Proponuję choćby Scythe Quiet Drive .. naprawdę porządny system, porządnej firmy, który wypada znakomicie we wszystkich testach, ale niestety swoje kosztuje Znajomy ma - po prostu cudeńko .. wyciszy i ochłodzi!
mam 2 dyski. baracuda IV i WD Cawiar. baracuda cicha (poza startem i wylaczaniem) ale WD wydaje slyszalne dzwieki nawet podczas pracy
tylko ze w nocy juz nie pracuje/gram wiec mi nie przeszkadza
cudny90, a dawałeś maty twarde czy miękkie??
co do chłodzenia to najlepsze są płaskowniki z miedzi i do tego coś z http://www.astat-emc.com.pl/content/view/179/314/ , będzie cicho i chłodno :razz:
Caleb, nie ważne jakie napięcia, ważne, czy się wahają
no przeciez napisalem jak sie wahaja - wahaja sie od nieobciazonego do obciazonego o tyle ile tam jest...
co do zasilacza to proponuje zbierac kase na nowy. codegeny to chyba najgorszy sprzet jaki jest montowany fabrycznie w obudowach.
jak juz pisalem - nie zamierzam go wymieniac. jak sie cos stanie to dobrze - bede mial wewnetrzna swiadomosc ze trzeba calego tego rupiecia wymienic, a zasilacze mam w domu cala game najtanszych a i tak wiele zlego sie nie dzieje. raptem w ciagu 10 lat padly mi zaledwie dwa zasilacze "megabajta" wsrod aktualnie czterech komputerow pracujacych w domu nie ciagnac za soba niczego, wiec szansa ze cokolwiek sie przydarzy jest jakkolwiek mala. co do fortronow to niestety nie znalazlem takowych nigdzie w gliwicach.
potwierdzam ze zasilacz to podstawa. niewolno na nim oszczedzac!! dlaczego? ja wymienialem zasilacz 4 razy zanim wydalem ponad 100zl na modecoma (tanie ale solidne)
Cytat:
potwierdzam ze zasilacz to podstawa. niewolno na nim oszczedzac!! dlaczego? ja wymienialem zasilacz 4 razy zanim wydalem ponad 100zl na modecoma (tanie ale solidne)
no coz - mi jakos dziala...
no ale to tez zalezy co masz w kompie. ja go mialem bardzo obciazonego wiec padaly
Zamieszczone przez cudny90
Ale alu lepiej oddaje ciepło .. miedź tylko z nawiewem ...
ktos sie bzdur naczytal z reklam radiatorow do prockow :P
fuuuj :P
Celek za 100zł - conroe L 420 jest o dwa nieba lepszy od tego czegoś :)
byc moze - tyle ze procek byl kupowany pod stara plyte ecs k7s5a zamiast durona 1ghz w 2002 roku, wiec sorry, ale za wielkiego wyboru w tym czasie nie mialem...
tylko ze bije rowniez rekordy w osiaganych temperaturach :mrgreen:
byc moze - u mnie ma jakies 50 stopni w stresie
Do czasu
ten zasilacz mam od jakichs 4 lat, najnowszy sprzet to grafika od jakichs 3 miechow, wiec nie widze zadnego problemu, a zauwazylem ze wiele ludzi tak dramatyzuje jesli chodzi o zasilacz ze no masakra...
a propos grafiki, a wlasciwie to prawa to nie orientuje sie ktos jak to jest ze zwrotami? bo grafika niby super fajna, ale wersja agp ma deficyt sterownikowy - konkretnie to wiekszosc gier ma bugi graficzne, niektore sie mula - w zaleznosci od fpsow - np cs 1.6 jest agrywalny, chyba ze mu dam max_fps 50, ale wtedy juz czuc klatkowanie, stary rainbow six: rogue spear to ma takie zwisy ze "pamieta" na minute nacisniety klawisz, a w crysisie sie rozwalaja tekstury i dobudowuja dopiero jak sie do nich zblize. generalnie masakra - poczekalem z karta bo myslalem ze czy to ati/amd wyda sterowniki, czy sapphire czy wreszcie omega i okazalo sie ze najlepiej jest na tych ostatnich, ale i tak zabugowana jest ze no szok. nie wiecie moze czy da sie taka karte juz trzymiesieczna zwrocic i dostac kase? kupowalem w proline. ew. gdyby sie sklep wypieral ze nie wymieni to jakie argumenty moge postawic na swoja obrone (pod wzgledem prawnym)? :P
Skomentuj