Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki aparat za 300zl??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja nie dostalem i nie dostane :cry:
    Dostalem email od innego kupujacego ktory ostrzegl mnie i jezeli jeszcze nie zaplacilem to polecil wycofac sie z zakupu i tak zrobilem , ciekawe czy pojdzie gladko :wink:
    Kurde ale mi siostra dala popalic :cry: Aha ostrzezenie mialo taka tresc http://www.cyberfoto.pl/jaka-cyfrowk...tm#post1647487
    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Funkcji nagrywania filmów ona i tak nei będzie praktycznie w ogóle urzywać bo w aparatach to naprawdę w ogóle się nie przydaje. Ja polecam coś z minolty z3 albo nawet z10 którą sam mam i naprawdę ma wszystko co potrzebne w aparacie a funkcje manualne naprawdę się przydają i to akurat nie jest nie potrzebny bajer tak jak nagrywanie filmów z dźwiękiem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
        Stabilizator super działa
        to on ma stabilizator??:| a moj A630 niema...

dulin7, to moze faktycznie lepiej dolozyc do pewniaka

[ Dodano: 2008-01-29, 22:36 ]
        Zamieszczone przez nosmaster
        to akurat nie jest nie potrzebny bajer tak jak nagrywanie filmów z dźwiękiem
        przepraszam bardzo ala ja z takiego bajeru czesto kozystam

Skomentuj

Zależy, moim zdaniem to aparat ma przedewszystkim robić zdjęcia a filmy i tak nie wychodzą dobrze. to coś w stylu głośnika który gra i świeci :P.
          Kamerą też można robić zdjęcia.

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
            Tylko z 2 reki:)
            mój? nie...

Zamieszczone przez Pawel S.
            krzyhoo9 napisał/a:
            Stabilizator super działa
            to on ma stabilizator??:| a moj A630 niema...
            ja mówie o lumix'ie

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
              ja mówie o lumix'ie
              pomylilem cie z autorem tematu...

Skomentuj

dulin7, Szczerze ze względu, że zajmuję się sprzedarzą aparatów a także sam się tym interesuje to mogę nieco obiektywniej:P powiedzieć parę słów na temat cyfrówki do 300zł. Żadnej rewelacji nie będzie a większość aparatów reprezentuje bardzo podobne paramety i niemal identyczną jakość zdjęć jendak warto się przyjrzeć uważniej:

Panasonic: Lumix DMC-LS60

plusy
                dobre obiektywy, stabilizacja optyczna niemal w każdym modelu (jednak przy zoomie optycznym 3x niewymagana- ale jest), na tanie karty SD... ogólnie dobra optyka
                minusy
                filmiki bez dzwieku

Samsung: S630 S750
                plusy
                bardzo multymedialne, filmiki z kompresją mpeg4 czyli filmiku wejdzie nam naprawde duzo, stabilizacja cyfrowa, sa to solidne aparaciki mimo, że plastikowe, tanie karty SD
                minusy
                brak optycznej jednak nie jest wymagana przy tak małym zoomie

Sony:

plusy
                aparaty ogólnie dobre jednak:
                minusy
                przereklamowane, płacimy za firme, najdroższe akcesoria typy karty pamieci, po prostu nie lubie nigdy nie polecam

Olympus: FE-210

plusy
                naprawde dobre aparty z pożądną optyką
                minusy
                niższe modele filmiki bez dzwięku, droga karta pamieci xD

Kodak: C713 C613

plusy
                jak w samsungu
                minusy
                jak w samsungu

Nikon: L10 L11

plusy
                moim zdaniem najlepsze matryce dzieki czemu zdięcia wychodzą najfajniejsze, karta SD
                minusy
                brak stabilizacji optycznej

Canon: A460

plusy
                mała matryca w Mpix jednak większa fizycznie niż u konkurencji przez co pada na nią więcej światła i to jest duży plus bo zdięcia wychodzą naprawde łądne
                minusy
                brak stabilizacji ... wyląd porażka :P

Ogólnie najbardziej polecił bym nikona i to szczerze... L10, L11 jeżeli miał bym kupować coś taniego dla siebie to było by własnie to :) tylko tak jak mówie jestem przekonany że ze zdjęć z innych aparatów też był byś w pełni zadowolony i róznica w jakości nie jest taka aby powiedzieć, że jeden jest dużo lepszy od drugiego.

