Ok chłopaki mała zmiana planów, przyspieszymy nieco to zamówienie. Nie wiem jak będzie z aktualnością oferty Merkara po nowym roku, dlatego chciałbym jeszcze w tym roku złożyć zamówienie na PCB do zasilacza. Z tego powodu zapisy przyjmuję do niedzieli 22.12. W poniedziałek rano zrobię podsumowanie i podeślę zainteresowanym PW z numerem konta i kwotami do wpłaty. Na ten moment koszt jednostkowy PCB to jakieś 15,5 PLN.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zamówienie nr 1 płytek do zasilacza z zabezpieczeniem
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
scythe1123 po pierwsze u mnie jest tylko jeden przekaźnik. Nie ma możliwości wyboru pary kolumn A/B. Jeśli chodzi o wejście z zewnątrz to można wykorzystać zabezpieczenie zwarciowe do uruchamiania przekaźnika.
P.S.
Mamy 97 sztuk w sumie razem z moimi. Poproszę jutro o wycenę dla > 100 sztuk :)Last edited by taz; 22.12.2013, 11:39.Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Jak poskładam swój zasilacz to umieszczę go w gotowych konstrukcjach. Tam zamieszczę pdf-y do prasowanki. Plików z Eagle'a nie będę udostępniał.
---------- Post dodany 23.12.2013 o 20:44 ---------- Poprzedni post 22.12.2013 o 20:51 ----------
Ok Pany lista zamknięta. Każda osoba dostała PW z danymi do przelewu. Proszę osoby które nie podały danych do wysyłki o uzupełnienie tych informacji. Płytki zamówię jak na moim koncie będzie co najmniej 80% z całości kosztów. Żeby nie trwało to zbyt długo, deadline wyznaczam na północ 05.01.14. Lista osób których wpłaty zostały zaksięgowane będzie systematycznie publikowana.
Małe podsumowanie:
- niestety nie załapaliśmy się na kolejną zniżkę, łącznie pcb zajmują trochu ponad 1 m^2, negocjacja ceny jest od 3 m^2
- mamy 39 użytkowników zamawiających PCB + ja czyli w sumie 40
- łączna pula PCB to 106 sztuk (nowy rekord ??)
- koszt wysyłki z Merkara do mnie wyjdzie 12,3 PLN, przy tej ilości płytek daje nam to dokładnie 14,99 PLN brutto za sztukę
- zaokrągliłem koszt jednostkowy do 15,0 PLN, mam nadzieje że nikt nie ma mi tego za złe
- koszt wysyłki do zamawiającego to 5,7 PLN (list priorytetowy polecony + koperta bąbelkowa)
- czas realizacji zamówienia w Merkarze to 10 dni roboczych, jednak trzeba liczyć się z możliwością opóźnienia ze względu na okres noworoczny, może jakaś inwentaryzacja być w firmie itpArcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Automat nie działa bo zablokowałem możliwość edycji listy. infinity i szastal macie rezerwację. Proszę o cierpliwość, jutro na 100% będę wiedział kto wpłacił kasę a kto nie. Na ten moment mam potwierdzoną jedną osobą która zrezygnowała. Natomiast nie mam żadnego info od drugiej osoby, jeśli wysłała przelew podczas weekendu to muszę poczekać do jutra aż zostanie zaksięgowany. W sumie to myślę że nie byłoby problemu zmienić zamówienie w Merkarze i poprosić o kilka dodatkowych pcb, produkcji pewnie jeszcze nie rozpoczęli :)Last edited by taz; 06.01.2014, 19:41.Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Zamieszczone przez taz Zobacz postaW sumie to myślę że nie byłoby problemu zmienić zamówienie w Merkarze i poprosić o kilka dodatkowych pcb, produkcji pewnie jeszcze nie rozpoczęli :)
Skomentuj
-
infinity i szastal mam dobre wieści, znajdą się płytki dla Was :) Zamówiłem dodatkowe 4 sztuki także wszystkim wystarczy. Sprawdźcie skrzynki pocztowe. Otwarłem też listę, proszę się dopisać/aktualizować wielkość zamówienia.
Winien jestem jeszcze małe sprostowanie, wyłamała się jedna osoba.Last edited by taz; 07.01.2014, 16:55.Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
Skomentuj