Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Muzyka do testów waszych kolumn.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Muzyka do testów waszych kolumn.

No właśnie jest temat o muzyce do testu subów, a co z resztą pasma ?

Kilka propozycji ode mnie (całe albumy):
    Keiko Matsui - Full Moon And The Shrine (!!!)
    Metallica - Master Of Puppets
    Pink Floyd - The Wall
    Jimi Hendrix - Are You Experienced (!!!)
    The Who - Who`s Next
    Vanessa Mae - The Violin Player
    John Lennon - Imagine (!!!)

Te albumy to jedne z moich ulubionych, a przy okazji w większości wymagająca muzyka. A czego wy lubicie słuchać na waszych kolumnach by docenić ich wartość ?

Gi

a ja lubie odpalic ps3 i posluchac muzy z fify 08... wszystkiego po trochu i jakosc w deche.
    guns&roses tez maja super muze...

Skomentuj

A ja polecam SDM (stare dobre małżeństwo) Pod budą, Jacek kaczmarski jeszcze kult... Ale i tak pierwszym utworem zawsze jest motyw z piratów z karaibów w wykonaniu orkiestry symfonicznej... Klaus badelt-Piraci z karaibów

Skomentuj

pewnego razu jak testowalem rozne wersje zwrotnic to znalazlem piosenke na ktorej bylo slychac roznice na podziale pasma...
        Evanescence - My immortal

Skomentuj

dream teather, riverside, nightisch,tracy chapman, tori amos, anouk. jmj kurcze duzo tego .... ale na nowyh kolumnach zawsze pierwszy kawalek pink floyd division bell

Skomentuj

SUSAN WONG..... GNIECIE WSZYSTKO INNE

Skomentuj

Wszystkie piosenki "Chevelle" na badziewiu dudni syczy wokalu prawie nie słychać :P tylko na dobrym sprzęcie gra :)

Skomentuj

Carl Orff - Carmina Burana - Fortuna imperatrix Mundi
                tylko musi byc to orginal albo co najmiej flac... jesli nie przeszyja was dreszcze to nie ma o czym mowic genialneee

Skomentuj

Rob Dougan - Clubbed To Death (Kurayamino Variation)

jezeli mamy badziewie to wszystko sie zlwa - tu akurat bedzo dobrze to widac :) tylko bron Boze mp3 !!!

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                    To chodzi o jakiś konkretny utwór czy cały album?
                    Słuchałem już tego: Orff Carl - Carmina Burana - O Fortuna

Skomentuj

to jeszcze zależy od wykonania, mam chyba 3 czy 4, a tylko jedno jest interesujące i żywe, reszta jakaś taka bez wigoru...

Skomentuj

jak dla mnie orginalne wykonanie, znaczy mozarta jest doscy dobra:)

Skomentuj

polecam plytke po remasteringu rust in peace grupy megadeth

Skomentuj

http://xvdrakevx.wrzuta.pl/audio/gXf...er_-_j_attends

a ja tego slucham ))

no i jeszcze to ;]

http://exe2000.wrzuta.pl/audio/A5qpQ...king_of_cyborg

http://angouleme.wrzuta.pl/audio/mAW...sagisu_-_memai

Skomentuj

leszczunio - jak dla mnie orginalne wykonanie, znaczy mozarta jest doscy dobra:)

oryginalne ????? z tego co wiem to mozart nie zyje :) a w czasach kiedy zył nie bylo studia nagran wiec orginalnego wykonania raczej brak....
                              sorry za ot ale rozbawila mnie ta wypowiedz :)

Skomentuj

L'imprevu Saxofoonkwartet - Pop Enre
                                Beets Brothers - Body And Soul
                                Johnny Frigo - Stomping at the Savoy

:shock:

No i soundtrack do Goldfingera czyli:
                                Shirley Bassey - Goldfinger

Ostatnio oglądałem sobie znowu Bonda i naprawdę porządny kawałek muzyki.

gi

Skomentuj

a ja polecam żeby każdy testował kolumny na swoich ulubionych dobrze osłuchanych i poznanych kawałkach. "uniwersalne" kawałki do testowania nie istnieją - jak mi się nie podoba muzyka to podświadomie przez pryzmat tego oceniam kolumny. Dodatkowo jak nie znam kawałka to też sporo szczegółów umyka.

Skomentuj

Może nie jestem aż tak osłuchany jak Wy, ale proponuję poszukać tego http://www.highfidelity.pl/artykuly/.../0701/fim.html są na necie FLAC'i.
                                    WARTO

ps. jak znajdę to czy mogę wkleić ?? ( to jest pytanie do Admina)

Skomentuj

http://docs.google.com/View?docid=dgnmnghn_1dv5czr

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                                        Zamieszczone przez mIKI
                                        To chodzi o jakiś konkretny utwór czy cały album?
                                        Słuchałem już tego: Orff Carl - Carmina Burana - O Fortuna
                                        Dla uściślenia co jaki nosi tytuł to chodziło pewnie o najbardziej znany i otwierający całą kantatę (jak i też finałowy) utwór O Fortuna z części Fortuna Imperatrix Mundi
                                        Ale naprawdę warto posłuchać całego dzieła Orffa :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X