Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nagrywarki PLEXTOR - czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez cudny90
    Pawel S., jeżeli wg Ciebie Arctic Cooling jest cichy, to nie "słyszałeś" niesłyszalnego wentylatora
    te sa juz w zupelnosci wystarczajace wiec lepszego nie potrzebuje.
    no ale niestety dyskow juz nie wygluszymy :/

Skomentuj

no ale niestety dyskow juz nie wygluszymy :/
      Kto Ci takich herezji naopowiadał?

Proponuję choćby Scythe Quiet Drive .. naprawdę porządny system, porządnej firmy, który wypada znakomicie we wszystkich testach, ale niestety swoje kosztuje Znajomy ma - po prostu cudeńko .. wyciszy i ochłodzi!

Skomentuj

Scythe Quiet Drive
        :lol: polowa ceny dysku - ja podziekuje ;]

mam 2 dyski. baracuda IV i WD Cawiar. baracuda cicha (poza startem i wylaczaniem) ale WD wydaje slyszalne dzwieki nawet podczas pracy
        tylko ze w nocy juz nie pracuje/gram wiec mi nie przeszkadza

Skomentuj

to może bitumbox?? koszt ok 20zl i pod DIY można podciągnąć :mrgreen:

Skomentuj

Powiem Wam, że robiłem już takie wyciszenie z mat APP i obudowy od cd .. do tego płaskowniki do dysku, które wystawały na zewnątrz ..

Gdyby te płaskowniki były równe, i rzeczywiście chłodziły, to może bym to zostawił, ale dysk się gotował :P Bo to w sumie sama smoła :P ( maty APP )

Mogę oddać to komuś za cenę mat :)

Skomentuj

cudny90, a dawałeś maty twarde czy miękkie??
              co do chłodzenia to najlepsze są płaskowniki z miedzi i do tego coś z http://www.astat-emc.com.pl/content/view/179/314/ , będzie cicho i chłodno :razz:

Skomentuj

Ale alu lepiej oddaje ciepło .. miedź tylko z nawiewem ...

Powiem Ci szczerze, że już nie pamiętam, ale chyba miękkie ...

Skomentuj

Caleb, nie ważne jakie napięcia, ważne, czy się wahają
                  no przeciez napisalem jak sie wahaja - wahaja sie od nieobciazonego do obciazonego o tyle ile tam jest...
                  co do zasilacza to proponuje zbierac kase na nowy. codegeny to chyba najgorszy sprzet jaki jest montowany fabrycznie w obudowach.
                  jak juz pisalem - nie zamierzam go wymieniac. jak sie cos stanie to dobrze - bede mial wewnetrzna swiadomosc ze trzeba calego tego rupiecia wymienic, a zasilacze mam w domu cala game najtanszych a i tak wiele zlego sie nie dzieje. raptem w ciagu 10 lat padly mi zaledwie dwa zasilacze "megabajta" wsrod aktualnie czterech komputerow pracujacych w domu nie ciagnac za soba niczego, wiec szansa ze cokolwiek sie przydarzy jest jakkolwiek mala. co do fortronow to niestety nie znalazlem takowych nigdzie w gliwicach.
                  potwierdzam ze zasilacz to podstawa. niewolno na nim oszczedzac!! dlaczego? ja wymienialem zasilacz 4 razy zanim wydalem ponad 100zl na modecoma (tanie ale solidne)
                  no coz - mi jakos dziala... :P

Skomentuj

że co ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                      Cytat:
                      potwierdzam ze zasilacz to podstawa. niewolno na nim oszczedzac!! dlaczego? ja wymienialem zasilacz 4 razy zanim wydalem ponad 100zl na modecoma (tanie ale solidne)
                      no coz - mi jakos dziala...
                      no ale to tez zalezy co masz w kompie. ja go mialem bardzo obciazonego wiec padaly

ktos sie bzdur naczytal z reklam radiatorow do prockow :P

Skomentuj

athlon 2400+, radeon hd2600pro, dysk seagate 250gb, dysk seagate 60gb, nec nd-4550a, audigy 2 zs, ethernet na pci, 3 kosci ram

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                          athlon 2400+
                          fuuuj :P
                          Celek za 100zł - conroe L 420 jest o dwa nieba lepszy od tego czegoś :)

