Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fornir - orzech amerykański

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fornir - orzech amerykański

Zamówienie dotyczy forniru orzech amerykański z hurtowni oklein naturalnych Kalita Barlinek. Cena to 15zł za metr kwadratowy.
    Kupiłem jeden liść na próbę i porobiłem mu zdjęcia (takie na jakie pozwolił mi mój aparat)
    Liść z paczki którą wziąłem cięty był z kłody... więc w rzeczywistości mają wymiary:
    szerokość początkowa 36cm, na końcu 32cm dł. 260cm Bezproblemowo wystarczy na pokrycie powierzchni do 31cm szer. (dokładnie 14zł za taki liść)
    Paczek jest kilkanaście i w sumie są też paczki 40cm szerokie a jest to wymiar uśredniony; czyli liść w rzeczywistości ma 43-39cm szer. i 275cm długie, taki liść powinien spokojnie wystarczyć na pokrycie powierzchni o szer. do 38cm. (cena wyniesie jakieś ~17zł/liść)

Jeszcze jedna sprawa to to że są dwa odcienie tego orzecha: jedne paczki są (te mniejsze) gdzie liście wpadają w jasny (czerwonawy jakby) brąz (widać to niemal idealnie na zdjęciach z miarką);
    drugie natomiast skłaniają się ku szarości taki słoje jakby grafitowe. Poza odcieniami niczym innym się nie różnią, jedne i drugie są identycznie ładne (spokojnie!, każdy dostanie w swojej paczce jednakowe tj. z jednej kłody)

Zdjęcia:

Co do odcieni liści zamieszczam foto tylko poglądowe gdzie widać te różnice:
    Pierwszy od dołu jakby siwy, popielaty; 3 nad nim - w środku wpadają w brąz, następny wyżej znowu szary.... (zdjęcie to przedstawia fornir szyty, który nie dotyczy tego zamówienia )

Mniejsze liście (szer. 35cm) mają 260cm długości +/- 1cm
    Większe (szer. 40cm) są długie na 285cm (końcówka może być lekko nadpęknięta należy więc odliczyć ~10cm = 275cm)

Wpisywać się proszę w formie:
    ilość liści (nie m^2) - szerokość
    tj. np.
    4 liście - 40cm
    6 liści - 35cm

Nie orientuję się jeszcze dokładnie w koszcie wysyłki, na razie proszę się wpisywać, przed zamknięciem zamówienia podam do analizy taką informację.

Proszę określić kiedy zamykamy zamówienie. Są dwie możliwości albo do jutra wieczór albo jak wrócę z urlopu tj. 8.8.2013r. ?
    Możemy to jeszcze zrobić na tej zasadzie, że po wpisaniu się wszystkich na listę, przedłożę ją osobiście w hurtowni Kalita i finalizowaniem transakcji zajmą się już oni, pasuje Wam tak ? (musi to być akceptacja wszystkich, albo nikogo)
    Last edited by ir0nhide; 24.07.2013, 12:31.

Lista osob zamawiajacych.
    Zainteresowany zamowieniem? Zapis/wypis z listy: >klik<

1. Pawel S. - 6 liści 35cm
    2. Kuman - 6 liści 35cm
    3. krojo - 4 liście 40cm
    4. lars233 - lars233 - 5 liści 40cm
    5. gokar83 - 4 liście - 35 cm
    6. freedi - 4 liście 40 cm

Skomentuj

Nie na temat...
      Jak ty chcesz zrobić zbiorowe zamówienie jak konta w banku nie masz?

Skomentuj

Nie na temat...
        Oficjalnie nie mam (...) :)
        Jest jeszcze wysyłka "za pobraniem", albo przeczytaj ostatnie zdanie (nie ukrywam że pasowało by mi takie rozwiązanie, gdyż odciążyło by mnie czasowo i finansowo )

Skomentuj

najtansza wysylka i najrozsadniejsza to firma kurierska k-ex 18pln za paczke 32kg.

Skomentuj

ja wysyłam z sendit.pl za niecałe 17zł DPD, może niewiele taniej ale zawsze coś

Skomentuj

Ktory ladniejszy? Bo rozumiem ze zrobiles zdjecia tej wezszej paczki...

