Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie zbiorowe - DAC R-2R Soekris DAM1021 0.05%

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paczka dojechała, jest już u mnie domu. Wieczorem wrzucę fotkę :) Ilości się zgadzają :)
    Wszystko wygląda OK :)
    Teraz jadę się rehabilitować :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Obiecane fotki, w weekend rozliczenie :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Obiecane rozliczenie:

Koszty realizacji zamówienia:
        - koszt przelewu SEPA - 8zł
        - koszt przesyłki paczki z Danii do mnie - 27,91 euro x 4,43 zł = 123,65 zł
        - jakaś dziwna opłata nazwana "Payment Type Charge" - 5 euro x 4,43 zł = 22,15 zł
        SUMA: 153,80 zł

Ilość osób biorących w zamówieniu - 12
        Koszt realizacji zamówienia na jedną osobę - 12,82 zł

Koszt zakupu przetwornika:
        - wersja 0,05 % - 913,69 zł
        - wersja 0,02 % - 1240,40 zł

Koszt pakowania i wysyłki ode mnie:
        - 15 zł

Całkowity koszt wersji 0,05 % - 941,51 zł
        Wpłaty były realizowane wg kursu 4,37 zł + 50 zł = 951,35 zł
        Zwrot dla wersji 0,05 % - 9,84 zł

Całkowity koszt wersji 0,02 % - 1268,22 zł
        Wpłaty były realizowane wg kursu 4,37 zł + 50 zł = 1273,60 zł
        Zwrot dla wersji 0,02 % - 9,84 zł - 5,38 zł

Narzekający kolega Skwaruch dostanie zwrot powiększony o 28 zł, czyli 33,38 zł

Przelewy puszczę jeszcze w weekend, więc w poniedziałek wszystko powinno się zaksięgować.
        Jak dobrze pójdzie to także w poniedziałek pójdą wszystkie paczki kurierem GLS. Paczki zostaną wysłane z firmy F&F Filipowski Sp.j, więc proszę się nie dziwić jakimś dziwnym paczkom z nieznanej firmy:)

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Przelewy puszczę jeszcze w weekend, więc w poniedziałek wszystko powinno się zaksięgować.
          Wyluzuj i kup sobie browarka :)

Skomentuj

Czy ktoś rozglądał się już za wejściem optycznym i może ciekawym linkiem zarzucić?

Skomentuj

Zamówienie zbiorowe - DAC R-2R Soekris DAM1021 0.05%

Ja kupiłem płytki wejściowe na diyaudio.com. Z tego co widzę i tak muszę dokupić same wejścia spdif i optyczne.

Skomentuj

w tme były do 15MBps więc ja kupiłem z demontażu takie, :
                http://allegro.pl/odbiornik-optyczny...038363256.html (Odbiornik optyczny do druku JSR1165 TOSLINK 25Mbps)

Kupiłem od tego samego sprzedawcy cały moduł wejść.. nie wiem czy uda mi się go uruchomić..

Skomentuj

Dziś powinny do wszystkich dojść zwroty z nadpłat.
                  Dziś także wyszły wszystkie paczki, więc jutro wypatrujcie kurierów GLS.
                  Jeszcze dziś na PW powysyłam numery nadań.
                  Proszę po otrzymaniu przesyłki o potwierdzenie otrzymania na liście, do której się zapisywaliście a nie poprzez PW lub poprzez posty.

Pozdrawiam

Skomentuj

Numery listów przewozowych wysłane.

Skomentuj

Przyszedł mój moduł wejściowy.. prośba zerknijcie na schemat - jak rozumiem wszystkie 4 wejścia mogę podpinać na przemian w miejsce spdif_2 w soakretisie?

