Siłą inercji chciałbym po raz kolejny zorganizować zamówienie na PCB :)
Tym razem jest to PCB do zasilacza do wzmacniacza mocy. Na płytce zintegrowałem zabezpieczenie Irka w skład którego wchodzą:
- zabezpieczenie DC
- opóźnione załączanie głośników
- szybkie odłączanie głośników
- zabezpieczenie termiczne, są dwa wejścia
- dwa wejścia na detektor zwarcia, tutaj wymagane jest odpowiednie wyjście na końcówce mocy
Na płytce dodatkowo zamontowałem bardzo prosty symetryczny zasilacz +/- 24VDC, w sumie to napięcie można zmienić przy pomocy diody zenera. Wydajność prądowa tego pomocniczego zasilacza jest niewielka, ale do zasilania LEDów, przekaźników w preampie, czy preampa na opampach spokojnie wystarczy.
Parametry jakie przyjąłem do produkcji PCB:
- druk jednostronny
- dwustronna soldermaska koloru czerwonego
- warstwa opisowa
- grubość miedzi 70 um
- cynowanie metodą HAL
Zbieram zapisy do końca roku, termin jest raczej elastyczny, wszystko będzie zależeć od zainteresowania. Pozostałe warunki zamówienia będą podobne jak poprzednio, tydzień na wpłatę z Waszej strony, płytki zamówię jak będę miał co najmniej 80% wpłat. Trafiam z terminami w okres świąteczny i nowy rok, w związku z tym możliwe że będzie nieco więcej czasu na wpłatę.
Koszty:
Cytat z korespondencji z firmą Merkar:
uruchomienie produkcji - 73,5 PLN netto
do 50 płytek - 12,5 PLN netto/sztuka
od 50 płytek -11,4 PLN netto/sztuka
Zamawiamy 48 płytek - 17,51 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 50 płytek - 16,08 PLN brutto/sztuka
Wysyłka do każdego użytkownika - 5,7 PLN brutto (list polecony priorytetowy + koperta bąbelkowa)
Panelizacja jest na 2 płytki. Gdyby brakło 1 sztuki ja domówię je we własnym zakresie.
Wymiary płytki 119x93,5 mm, na płytkę wchodzą kondensatory fi 35mm.
Zamieszczam również schemat oraz spis elementów.

BTW zna ktoś SketchUp'a?
Tym razem jest to PCB do zasilacza do wzmacniacza mocy. Na płytce zintegrowałem zabezpieczenie Irka w skład którego wchodzą:
- zabezpieczenie DC
- opóźnione załączanie głośników
- szybkie odłączanie głośników
- zabezpieczenie termiczne, są dwa wejścia
- dwa wejścia na detektor zwarcia, tutaj wymagane jest odpowiednie wyjście na końcówce mocy
Na płytce dodatkowo zamontowałem bardzo prosty symetryczny zasilacz +/- 24VDC, w sumie to napięcie można zmienić przy pomocy diody zenera. Wydajność prądowa tego pomocniczego zasilacza jest niewielka, ale do zasilania LEDów, przekaźników w preampie, czy preampa na opampach spokojnie wystarczy.
Parametry jakie przyjąłem do produkcji PCB:
- druk jednostronny
- dwustronna soldermaska koloru czerwonego
- warstwa opisowa
- grubość miedzi 70 um
- cynowanie metodą HAL
Zbieram zapisy do końca roku, termin jest raczej elastyczny, wszystko będzie zależeć od zainteresowania. Pozostałe warunki zamówienia będą podobne jak poprzednio, tydzień na wpłatę z Waszej strony, płytki zamówię jak będę miał co najmniej 80% wpłat. Trafiam z terminami w okres świąteczny i nowy rok, w związku z tym możliwe że będzie nieco więcej czasu na wpłatę.
Koszty:
Cytat z korespondencji z firmą Merkar:
uruchomienie produkcji - 73,5 PLN netto
do 50 płytek - 12,5 PLN netto/sztuka
od 50 płytek -11,4 PLN netto/sztuka
Zamawiamy 48 płytek - 17,51 PLN brutto/sztuka
Zamawiamy 50 płytek - 16,08 PLN brutto/sztuka
Wysyłka do każdego użytkownika - 5,7 PLN brutto (list polecony priorytetowy + koperta bąbelkowa)
Panelizacja jest na 2 płytki. Gdyby brakło 1 sztuki ja domówię je we własnym zakresie.
Wymiary płytki 119x93,5 mm, na płytkę wchodzą kondensatory fi 35mm.
Zamieszczam również schemat oraz spis elementów.

Skomentuj