Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zamowienie IT MDS08 z niemiec

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

UKA chce 6szt
    tak wiec jakby nikt nie chcial nic z IT.de to mozna brac

Skomentuj

Pawel S., po co m 6 sztuk

czyli głośnik wyjdzie 191zł z wliczoną przesyłką do domu

może ktoś jeszcze chętny to może jeszcze bardziej się utarguje cenę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
        Pawel S., po co m 6 sztuk
        nie zapominaj ze UKA pracuje na montazu CA - bedzie wciskal klientom
        no i parka dla kolegi do kolumn

Skomentuj

Witam, nie będe tutaj robił zamieszania napisze nowy temat i w nim proszę wpisywać sie zainteresowane osoby, jednak ostrzegam, proszę szybko się decydować ponieważ cena może pojść delikanie w góre, bo euro strasznie umacnia się.

Skomentuj

Czy mógłby ktoś kto słyszał porównać tego MDS'a 08 z samochodowymi STX'ami AA i AP? Ciekawi mnie takie porównanie. Który szybszy, który niżej schodzi, jakich potrzebują napędów by naprawdę dobrze zagrać. Byłbym bardzo wdzięczny :wink:
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi, oczywiscie ze nizej zejdzie wiekszy
              szybkoscia duzy tez nie bedzie grzeszyl

jak nie zalezy ci na duzym cisnieniu i glosnym sluchaniu to spokojnie bierz MDS08. wystarczy mu 150w ale i na duzo mocniejszym wzmacniaczu dawal sobie rade

STX AA potrzenuje juz wiecej mocy - minimum sandardowa 4 kanalowka.
              powolny tez nie jest ale i tak wolniejszy od MDSa.
              no ale wytworzy sporo wieksze cisnienie i nizej zejdzie

AP nie mialem

mialem i AA i mam 2 MDSy.
              zgadnij co nadal mam u siebie?

Skomentuj

witam. pisze się na jedną sztukę. proszę o info gdzie jakąś kasę komuś i ile wpłacić.

Skomentuj

a ja miałem mds-a i stx 30ap.
                  wg mnie szybszy i niżej schodzący jest stx. Z tych dwóch wybrał bym stx-a. Ale wiadomo to 30cm. Potrzebuje oczywiście dużo więcej miejsca (testowałem go w 45l w br) i jeśli to dla ciebie nie problem to weź stx-a. Potrzebuje więcej mocy ale 200w rms da sobie radę. Miałem oba w domu i lepsze wrażenie na mnie zrobił 30ap. Miał taką "lżejszą" membranę i nawet pod ręką było ją lżej ruszyć.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No i klops, dwie sprzeczne opinie...w sumie to właśnie się zastanawiam czy warto dopisać się do zamówienia...nie miałbym od razu jakiegoś zastosowania dla tego głośnika i tak sobie myślę, że jak nie ma sensu to w przyszłości mógłbym kupić sobie po prostu STX'a, dostępny prawie od ręki. Plusem MDS'a jest to, że potrafi fajnie zagrać w mniejszej obudowie, czyli może by się nadał w przyszłości do auta....dobra cena na MDS'a to też szansa na fajne 3-way, 380zł za dwa dobrej klasy niskotonowce to też ciekawa opcja...ehhhh...nie wiem już sam :/
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                      wg mnie szybszy i niżej schodzący jest stx
                      a wygrzales MDSa?
                      bo irek tez narzekal ze to "mul"
                      dziwilem sie bardzo az do czasu kiedy nie odpalilem moich nowo zakupionych MDSow - nowe faktycznie sa strasznie powolne

Zamieszczone przez LuSzTi
                      dobra cena na MDS'a to też szansa na fajne 3-way
                      w plnach jest. realizacja czeka na GDM AWX

UWAGA!

prosze o potwierdzenie chetnych. jutro mam dac UKAszowi ile glosnikow ma zamawiac.

Skomentuj

A czy ktoś porównywał 22-140-8SCX z MDS'em ? Z opisów na forach można się dowiedzieć się o nich podobnych informacji, czyli szybki, niemulący i z wykopem. Sam składam właśnie suba na STX, ale korci mnie zamówienie tego MDSa :razz:

I jeszcze jedno pytanko, jakie dokładnie wymiary ma ten głośnik, chodzi mi o średnicę całkowitą. Zastanawiam się, czy otwór pod SCXa 'nada' się pod MDS'a.

Skomentuj

I jeszcze jedno pytanko, jakie dokładnie wymiary ma ten głośnik, chodzi mi o średnicę całkowitą. Zastanawiam się, czy otwór pod SCXa 'nada' się pod MDS'a.
                          223mm o ile dobrze pamietam

Skomentuj

LuSzTi, ja kupił bym stx-a bo już słuszałem oba.
                            Ale tak rozsądnie patrząc na sprawę to na twoim miejscu kupiłbym mds-a bo cena jest dobra i jak będzie ci "mało" to kupisz stx-a. A mds-a łatwiej sprzedać.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Sam bym się pisał na tego MDS-a ale kasy brak :sad:

Skomentuj

Chyba zamówię sobie 2 sztuki, zawsze opcji parę będzie, będę mógł jednego wrzucić do auta a drugiego sprzedać, będę mógł zastosować w 3-way (wyglądem powinny się fajnie zgrać z szerokopasmowym STX'em robionym dla Lancastera), mogę się nimi pobawić w TL...a jak mi się nie spodoba to sprzedam oba i kupię sobie STX'a AA (choć wizualnie mi się nie podoba).
                                Muszę to wszystko przemyśleć...do niedzieli i tak pewnie zamówienie jeszcze będzie się toczyć.
                                Dzięki za pomoc.

Skomentuj

Muszę to wszystko przemyśleć...do niedzieli i tak pewnie zamówienie jeszcze będzie się toczyć.
                                  wlasnie do weekendu uka chce miec jasnosc ile glosnikow zamawiac. bo zalatwia to przez kogos a nie osobiscie...

będę mógł zastosować w 3-way (wyglądem powinny się fajnie zgrać z szerokopasmowym STX'em robionym dla Lancastera
                                  mialem taki zamiar robic 3 drogi z szerokopasmowka ale czekam na "probki" GDMa STXa (wyglad prawie identyczny)

Skomentuj

Panowie bo już bajzel się robi!

Proszę się zdecydować jeżeli nazbiera się 10 sztuk to Piku16 będzie mógł nam załatwić po niższej cenie.

Tu jest lista:
                                    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=19450

Ja na razie też nie am konkretnego zastosowania dla tego MDSa ale jak na razie będzie to jako sub w domu a później pójdzie do samochodu. Kupuję go z ciekawości i temu, że jest okazja dostać w niższej cenie

Skomentuj

Konradus99 ja miałem i MDSa i 22SCX. SCX jest dużo tańszy więc nie gra tak jakościowo. W MDSie bas jest bardziej zróżnicowany. Jednak wybór to kwestia tego czy chcesz wydać 70pare czy 200 zł... :wink:

Skomentuj

ktoś mi może to wytłumaczyć?? >.>

Skomentuj

Pawel S., widziałeś że kolega piku też chce robic zamowienie? http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=19450

Skomentuj

Czaruję...
                                          X