takero, nie chlejejmy sie tó :P mialem stx 22.120 mialem jeszcze, i GDN 20-80-2. Ale ja caly czas mowie o subie ktory nie zabiera miejsca pazazerom :) dlatego upieram sie przy 18 SW.... ile litrow potrzeba na tego ARNA ? jak wiecej niz 16 to wyjdzie duza pólka i h... bedzie widac we wstecznym lusterku :]
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Audio do Malucha
Collapse
X
-
z tych 3 najmniej miejsca zabiera, szkoda że nie gra
MDS 08 w 15l closed, a nawet nieco mniej - ostatnio nówka poszła za 200zl na allegro, tyle samo ten mivoc kosztuje...
Dwa arny nawet i we 12l od biedy, stx 14 50 4 ss w 8l bp - możliwości jest wiele.
A najlepszą - jeśli chcemy mieć z tyłu nadal funkcjonalną pseudo-kanapę jest dobry system w drzwiach :P
Skomentuj
-
takero, i znow Cie pomecze :mrgreen:
Napisales ze
Zamieszczone przez takeroA najlepszą - jeśli chcemy mieć z tyłu nadal funkcjonalną pseudo-kanapę jest dobry system w drzwiach
jak wiadomo zeby to bylo dobre w drzwiach musimy je pozadnie wygluszyc.... A wygluszajac je pozadnie dociazysz... A wiesz ( lub nie ) ze drzwi w malcu sa okropnie podatne na ciezar i opadają. Ja sam co tydzien łapie za nie od dolu i podciagam w gore... a nie mam w nich nic poza glosniczkiem ..... Wiec moim zdaniem pozadne gluszenie drzwi 126 odpada :]
Jak chcecie miec audio zeby bylo slychac z 2 km. polecam ( SPL ma grubo ponad 100 db :mrgreen: )
http://allegro.pl/item307706926_tlum...es_ss_vat.html
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Skomentuj
-
jak masz same głośniki to ile one ważą ? Sztuka więcej jak kilogram nie waży, więc żeby rozwiązać swój problem wywal też skrobaczkę do szyb :lol:
Do malara 2 maty by styknęły, każda waży 500g z tego co pamiętam więc bez tragedii.
Wychodzi na to że wszystkim posiadaczom f126 należy polecić zakup radia marki safari - głośnik (centralny) w maluchu to wyposażenie standardowe, więc jakby się ktoś pytał to mamy kino samochodowe 5.1, z tym że bez 4 satelit i suba :P
Zresztą kogoś kto ma ten samochód nie stać na audio raczej, co najwyżej na benzynę od czasu do czasu , więc ekonomiczniej jest posłuchać muzyki w domu niż na postoju, bo w czasie jazdy i tak nic nie słychać :P
No chyba że chcemy podrywać dziewczyny na przystankach PKS - wtedy montujemy w półce 69 buszmena , 5 drożne , 2000w i zasilamy osławionym vk i do odtwarzacza wrzucamy kasetę z najświeższymi kawałkami z remizy...
A tak na serio - jeśli miałbym kaszlaka to zrezygnowałbym , przynajmniej z kanapy bo i tak w XXI wiecznej Polsce nikogo tam wozić nie będziemy, co najwyżej zakupy, albo zrobiłbym atrapę oparcia do którego włożyłbym MDSa 08 w closed który pozamiatałby w tym wozie nieźle.
Zamieszczone przez hellriderA wiesz ( lub nie ) ze drzwi w malcu sa okropnie podatne na ciezar i opadają. Ja sam co tydzien łapie za nie od dolu i podciagam w gore... a nie mam w nich nic poza glosniczkiem ..... Wiec moim zdaniem pozadne gluszenie drzwi 126 odpada :]
Skomentuj
-
przyganialo tico maluchowi...
na temat tego, kto posiada maluch to pozwole sobie stwierdzic, ze widuje sie ich coraz, a jesli jakis widze to bardzo czesto prowadzi go pasjonat a sam maluch jest odstawiony jak nowka.
Drzwi osiadaja, nawet jak poklei sie dynamat, a i bez tego jak ktos zawiasow nie poprawi u blacharza to opadaja. Maluch w tej chwili jest, smialo, klasykiem. Jesli wkladac do niego audio to nie buszmeny ani jakies skrzynki zrobione ze starej szafki na polke. Albo ktos przemysli sprawe i wpakuje cos skromnego, ale dobrego... albo wpakuje safari co bedzie totalnym cultstylem. Poza tym maluchem nie jezdzi sie szybko :mrgreen: takim klasykiem?