---------- Post dodany o 16:08 ---------- Poprzedni post o 16:06 ----------

Ja tobie wplace nawet dzisiaj - wole miec ten fornir wczesniej

Skomentuj

ja tez moge odrazu wpłacic :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  Ktory ladniejszy? Bo rozumiem ze zrobiles zdjecia tej wezszej paczki...
                  Tak zdjęcia są tej węższej. Oba są niemal identyczne, nie można powiedzieć że któreś są ładniejsze, różnią się tylko delikatnie tym odcieniem.
                  A co powiecie na wysyłkę za pobraniem pocztą - płatne przy odbiorze ? Wtedy tym co chcą szybciej paczki wysłał bym w piątek rano. A resztę najwyżej za 2tyg. jak wrócę.

Skomentuj

Jezeli oba rownie ladne to ja dzisiaj projektuje obudowe i wybiore ktory pasuje wymiarem.
                    Za pobraniem chyba drozej wyjdzie

Skomentuj

A ile pocztą za pobraniem by taka paczka kosztowała? Mi możesz wysłać za dwa tygodnie. U mnie pośpiechu nie ma.

Skomentuj

Jak dasz dane so dzis jeszcze zrobie przelew wtedy w piatek rano bedziesz mogl wyslac spokojnie, tylko podaj kwote z przesylka .

Skomentuj

Za pobraniem wyjdzie trochę drożej ale jak nie ma możliwości przelewu to pisze się na to wolałbym fornir mieć wcześniej . Ironhide daj znać ile to bbędzie kosztowało z przesyłka.

Skomentuj

Ja się piszę na to zamówienie. Jeszcze tylko muszę wyliczyć ile potrzebuję do monitorków. Wolałbym szybciej dostać fornir i wolałbym uniknąć opcji za pobraniem. Przelew mogę zrobić dziś/jutro - obojętnie. Tylko potrzebuję chwili do wyliczeń.
                            <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
                              A ile pocztą za pobraniem by taka paczka kosztowała?
                              nowa strona poczty jest dziwna
                              ale wyglada na to ze jak paczka do 5kg to 18zl. tu jeszcze sie oplaca
                              jak przekroczy te 5kg to juz wole dac te 10zl dla ironhide

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                nowa strona poczty jest dziwna
                                Dokładnie ! nie można się połapać, dlatego rano podejdę na pocztę i się zapytam. Gdyby coś nie tak podam konto do przelewów.

---------- Post dodany o 11:08 ---------- Poprzedni post o 00:23 ----------

Poczta schodzi na ... :( Paczka pobraniowa to muti paczka jak się zmieszczę w gabarytach 30cm X 50cm X 60cm to wysyłka priorytetowa 22zł ; ekonomiczna 18zł płatne przy odbiorze. Za ponad gabaryt dopłaca się 9,5zł więc idę po te liście i zobaczymy jak się uda je zwinąć.
                                Paweł zaprojektowałeś kolumnę już ? bo nie wiem w końcu jaki wymiar liści wziąć.

Skomentuj

sam juz nie wiem - dajac grubsza plyte wychodzi mi 315mm glebokosci :/
                                  niech beda juz te wezsze - pojde z obudowa w gore a nie w tyl

chyba ze krawedzie beda podniszczona to wtedy wez szerszy (sporo sie zmarnuje)

Skomentuj

Dobra mam wasze forniry (oprócz twoich liści lars...) Sprawa wygląda tak:
                                    Ponieważ omawiana paczka liści 35cm okazała się nie bez wad musiałem z niej zrezygnować i wziąć ciut większą 38cm więc spokojnie 35cm robocze jest do wykorzystania. (musiałem kupić całą paczkę 24 liście)

Liście 40cm są z tej samej kłody wiec nie ma już mowy o żadnym innym odcieniu czy coś - wszystkie są praktycznie takie same.

Idę szukać styropianów, gazet itd. jak ogarnę paczki to zapodam zdjęcia i dokładnie co i jak.

Skomentuj

fajnie :thumbsup:

Skomentuj

Czyli rozumiem, że moje będą w późniejszym terminie?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X