Spróbuj też w ustawieniach wyłączyć czy też włączyć "Zamień przód z tyłem" i jeszcze raz posprawdzaj czy w żadnym z wyjść nie ma sygnału.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Foobar+asio =podobno swietna jakosc muzyki z kompa
Collapse
X
-
no fakt coś tam kiedyś o tym czytałem na as :razz: ... hmmm ogólnie to coś takiego
http://allegro.pl/item457463122_dac_..._zasilacz.html
na kościach CS teoretycznie 24bit/192KHz :roll:
Skomentuj
-
Musiałbym przejżeć noty katalogowe tych układów i nalepiej schemat zeby cos wiecej powiedzieć. Tak wstępnie widać ze na pewno jest to lepsze od tego nonoversampling daca i to tak jak sie ma powiedzmy stx do vify.
Z tego co jeszcze widze , to wyjście przetwornika jest napięciowe, bo jest jeden opamp wyjciowy robiacy jesnodzesnie za filtr. Układy z wyjsciem prądowym wymagaja stopnia konwertra I/U ale dają mozliwość uzyskania wyzszej jakości sygnału , takie rozwiazanie jest w wiekszości przetworników burr browna. Generalnie jestem zwolennikiem rozwiazań firmy texas instruments, dlatego cieżko przekonać mnei na coś innego. WIdze też mało rozbudowaną sekcje zasilania, ledwie 3 stabilizatory , co daje 3 napięcia , cieniutko. W topowych rozwiazaniach ilosc napiec zasilajacych wynosi 4-5 na sam przetwornik + 2 na filtr czyli minimum 6-7.
Generalnie ukłąd jest dość minimalistyczny co w sumie moze byc jego zaletą, ma szanse zagrać lepiej od wiekszości kart muzycznych co jest kolejną. No i ma wejscie optyczne.
Skomentuj
-
Na razie najlepszą kartą dźwiękową oprócz takich profesjonalnych do zastosowań estradowych, jaką miałem okazję słyszeć to Creative E-mu 4040 - xfi, audigy, xonar i tym podobne typy do 300zł mogą się schować pod ziemie. Flacki na takim czymś brzmią jak z lepszego CD. Zamierzam dokupić sobie taki dla siebie, bo już wiem że warto.
http://www.emu.com/products/product.asp?product=10447
Skomentuj
-
Mógłby ktoś obeznany się wypowiedzieć jak ma się PCM1716 z Beresforda do PCM1804 z Creative E-MU 0404 ? Tak samo jeśli chodzi o stopień przetworników D/A ? Beresford kosztuje praktycznie 2 razy więcej niż ta karta co o tym myślicie ?
Technicznie wydaję się że PCM1804 biję na głowę PCM1716 i podchodzi już pod HiEnd.
Skomentuj
-
Yoshi_80, co do tego DACa co dawałem linka do aledrogo to tu jest schemat
http://www.lampizator.eu/LAMPIZATOR/...RA/schemat.jpg
hmmm ... ewentualnie co byś poleciła z DIY? z w miare łatwo dostępnymi kościami i w miare rozsądnych cenach? bo poluje na jakiegoś DACa bo chce wreszcie skończyć pre do lampowy do symka :mrgreen:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzysiek21Zamieszczone przez coolomboZrób USB DAC-a na pcm2702 i posłuchaj, audigy już nie będziesz chciał odpalać.
- praktycznie brak szumów,
- dźwięk OK,
- przyzwoity wzmacniacz operacyjny na wyjściu pozwala nam podłączyć bardziej "prądożerne" wzmacniacze
- można podłączyć do każdego kompa:)
Uważam, że dość powszechne wychwalanie tej karty ma podobne podłoże jak już wcześniej wspomniany przez Yoshi'ego non oversampling DAC z audiostereo - voodoo:), pcm2702 to tylko zwykłe 16 bitów.
Generalnie mam identyczne zdanie na temat tej całej dyskusji jak Yoshi. Jestem zwolennikiem "przemyslanego" korzystania z dobrodziejstwa DSP - osobiście stosuję biamping z wykorzystaniem DSP oraz DRC (Digital Room Correction) i uważam, że poprawa dźwięku jest naprawdę wyraźna.
To twoje zdanie, to że nie słyszysz różnicy wcale nie znaczy że inni jej nie słyszą.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PolusekOdświerzam temat.
Jest jakaś karta na PCI lepsza od np. Audigy2 ZS w cenie do 500PLN?
E-MU 0404 ma tylko 2 wyjścia a mnie interesuje jedynie 2/0/2 (kwadraturowo)ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
-
Prodigy 7.1 mnie bardzo zainteresowała, tylko nigdzie nie moge konkretnych danych.
Gdzieś wyczytałem:
"Oparta jest na układzie dźwiękowym VIA Envy24HT (ICE 1724) oraz przetwornikach AD/DA Wolfson WM8776 / 8766, co zapewnia obsługę dźwięku 2, 4, 6 (5.1) i 8 (7.1) kanałowego z jakością do 24-bit/192 kHz."
Karty Asusa, Creative'a Audigy i E-MU 0404 dzwiek 24-bit/192 kHz oferują tylko dla wyjść stereo. W przypadku Prodigy faktycznie jest mozliwość uzyskania probkowania 24/192 dla dzwieku przestrzennego??? Nie spotkałem sie jeszcze z kartą która ma takie mozliwości.
Skomentuj
-
Polusek, większość danych z opisem masz na stronie producenta: http://www.audiotrak.net/products/prodigy71hifi/
Z tym, że dla wyjść analogowych jest 24/96 kHz
Skomentuj
Skomentuj