprawia, bez przesadnej krytyki. A to ze paczki i tym podobne uslugi ida dluzej w okresie roznych swiat typu Boze Narodzenie, Wielkanoc to nic dziwnego, przeciez PP to monopolista. Wykorzystuje ten fakt i moze sobie pozwolic na podwyzke cen, konkurencji w tym segmencie rynku nie ma.
                    Poprawy jakości nie zauważyłem, wręcz przeciwnie, ceny za to ciągle rosną , jeszcze niedawno paczka 5zł kosztowała najtańsza,a teraz już 6.50, priorytet też podrożał co przy tanich paczkach daje różnice rzędu 25%.
                    A to ze paczki i tym podobne uslugi ida dluzej w okresie roznych swiat typu Boze Narodzenie, Wielkanoc to nic dziwnego, przeciez PP to monopolista.
                    Listopad to okolice świąt ? A 'dłużej' to dwa tygodnie zamiast dwóch dni :|
                    Wykorzystuje ten fakt i moze sobie pozwolic na podwyzke cen, konkurencji w tym segmencie rynku nie ma.
                    Paczki >10kg do większych miast wole wysyłać kurirem, myślę że jeszcze pare podwyżek w PP i pare obniżek u kierów i poczta straci wieeeelu klientów.
                    Jestem niemalże pewien że przed przyszłymi świętami sytuacje zupełnie inaczej wyglądać będzie.

Skomentuj

przeciez PP to monopolista
                      dzisiaj widzialem 2 raz na osiedlu listonosza z konkurencji (jakies zolto-niebieskie mundurki maja) i jak go jeszcze raz bede widzial to wypytam o cennik i czas doreczenia...

Skomentuj

lepiej zapytaj tych do których chodzi, bo jakbyś się listonosza zapytał o czas doręczania paczek priorytetowych to pewnie odpowie że 48h

Skomentuj

dzisiaj widzialem 2 raz na osiedlu listonosza z konkurencji (jakies zolto-niebieskie mundurki maja) i jak go jeszcze raz bede widzial to wypytam o cennik i czas doreczenia...
                          To zapewne INPOST, firma dziala tylko i wylacznie w wybranych duzych miastach. Taki gigant jak PP nie ma konkurencji, ktora mogla by jej w tej chwili zagrozic.

Poprawy jakości nie zauważyłem, wręcz przeciwnie, ceny za to ciągle rosną , jeszcze niedawno paczka 5zł kosztowała najtańsza,a teraz już 6.50, priorytet też podrożał co przy tanich paczkach daje różnice rzędu 25%.
                          Zauwaz ze poczta nie gwarantuje ze paczka bedzie u odbiorcy na nastepny dzien, zaznaczone jest to w regulaminie poczty.
                          Cytat ze strony www poczty: (odnosnie cen)
                          "Co jednak najważniejsze dla Klientów - ceny na najpopularniejsze powszechne usługi pocztowe (np. standardowe kartki pocztowe, listy, paczki,) nie ulegną w 2008 roku zmianie."

Skomentuj

Zauwaz ze poczta nie gwarantuje ze paczka bedzie u odbiorcy na nastepny dzien, zaznaczone jest to w regulaminie poczty.
                            Cytat ze strony www poczty: (odnosnie cen)
                            Nie mówimy tu o następnym dniu , tylko o następnych 2 tygodniach, z tego co pamiętam to priorytety mają w 48h dochodzić teoretycznie.
                            Polecone priorytetowe też tygodniami dochodzą...

Skomentuj

Poczta nie okreslila jednoznacznie w regulaminie w jakim czasie dotrze do odbiorcy paczka priorytetowa. Po 2 tygodniach od nadania, mozesz ubiegac sie o odszkodowanie, ktore PP polozy na poleczke i bedzie miala w nosie to zgloszenie. Wszystko jest tak obymslone, zeby wykluczyc ryzyko strzelenia sobie samoboja. Teoretycznie (umownie) to priorytet pownnien byc na nastepny dzien.

Skomentuj

mają 3 miesiące na rozpatrzenie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Viper
                                  Na sortowniach panuje taki bajzel że sami nie wiedzą co mają, a jak do tego dojdzie bardzo olewisty stosunek do pracy samych kurierów wychodzi, że to czy paczka dojdzie i w jakim stanie jest bardziej zależne od szczęścia niż od firmy która realizuje przesyłkę.
                                  "czy się stoi, czy się leży, pensja sie należy" sad but true......
                                  I to niestety dotyczy nie tylko poczty i kurierów.

Wracjac do PP osobiście nie miałem z nimi problemów, paczki zawsze dochodziły całe, z opóźnieniem bywało róznie chyba tylko raz priorytet szedł mi ze 4 dni, no i jak Zibi mi wysyłał paczuszke to sie troche wyczekałem (ale jego poczta tak ma ;p), ale to by było na tyle złego.

Ostatnio wysyłałem płytki dla jednego łepka (dla Ciebie takero sie jeszcze robia ) W poniedziałek przed zamknieciem poczty nadałem przesyłke, w środe byłą już u niego (to było w ten poniedziałęk). Myślałem , ze z okazji świat chłopak sobie troche poczeka, ale jednak.... chociaż płytki wysłałem jako list a nie paczke to moze dlatego

Skomentuj

ŁukaszN, czyzby pod LMy te plytki??;>

Skomentuj

Jaki kurier ? napewno nie DHL. Ostatnio w firmie mieliśmy incydent, jak pracownik tej firmy kurierskiej po prostu wrzucał! paczki z naklejka ostrożnie z magazynu do samochodu. Kilka dostaw paczek z elementami dosyć ważnymi było również ostatnio uszkodzonych. Nie polecam!

Skomentuj

Czaruję...
                                      X