Skomentuj

no to miales farta :P

[ Dodano: 2008-03-02, 18:11 ]
                            Zamieszczone przez takero
                            Caleb napisał/a:
                            athlon 2400+
                            fuuuj
                            Celek za 100zł - conroe L 420 jest o dwa nieba lepszy od tego czegoś
                            nie czepiaj sie bo procek jest bardzo dobry :P
                            tylko ze bije rowniez rekordy w osiaganych temperaturach :mrgreen:

Skomentuj

no coz - mi jakos dziala...
                              Do czasu

ktos sie bzdur naczytal z reklam radiatorow do prockow
                              Nie naczytałem się bzdur, ale przyznam, że też mnie to dziwi.

Czytałem i brałem udział w wielu dyskusjach .. jest dużo argumentów za i przeciw ..

Skomentuj

przewodnosc cieplna alu to około 220W/mK, miedzi 400W/mk - tak więc niewiem o czym tu dyskutować.

Skomentuj

Tak, każdy wie, że miedź lepiej przewodzi ciepło, ale "podobno" gorzej oddaje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    nie czepiaj sie bo procek jest bardzo dobry :P
                                    tia:
                                    http://hwbot.org/hardware.compare.do...413_1&id=226_1

Nie naczytałem się bzdur, ale przyznam, że też mnie to dziwi.

Czytałem i brałem udział w wielu dyskusjach .. jest dużo argumentów za i przeciw ..
                                    jakich dyskusjach ? o czym tu w ogóle dyskutować ?

Zamieszczone przez GRZESIO
                                    przewodnosc cieplna alu to około 220W/mK, miedzi 400W/mk - tak więc niewiem o czym tu dyskutować.
                                    dokładnie :)
                                    Tak, każdy wie, że miedź lepiej przewodzi ciepło, ale "podobno" gorzej oddaje
                                    gdzieś się takich bzdur naczytał ? :|

Skomentuj

fuuuj :P
                                      Celek za 100zł - conroe L 420 jest o dwa nieba lepszy od tego czegoś :)
                                      byc moze - tyle ze procek byl kupowany pod stara plyte ecs k7s5a zamiast durona 1ghz w 2002 roku, wiec sorry, ale za wielkiego wyboru w tym czasie nie mialem...
                                      tylko ze bije rowniez rekordy w osiaganych temperaturach :mrgreen:
                                      byc moze - u mnie ma jakies 50 stopni w stresie
                                      Do czasu
                                      ten zasilacz mam od jakichs 4 lat, najnowszy sprzet to grafika od jakichs 3 miechow, wiec nie widze zadnego problemu, a zauwazylem ze wiele ludzi tak dramatyzuje jesli chodzi o zasilacz ze no masakra...

a propos grafiki, a wlasciwie to prawa to nie orientuje sie ktos jak to jest ze zwrotami? bo grafika niby super fajna, ale wersja agp ma deficyt sterownikowy - konkretnie to wiekszosc gier ma bugi graficzne, niektore sie mula - w zaleznosci od fpsow - np cs 1.6 jest agrywalny, chyba ze mu dam max_fps 50, ale wtedy juz czuc klatkowanie, stary rainbow six: rogue spear to ma takie zwisy ze "pamieta" na minute nacisniety klawisz, a w crysisie sie rozwalaja tekstury i dobudowuja dopiero jak sie do nich zblize. generalnie masakra - poczekalem z karta bo myslalem ze czy to ati/amd wyda sterowniki, czy sapphire czy wreszcie omega i okazalo sie ze najlepiej jest na tych ostatnich, ale i tak zabugowana jest ze no szok. nie wiecie moze czy da sie taka karte juz trzymiesieczna zwrocic i dostac kase? kupowalem w proline. ew. gdyby sie sklep wypieral ze nie wymieni to jakie argumenty moge postawic na swoja obrone (pod wzgledem prawnym)? :P

Skomentuj

jakich dyskusjach ?
                                        Na targach chłodzenia komputerów .. czerwiec 2007

Skomentuj

Lepiej zajrzyj sobie do podręczników od materiałoznawstwa i fizyki...

Skomentuj

Czaruję...