Skomentuj

Panowie szukam czegoś, żeby zrobić z soekrisa jak najbardziej użyteczną i uniwersalną "zabawkę" pierwotnie zakładałem raspberry ale jak się wgłębiłem to się okazuje, że tam jest problem z I2S - po prostu nie wykorzystam możliwości soekrisa więc lipa... a chce by mozna było tam jakiś systemik pokroju volumio czy coś takiego zainstalować ...
                        patrze na coś co brało by zegar z soekrisa. Wydaje się ze beaglebone będzie lepsze w tym wypadku bo można brać zegar z soekrisa, nie wiem czy będzie stabilnie 24bit smigało
                        może ktoś z was ma jakieś większe doświadczenie który taki mikrokomputer zastosować ? planuje po I2S podłączyć własnie taki mikrokomputer,

Luszti przyznaj się co do zarządzanie soekrisa planujesz ;p ?

Skomentuj

Możesz spokojnie wykorzystać Malinę :) To, że tam jest chusteczkowy MCLK to nie problem przy Soekrisie bo i tak go nie podłączasz :) Soekris ma swój SRC więc i tak zregeneruje Ci sygnał I2S :)

Ja swoje dwa Soekrisy będę robił jako symetryczne dual mono. Chcę do tego dać wyświetlacz dotykowy z wyborem źródeł i głośnością, ale chwilę potrwa zanim to powstanie :) No i ja mam Soekrisy jako klasyczny DAC w wejściami, u mnie za player robi NAS Asustora z MPD.

Skomentuj

chyba wezme odroida C1+ i odpale http://archphile.org/

Skomentuj

Wszystkie paczki doręczone, wszystkie nadpłaty zwrócone.
                              Zamówienie uważam za szczęśliwie zakończone :)

Pozdrawiam

Skomentuj

chyba do pełni szczęścia będę zamawiał http://www.diyaudio.com/forums/group...m1021-dac.html

gdyby ktoś również był chętny to dajcie znać do wtorku
                                pzdr.

Skomentuj

No to ja już sobie pogrywam...

Moduł z poprzedniej wiadomości działa.. przynajmniej po optyku.. jutro sprawdzę wyjście z CD

Na razie wygląda biednie.. ale zamykam oczy i się wsłuchuję..
                                  Last edited by LubMich; 19.03.2016, 23:35.

Skomentuj

A dobrze Ci gra? Bo podłączyłeś się pod buforowane wyjście, ale jeden kanał masz w przeciwfazie do drugiego :)

Skomentuj

eh. racja.. tak to jest z podpinaniem po północy.. a niby wszystko sprawdzałem 3 razy..

odsłuch jak odsłuch.. dzieci śpią.. cisza nocna.. więc oczywiście nie pokapowałem się..
                                      przy okazji trafo niby 2x8v a na wejściu mam lekko ponad 10V przemiennego - jest czym się przejmować? (w trakcie pracy DAC-a)

No i prośba o podpowiedź z tymi wejściami spdif.. można je bezpiecznie przepinać w trakcie pracy dac-a np. przełącznikiem obrotowym (BBM)?

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                                        przy okazji trafo niby 2x8v a na wejściu mam lekko ponad 10V przemiennego - jest czym się przejmować? (w trakcie pracy DAC-a)
                                        Raczej nie :)

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                                        No i prośba o podpowiedź z tymi wejściami spdif.. można je bezpiecznie przepinać w trakcie pracy dac-a np. przełącznikiem obrotowym (BBM)?
                                        Myślę, że można.
                                        http://soekris.dk/download/dam1021/d...2020151005.pdf strona 9 - pokazane jak to podłączyć

Skomentuj

Tylko jak rozumiem - u mnie wszystkie 4 wejścia tego modułu mogę podpiąć tylko do spdif_2.. wejścia coax-ialne są przepuszczone przez układ 74HCU04A

więc chciałbym 4 wejścia przepiać tym przełącznikiem na pin spdif_2

Wbudowanym selektorem wejść przepinał bym się tylko pomiędzy i2s a spdif_2

Skomentuj

Czaruję...
                                          X