I nie zgodze sie, ze malucha posiadaja ludzie, ktorych ledwo stac na benzyne, a dla nich szacunek.
:cool:
P.S. Nigdy nie mialem malucha, jechalem raz, moze dwa w zyciu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez perfectblossomI nie zgodze sie, ze malucha posiadaja ludzie, ktorych ledwo stac na benzyne, a dla nich szacunek.
mialem malucha przez pol roku i powaznie zastanawialem sie nad przesiadka na rower
Skomentuj
-
Zamieszczone przez perfectblossomI nie zgodze sie, ze malucha posiadaja ludzie, ktorych ledwo stac na benzyne, a dla nich szacunek.
:cool:
Zamieszczone przez Pawel S.mialem malucha przez pol roku i powaznie zastanawialem sie nad przesiadka na rower
Zamieszczone przez Pawel S.mlaucha posiadaja albo prawdziwi fascynaci albo starsi ludzie z przyzwyczajenia. do niego trzeba miec sentyment i sporo kasy :|
Skomentuj
-
sporo kasy
Nie oszukujmy się, gdy idę do szkoły z przystanku, mija mnie nie jeden umcyk w maluchu z przyciemnionymi szybami, i słychać sprzęt klasy SO"M"Y :P
Pomijając spoilery i tekturowe progi :P
Skomentuj
-
Ludzie ktorzy jezdza maluchami dziela sie na III kategorie
I - chca miec malucha bo wiaze ich z nim jakis sentyment
II - kupia go bo nie maja kasy na nic wiecej
III - starsze osoby ktore nie potrzebuja wiekszego auta bo jezdza nim 1 w tygodniu po chleb.
Co do awaryjnosci .... Mi sie nie zepsulo nic samoistnie przez ponad 13 tyś. Usterki ktore sie pojawialy byly wylacznie z mojej winy... ( czasem jezzdze "inaczej" ).
Takero cos pisal o tankowaniu. Moj na trasie bierze okolo 5,5 litra w miescie lekko ponad 6.... Silnik po remoncie ogolnie caly wozek wyremontowany.
Kupilem malucha za 350 zł, remon blacharki, malowanie itd. wyszlo okolo 700 zł, remont silnika i delikatne przerobienie zeby jako tako jechalo wyszedl okolo 1500 zl.
Od kad to zlozylem dolozylem do niego moze z hmm 50 zl przez te 13, tyś. ( chodzi mi o czesci ) Tak to leje i wymieniam tylko opony...
I teraz powiedzcie,, mam malucha z sentymentu czy z braku kasy na cos innego ?
Skomentuj
-
Hmm bo maluch to ma juz swoj harakter :wink: Zeby to jeszcze tak nie pruchnialo to bylby super samochodzik miejski :mrgreen: Ja tam tez mam jakos sentyment do tego woziku pomimo tego ze przy wzroscie 195 cm 1 i 2 mam pod kolanem i moge nim kierowac z tylnego siedzenia :grin: to bardzo fajne wozidelko :cool:
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hellriderKupilem malucha za 350 zł, remon blacharki, malowanie itd. wyszlo okolo 700 zł, remont silnika i delikatne przerobienie zeby jako tako jechalo wyszedl okolo 1500 zl.
Zamieszczone przez dulin7Ja tam tez mam jakos sentyment do tego woziku pomimo tego ze przy wzroscie 195 cm 1 i 2 mam pod kolanem i moge nim kierowac z tylnego siedzenia to bardzo fajne wozidelko
tylko ze kierowanie z tylnej kanapy jest niewygodne bo biegi sa za daleko z przodu...
ale tez musialem podnosic noge zeby wbic 2 :mrgreen:
Skomentuj
-
za tyle można już mieć tico, a tico po małych modach robi 12 do paki, po większych już 10, ceny na allegro lub na szrotach za grosze...
No i do takiego samochodu wchodzi te 5 w porywach, a 4 osoby z loozem, pali 5l gazu...
A przez 25kkm nic sie nie dzieje, nawet mimo gazu założonego...
Tak tak - ja też mam tico z sentymentu - fajnie sobie dorobić ideologię :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroNo i do takiego samochodu wchodzi te 5 w porywach, a 4 osoby z loozem
a do kolegi lanci Y10 wpakowalo sie 7osob i przejechalismy tak pol miasta :P
Zamieszczone przez takeropali 5l gazu...
A przez 25kkm nic sie nie dzieje, nawet mimo gazu założonego...
Skomentuj
Skomentuj