Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak efektywnie usunąć laminat z płyt!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja mam multifunkcyjne urządzenie i papier można założyć, co prawda stopka trojkątna 80x80x80 ale idzie sprawnie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez gosoft Zobacz posta
    Obawiam się jednak, że taka płyta bez laminatu będzie dużo mniej sztywna i wytrzymała. Ten laminat jednak ją trzyma w kupie, nawet surowa płyta ma na powierzchni warstwę o innej strukturze (drobniejszy, lepiej sprasowany i sklejony wiór). Trochę tak jak z płytą kartonowo-gipsową, natniesz papier i pęka w rękach.
    Masz racje pewnie, bo coś w tym jest, jednak sztywność konstrukcji którą robie(subwoofer do auta), oprzeć będę chciał na wzmocnieniach wewnętrznych, chyba źle nie bedzie.
    Ważne jest to że teraz klej złapie MDF.
    Wiem że już nigdy nie kupie mdfu z laminatem tylko surowy.

Skomentuj

Cześć, czy klej poliuretanowy da radę skleić matowy, ale nie zdarty aż do MDFu laminat?
      Wolałbym uniknąć dodatkowej pracy.

PS.
      Sorki za odkopanie starego tematu.
      Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
      treningjezykowy.pl

Skomentuj

Poliuretan łapie się wszystkiego. Ale jak trochę zmatowisz powierzchnię klejoną to zwiększysz efektywną powierzchnię klejenia. Dlatego polecam przeszlifować grubszym papierem trochę aby podrapać powierzchnię.

Skomentuj

W ramach testu skleiłem dwie laminowane płyty MDF poliuretanem, bez odtłuszczania i szlifowania powierzchni.
          Przy próbie rozerwania, połączenia klej - laminat i laminat - MDF pozostały nietknięte, natomiast uszkodzeniu uległa struktura MDFu. Test zaliczony.
          Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
          treningjezykowy.pl

Skomentuj

Czaruję...
          X