Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie na części do Power Cleaner by Yoshi

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fakt, informacji być może jest za mało.
    Ale brainlogout jest tylko człowiekiem, różne rzeczy mogą wydarzyć. Dużo rzeczy było niezależnych od niego - PCB, obudowy, opóźnienia na częściach, feryster często nie ma od razu potrzebnych rdzeni, itd. itp.
    Nie ma coś spinać, to tylko parę części :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

I pół roku na sprowadzenie ich... Jakbyś tak miał robić zakupy, to nic byś nie zbudował.

Skomentuj

Czasami tak jest, że czekasz na części. Wierz mi, że pół roku to czasem jest świetny termin. Mam takie problemy z dostępnością części na bieżąco w pracy.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dziękuję Luszti. Poprzednie zamówienie poszło bardzo sprawnie więc to nie idzie powoli ze względu na niewiedzę.
          Nie jest też moją winą lawina niefortunnych zbiegów okoliczności. Tak jak Luszti napisał nie musisz wiedzieć o wszystkim ale Tobie akurat napiszę - na priv.
          Prawdą jest też że wszyscy cierpliwie czekają za co bardzo dziękuję.
          Zamówienie powinno trwać miesiąc - trwa tyle z powodów o których było już pisane.

Doplhin jeśli Ciebie nie trafiły nigdy żadne wypadki losowe przez które czegoś nie zawaliłeś to gratuluję !

Skomentuj

Napisz po prostu kiedy mamy sie spodziewac finalizacji..

Ok, widze.. oczekuje paczki w takim razie w czwartek.
            Last edited by Adam_85; 05.04.2015, 13:21.

Skomentuj

W razie by coś komuś brakowało proszę o kontakt !

Skomentuj

dostałem właśnie paczkę, dzieki
                tylko nie znalazłem tych 4 niebieskich gniazd do montowania w listwie,
                i teraz nie wiem czy każdy miał je sobie we własnym zakresie kupić czy jak?

Skomentuj

Powinny być w kicie te gniazda.

Pytanie ode mnie. Czy śrubki do tych gniazd też powinny być?

Skomentuj

To ja jeszcze dorzucę jedną prośbę czy ktoś ma schemat na bazie którego powstała płytka (z tym DC cleanerem? I morze wrzucić?

Skomentuj

krowaklara, jest artykuł na stronie głównej naszego forum

Skomentuj

wiem chodzi mi o ten dc cleaner którego w projekcie Yoshiego nie ma
                        płytka nie jest opisana

Skomentuj

Skomentuj

Śrubki oraz gniazda powinny być.
                            Krowaklara juz Ci wysyłam gniazda.
                            Dolphin nie masz śrubek? To te czarne M3 x 10mm.

Skomentuj

dzięki, brainlogout, czekam więc :)

na podstawie ścieżek na płytce wrysowałem w schemat Yoshiego ten moduł filtracji DC dodany później czy ktoś może rzucić okiem i ew. zweryfikować?

Skomentuj

Ja nie wiem czy ten DC bloker jest dobrym pomysłem w listwie.
                                Z tego co czytałem musi on mieć dobrane parametry zależne od obciążenia.
                                Dodatkowo, dobrze żeby to działało w parze z soft startem ze względu na prądy udarowe.

Skomentuj

Nie da sie nawinac L2... Wewnatrz rdzenia robi sie za ciasno.

Skomentuj

Próbowałem kilku przewodów. Każdy ma za grubą izolację :( Muszą delikatnie na siebie zachodzić :(
                                    Poprzednio było to samo i jeszcze poprzednio też.
                                    Spójrz na fotki z instrukcji Lusztiego, przewody delikatnie na siebie zachodzą.
                                    http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post374655

Skomentuj

Ale zachodza na sb zwoje jednego przewodu czy drugiego na pierwszy?? Jak mocno musi byc naciagniety przewod na rdzen??

Skomentuj

Adam_85 nie nawijałem jeszcze, więc nie odpowiem Ci :(

Skomentuj

Ja mam pytanie w zasadzie do autora projektu ale może ktoś będzie4 wiedział jakie powinny być wartości indukcyjności dla poszczególnych cewek,
                                          na schemacie mogę odczytać tylko 10mH dla L1 (i zdaje się l3 też są 10mH) , Nawinąłem tą cewkę L1 wg instrukcji i wyszło mi na mierniku UT70A ok 14mH
                                          i teraz nie bardzo wiem czego się trzymać, mierzył ktoś cewki przed wlutowaniem? Jak to u Was wygląda?
                                          może jakoś inaczej trzeba je mierzyć...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X