Witam, nie będe tutaj robił zamieszania napisze nowy temat i w nim proszę wpisywać sie zainteresowane osoby, jednak ostrzegam, proszę szybko się decydować ponieważ cena może pojść delikanie w góre, bo euro strasznie umacnia się.
Czy mógłby ktoś kto słyszał porównać tego MDS'a 08 z samochodowymi STX'ami AA i AP? Ciekawi mnie takie porównanie. Który szybszy, który niżej schodzi, jakich potrzebują napędów by naprawdę dobrze zagrać. Byłbym bardzo wdzięczny :wink:
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
LuSzTi, oczywiscie ze nizej zejdzie wiekszy
szybkoscia duzy tez nie bedzie grzeszyl
jak nie zalezy ci na duzym cisnieniu i glosnym sluchaniu to spokojnie bierz MDS08. wystarczy mu 150w ale i na duzo mocniejszym wzmacniaczu dawal sobie rade
STX AA potrzenuje juz wiecej mocy - minimum sandardowa 4 kanalowka.
powolny tez nie jest ale i tak wolniejszy od MDSa.
no ale wytworzy sporo wieksze cisnienie i nizej zejdzie
AP nie mialem
mialem i AA i mam 2 MDSy.
zgadnij co nadal mam u siebie?
a ja miałem mds-a i stx 30ap.
wg mnie szybszy i niżej schodzący jest stx. Z tych dwóch wybrał bym stx-a. Ale wiadomo to 30cm. Potrzebuje oczywiście dużo więcej miejsca (testowałem go w 45l w br) i jeśli to dla ciebie nie problem to weź stx-a. Potrzebuje więcej mocy ale 200w rms da sobie radę. Miałem oba w domu i lepsze wrażenie na mnie zrobił 30ap. Miał taką "lżejszą" membranę i nawet pod ręką było ją lżej ruszyć.
No i klops, dwie sprzeczne opinie...w sumie to właśnie się zastanawiam czy warto dopisać się do zamówienia...nie miałbym od razu jakiegoś zastosowania dla tego głośnika i tak sobie myślę, że jak nie ma sensu to w przyszłości mógłbym kupić sobie po prostu STX'a, dostępny prawie od ręki. Plusem MDS'a jest to, że potrafi fajnie zagrać w mniejszej obudowie, czyli może by się nadał w przyszłości do auta....dobra cena na MDS'a to też szansa na fajne 3-way, 380zł za dwa dobrej klasy niskotonowce to też ciekawa opcja...ehhhh...nie wiem już sam :/
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
a wygrzales MDSa?
bo irek tez narzekal ze to "mul"
dziwilem sie bardzo az do czasu kiedy nie odpalilem moich nowo zakupionych MDSow - nowe faktycznie sa strasznie powolne
Zamieszczone przez LuSzTi
dobra cena na MDS'a to też szansa na fajne 3-way
w plnach jest. realizacja czeka na GDM AWX
UWAGA!
prosze o potwierdzenie chetnych. jutro mam dac UKAszowi ile glosnikow ma zamawiac.
A czy ktoś porównywał 22-140-8SCX z MDS'em ? Z opisów na forach można się dowiedzieć się o nich podobnych informacji, czyli szybki, niemulący i z wykopem. Sam składam właśnie suba na STX, ale korci mnie zamówienie tego MDSa :razz:
I jeszcze jedno pytanko, jakie dokładnie wymiary ma ten głośnik, chodzi mi o średnicę całkowitą. Zastanawiam się, czy otwór pod SCXa 'nada' się pod MDS'a.
I jeszcze jedno pytanko, jakie dokładnie wymiary ma ten głośnik, chodzi mi o średnicę całkowitą. Zastanawiam się, czy otwór pod SCXa 'nada' się pod MDS'a.
LuSzTi, ja kupił bym stx-a bo już słuszałem oba.
Ale tak rozsądnie patrząc na sprawę to na twoim miejscu kupiłbym mds-a bo cena jest dobra i jak będzie ci "mało" to kupisz stx-a. A mds-a łatwiej sprzedać.
Chyba zamówię sobie 2 sztuki, zawsze opcji parę będzie, będę mógł jednego wrzucić do auta a drugiego sprzedać, będę mógł zastosować w 3-way (wyglądem powinny się fajnie zgrać z szerokopasmowym STX'em robionym dla Lancastera), mogę się nimi pobawić w TL...a jak mi się nie spodoba to sprzedam oba i kupię sobie STX'a AA (choć wizualnie mi się nie podoba).
Muszę to wszystko przemyśleć...do niedzieli i tak pewnie zamówienie jeszcze będzie się toczyć.
Dzięki za pomoc.
Ja na razie też nie am konkretnego zastosowania dla tego MDSa ale jak na razie będzie to jako sub w domu a później pójdzie do samochodu. Kupuję go z ciekawości i temu, że jest okazja dostać w niższej cenie
Konradus99 ja miałem i MDSa i 22SCX. SCX jest dużo tańszy więc nie gra tak jakościowo. W MDSie bas jest bardziej zróżnicowany. Jednak wybór to kwestia tego czy chcesz wydać 70pare czy 200 zł... :wink:
Skomentuj