Skomentuj

Nad aparatem zastanawiałem się długo. Szukałem, czytałem recenzje, specyfikacje techniczne i na samum końcu pozostały mi dwa: L10 i LS60. Dlaczego...

slot kart SD
                  w miarę przystępna cena

Wahałem się do samego końca ponieważ nikon ma ciutkę lepszy obiektyw i filmiki z dźwiękiem ale brakowało mu optycznej stabilizajcji i miał mniejsze ISO. A lumix zauroczył mnie właśnie stabilizacją. Trochę szkoda tych filmików bo jakość jest naprawdę ok a dźwięku brak. Ale nie żałuje bo fotki wychodzą na prawdę super

Skomentuj

a takie wychodzą minoltą Z10 :)ważka zachód jezioro

Skomentuj

tyle że tego aparatu już nie dostaniemy nowego a używka kosztuje 300-400zł

popraw linki bo nie działają

Skomentuj

niestety linki trzeba kopiować do przeglądarki...
                        http://www.krajobraz.cba.pl/krajobrazy/PICT0839.JPG - ważka
                        http://www.krajobraz.cba.pl/krajobrazy/PICT1713.JPG - zachód
                        http://www.krajobraz.cba.pl/krajobrazy/3333.JPG - jezioro
                        myślę że urzywkę taniej by się dostało.

Skomentuj

tylko teraz powiedz czy je sam robiłeś czy ściągnąłeś z sieci bo wyglądają na takie... profesjonalne

Skomentuj

Robiłem je sam zachód słońca jest na bulwarach w Augustowie, ważka na wyciągu (widać fragment rozmazanej narty wodnej) a zdjęcie jeziora jest zrobione we wsi wojciech około 7km od augustowa, jak chcesz więcej zdjęć to wejdź na moją stronę www.krajobraz.cba.pl do strony "na pulpit" strona nie dokończona bo zabrakoło mi chęci :P
                            Zdjęcia na stronie są po kompresji bo cba nie przyjmuje plików większych niż 3mb niestety...

Skomentuj

odświeżę poszukuje jakiegoś znośnego aparaciku tak do ~400 zł, jako ze pewnie dożo pstrykać nie będę to im tańszy tym lepszy, jedyny warunek to żeby był nowy

Skomentuj

fuji finepix f50fd

Skomentuj

Caleb, na aledrogo jest za 580 co przekracza budżet znacznie

Skomentuj

http://www.er-link.pl/sklep/produkt/A_HDCACOMFUI-05369

wiem, że nieznacznie przekracza budżet, ale imho zdecydowanie warto. Przede wszystkim sporo większa matryca niż większość kompaktow, ale również stabilizacja, stosunkowo małe szumy...

Skomentuj

zastanawiałem się nad Canonem a580
                                      http://allegro.pl/item685944580_cano...cja_a_580.html
                                      lub
                                      Samsungiem es15
                                      http://allegro.pl/item682841681_apar...vat_leder.html

A ten fuji to jakiś regenerowany jest.

Skomentuj

samsungi są do bani... :???:

Skomentuj

samsungi są do bani... :???:
                                          a to czemu? :>

ogolnie poczytaj parametry obydwu aparatow i dobierz do upodoban :). btw ja bym nie kupowal od takiego niepewnego sprzedawcy ;]
                                          canon ma zapikselowany wyswietlacz o malej rozdzielczosci. canon albo ma szerszy kat (lepiej, bo wiekszy zakres obejmiesz), albo mniejsza matryce (czyli moze bardziej szumiec i miec wieksza GO) - patrz: rzeczywista ogniskowa obiektywu. canon ma dluzszy koniec (ogniskowa) - czyli bardziej przyblizysz. canon ma dodatkowy wizjer optyczny - przydatne przy kadrowaniu w mocnym sloncu, gdy na LCD nic nie widac.

generalnie aparaty porownywalne i te czy inne parametry nie powinny decydowac o zakupie. najlepiej sie po prostu przejsc do jakiegos marketu, pomacac dane aparaty, sprawdzic co lepiej lezy w lapach, co ma lepsze menu, co szybciej lapie ostrosc, itd...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X