No jasne, co to jest 170zł :P Tylko 1/4 średniej miesięcznej pensji Polaka :P
który Polak zarabia 700zł ? I to średnio :P
Zresztą jeśli kogoś nie stać na 170zł raz na jakiś czas to nie wiem jakim cudem stać go na kompa z ilością ramu która nie wymaga swapa, na net , na prąd , ze już o XP nie wspomne...
pytanie powinno brzmiec: kto zarabia 700zl i stac go jeszcze na wypasione DIY kolumny :P. A propos swapa to warto go zdefragmentowac pagedfrg. Poza tym plik wymiany mozna wylaczyc majac np 2GB ramu w xp - tylko po co? Przeciez sam windows tam laduje pliki systemowe, z ktorych korzysta bardzo rzadko, wiec po co zasmiecac sobie tym ram?
takero, teoretycznie średnia płaca polaka, czyli taka, jaką zakład pracy MUSI mu "dać" to jest coś koło 750zł .. w praktyce jest oczywiście inaczej, przykład?
Sąsiadka pracuje w spółce, w której robią znaki drogowe ( znaki, tablice, szyldy itp. ) dzień w dzień od 7 do 16 ( coś takiego ) w półschyle ( najgorsza pozycja ) Jeszcze kobieta ( 50 lat ) z corelem poradzić sobie nie może i ją ucze :P zarabia 600zł ....
a co maja zrobic?? jak do garnka nie ma co wlozyc... ja dorabiam naochronie mam 5zlnetto za godzine a znam takichco w hucie KGHM robia za 4,20 netto przy olowiu...
Skomentuj