Panowie kupiłem fornir modyfikowany WENGE 0,6 mm grubości - jest bardzo kruchy i cienutki jak papier. Bede kleil na henkel moment, nic nie muszę łączyć bo fornir ma 70cm szerokości. Po ofornirowaniu całość będę bejcował na czarny kolor bejcą syntetyczną firmy Iris ( na bazie rozpuszczalnika).
Plan mam taki :
1. rozprowadzić moment'a na ściance, która będzie oklejana oraz na fornirze
2. poczekać 10-15min
3. dopasować fornir do ścianki
4. bezpośrednio na fornir położyć płytę większą od ścianki, na której będzie ok 45kg obciążenia
5. poczekać 20min aż klej zwiąże
6. szlifować wystające części forniru
Pytania są następujące :
1. z racji bardzo kruchego i cieniutkiego forniru nie chcę go szlifować papierem - czy to dobrze? (zważywszy na to,że nie chce uzyskać efektu lustra)
2. Czy taki docisk nie poniszczy forniru ?
PS.
Lakier jakiego będę używał, to półmat firmy Iris. Jest to lakier poliuretanowy, oczywiście najpierw położę podkład ( zalecano mi w hurtowni aby położyć 2 warstwy podkładu i każdą szlifować)
IR 151 - bezbarwny podkład poliuretanowy
podklad
IR 202 - bezbarwny lakier poliuretanowy
lakier
Plan mam taki :
1. rozprowadzić moment'a na ściance, która będzie oklejana oraz na fornirze
2. poczekać 10-15min
3. dopasować fornir do ścianki
4. bezpośrednio na fornir położyć płytę większą od ścianki, na której będzie ok 45kg obciążenia
5. poczekać 20min aż klej zwiąże
6. szlifować wystające części forniru
Pytania są następujące :
1. z racji bardzo kruchego i cieniutkiego forniru nie chcę go szlifować papierem - czy to dobrze? (zważywszy na to,że nie chce uzyskać efektu lustra)
2. Czy taki docisk nie poniszczy forniru ?
PS.
Lakier jakiego będę używał, to półmat firmy Iris. Jest to lakier poliuretanowy, oczywiście najpierw położę podkład ( zalecano mi w hurtowni aby położyć 2 warstwy podkładu i każdą szlifować)
IR 151 - bezbarwny podkład poliuretanowy
podklad
IR 202 - bezbarwny lakier poliuretanowy
lakier
Skomentuj