Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nagrywarki PLEXTOR - czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ostatnio przyżydziłem na dvd rw i kupując 10szt kupiłem o 1zł tańsze od TDKów emtec-i i lipa...
    tdk to tez barachlo - jesli chodzi o dvd. verbatimy sie najbardziej oplaca. jesli chodzi o nagrywarki to nie przesadzajcie tak z ta bezawaryjnoscia starszych necow - moj nec nd-4550a zaczal odmawiac posluszenstwa jakos po pol roku od kupienia, a nie katuje go zbytnio... aktualnie ma jakos 2 lata i nie potrafi nawet odczytac dvd, o zapisie nie wspominajac.
    najlepszym zapisem charakteryzuja sie pioneery - jesli ci na tym zalezy to kupuj pioneera. jesli chcesz zeby naped oprocz nagrywania potrafil tez cokolwiek odczytac to aktualnie mocno poprawily sie lite-ony (jesli chodzi o zapis, bo w odczytywaniu byly bardzo dobre). do pioneera im daleko, ale jest juz mozna powiedziec przyzwoicie.

Skomentuj

no i temat w zasadzie anulowany - nagrywarka u kolegi dziala. wymienie jeszcze tasme i zmienie oprogramowanie to moze cos sie zmieni...

Skomentuj

zmienie oprogramowanie to moze cos sie zmieni...

Proszę ostrożnie, znam sporo ludzi, którzy w nagrywarkach pozmieniali oprogramowanie i zostały im z nich tylko czytniki cd :P

Skomentuj

nie nie - nie chodzilo mi o firmware ale o nero
          przeciez u kolegi na kompie dobrze dziala wiec nagrywarka jest OK

Skomentuj

Niektórzy sobie zmieniają firmware tak "se", żeby mieć nowszy :P

Skomentuj

no ja zmienialem juz 2 razy ale nie zauwazylem roznicy

Skomentuj

Różnica będzie jak się kupi jakąs nową płyte której wcześniej w starym firmwarze jej nagrywarka nie miała wpisanej... Tyle to da że wtedy nagrywark anie bedzie "stzrelać" jaka dac moc lasera tylko da taka jaka jest potzrebna do danego typu i modelu nośnika. Oczywiście róznica w praktyce bedzie znikoma bo kilka % w mocy lasera co raczej nie wplyniena jakość pitów podczas palenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                  A to jest akurat bardzo proste: Co do wszystkiego, to do niczego.
                  tyle że to firma produkuje też pralki, a nie nagrywarka ma funkcję prania...

To jest jak z rolexami .. kosztują (nie wiem, załóżmy) 50 000zł, a w środku mają ten sam mechanizm co casio za 500zł :P
                  Gdyby to był jakiś rzeczywiście mechanizm cudny, co go nie trzeba w życiu nakręcać, tylko się sam nakręca, czy coś,
                  Jejku, aż coś się robi :P
                  Weź sobie pójdź do sklepu i zobacz jaka jest różnica między casio, a czymś lepszym ;]
                  Aha - rolexa nie mam, ale swojego atlantica, mimo że nie kosztował ani 50k, ani nawet 5k (nieco ponad 1500zł) nakręcać nie muszę wcale, zresztą to technologia stosowana od lat :P

[ Dodano: 2008-02-26, 18:53 ]
                  http://allegro.pl/14576_pioneer.html...iew=Poka%C5%BC
                  tanie te pionki...

Skomentuj

tyle że to firma produkuje też pralki, a nie nagrywarka ma funkcję prania...
                    A to Ci powiem, że najlepsze jest to, co produkuje firma zajmująca się daną dziedziną .... Jeżeli firma robi dobre pralki, w których są łożyska, silnik, ulepszają dostawę wody w zależnośći od prania, mechanizmy, jakieś niezniszczalne łożyska i oczywiście jest też namiastka elektroniki, to jak taka firma może produkować dobre nagrywarki cd, w których ważna jest jakość lasera ?

Aha - rolexa nie mam, ale swojego atlantica, mimo że nie kosztował ani 50k, ani nawet 5k (nieco ponad 1500zł) nakręcać nie muszę wcale, zresztą to technologia stosowana od lat
                    No wiem, znam ten mechanizm, ale to nie jest perpetum mobile

Mam swatcha, i to za darmo i też chodzi już pare lat :P

Skomentuj

cudny90: a co ma piernik do wiatraka? :)

Skomentuj

wracajac do tematu to zaczynam sie martwic ze padl mi kontorler IDE secondary :|
                        jutro kupie nowa tasme (mimo ze mam 3 na zbyciu) i sprawdze...

Skomentuj

A to Ci powiem, że najlepsze jest to, co produkuje firma zajmująca się daną dziedziną .... Jeżeli firma robi dobre pralki, w których są łożyska, silnik, ulepszają dostawę wody w zależnośći od prania, mechanizmy, jakieś niezniszczalne łożyska i oczywiście jest też namiastka elektroniki, to jak taka firma może produkować dobre nagrywarki cd, w których ważna jest jakość lasera ?
                          Teoretyzować można, tylko że takie rozważania nie mają większego sensu - to że i pralka i golarka i wieża mają logo dajmy na to philipsa nie oznacza że produkowane są w tej samej fabryce, że są projektowane przez tą samą grupę ludzi itd...
                          EOT !

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            Teoretyzować można, tylko że takie rozważania nie mają większego sensu - to że i pralka i golarka i wieża mają logo dajmy na to philipsa nie oznacza że produkowane są w tej samej fabryce, że są projektowane przez tą samą grupę ludzi itd...
                            EOT !
                            Np. yamaha motocykle, sprzet audio, instrumenty, jakos wszystko jest oceniane dobrze i nie jest tak ze maja dobre motocykle a juz audio i instrumenty to totalne dno ktorego nie warto tykac
                            Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                              a juz audio i instrumenty to totalne dno ktorego nie warto tykac
                              ciekawi mnie z jakimi instrumentami miałeś do czynienia...
                              UWAGI MODERATORA
                              EOT!
                              Zaraz posypią się warny...
                              Takero

Skomentuj

http://perkusja.rockmetal.art.pl/800...a_sc_test.html
                                http://www.bratpol.com.pl/?prod=84&cat=18
                                Zrozumialem ze chciales abym podal prezyklady instrumentow produkcji Yamahy a nie ocenil ich jakosc :razz:
                                Z reszta poczytalem i opinie nie sa zle :razz:
                                Koniec ot odpisalem tylko na Twoje zapytanie :razz:
                                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

okazalo sie ze to byl falszywy alarm - padla tylko tasma

Skomentuj

Pawel S. a jakie dokladnie byly objawy? Bo moze i u mnie nie siada nagrywarka tylko po prostu tasma sie gdzies przerwala czy cos...

Skomentuj

pierwsze to "szukanie" plyty, pozniej niewykrywalo mi tanszych plyt w nero, podczas wypalania plyty (kazdej!) byl blad gdzies przy 10% az w koncu wogole napedu niewykrylo (drugiego tez nie)

Skomentuj

ale z odczytem tez miales problem czy nie? I tak samo sie zachowywala z CD jak i z DVD? Bo u mnie np CD nie ma problemu - czyta i wypala, ale z dvd sie juz robia schody.

Skomentuj

Kiedyś plextory były dobre, teraz nie orientuje się za bardzo.

Osobiście mam Benq (1650 albo coś koło tego) i był to jeden z najlepszych zakupów.

Gi

Skomentuj

Czaruję...