Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Transformator Audio 550VA 2x41V

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie rozumiem twojego Posta.Podana została cena za 1sztukę,ja zamawiam 100szt bez wzgledu ile zostanie sprzedane w ZZ,Zamawiając 10szt a 100szt to jest różnica wiec się nie dziw że są tansze od twoich.
    Wynikał on z tego, że nigdzie jasno nie napisałeś, że tak czy siak zamówisz 100szt..

Swoją drogą ciekawe, po co Ci tyle traf tak dobrze dopasowanych do I-ampa. Jeżeli to nie tajemnica, mógłbyś się podzielić ?
    Last edited by swiety1337; 31.01.2017, 16:32.

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
      Wynikał on z tego, że nigdzie jasno nie napisałeś, że tak czy siak zamówisz 100szt..

Swoją drogą ciekawe, po co Ci tyle traf tak dobrze dopasowanych do I-ampa. Jeżeli to nie tajemnica, mógłbyś się podzielić ?
      W domu gram na Hybrydzie Ravena i trafo też jest idealne pod ten wzmacniacz...

41V przyjmuje dużo wzmacniaczy....

Skomentuj

Rozumiem,na sprzedaż i dla siebie z 10-20szt,mam też chętnego na 60szt.Nie tylko iamp na takim trafie będzie śmigał.

Skomentuj

Maygaywer ja mam ważniejsze pytanie. Bez urazy cena atrakcyjna wszystko OK ale jesteś bardzo nowym użytkownikiem tego forum... czy istnieje możliwość wysyłki za pobraniem?

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
            Maygaywer ja mam ważniejsze pytanie. Bez urazy cena atrakcyjna wszystko OK ale jesteś bardzo nowym użytkownikiem tego forum... czy istnieje możliwość wysyłki za pobraniem?
            A od kiedy ZZ się robi za pobraniem?

Skomentuj

Na kracie katalogowej jest napisane".2A" a to oznacza 200 mA. Poza tym w tej samej karcie masz napisane napięcie wtórne jako 38V, w pierwszym poście wspomniałeś o 41V. Pasowałoby również wspomnieć o dodatkowym uzwojeniu wtórnym o napięciu 120V. Wygląda na to, że sporo tu nieścisłości...
              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
              Grado SR125i

Skomentuj

Uzwojenie 120V nie patrzeć jak to opowiedziało poltrafo jest to ekran magnetyczny zasymulowany w programie.

41V jest napiecie bez obciążenia przy obciążeniu 550Va będzie wynosiło 38V to normalne że spadnie każdy transformator ma spadek napięcia,Pisałem że te 6,3 V jest błąd ma 2A nie 0.2A

Skomentuj

W takim razie niech moderator poprawi treść pierwszego postu dla jasności.
                  Jedna sztuka dla mnie by była.

Skomentuj

Drążąc dalej temat 2 x 38V x 7.24 A + 2 x 6.4 x 2 ~ 576 VA, a z kolei w karcie jest podane 551,5 VA. Trzeba to sprostować z dostawcą.
                    Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                      W takim razie niech moderator poprawi treść pierwszego postu dla jasności.
                      Jedna sztuka dla mnie by była.
                      Niebawem zostanie poprawiony 1 post,czekam na akceptację Moderatora.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                      Drążąc dalej temat 2 x 38V x 7.24 A + 2 x 6.4 x 2 ~ 576 VA, a z kolei w karcie jest podane 551,5 VA. Trzeba to sprostować z dostawcą.
                      W czym kolega ma problem? Jaka jest różnica że transformator ma o 24VA większa Moc? Moim zdaniem jest na naszą korzyść,jak by brakowało 24VA to by było czym się przejmować.Uzwojenie 2x38V (2x41V) Miało mieć moc 520VA.A 2x6,3V 30VA Razem 550VA.

Skomentuj

Zamieszczone przez Maygaywer Zobacz posta
                        A od kiedy ZZ się robi za pobraniem?
                        Jak bierzesz i tak 100szt to co za różnica jak komu później wyślesz bo jeśli liczysz się że nikt nie wezmie to i tak musisz na 100szt wyłożyć

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Widzę pewne nieścisłości, które należy bezwzględnie wyjaśnić. Żeby uzyskać większą moc potrzeba więcej "żelastwa", a to kosztuje. Wątpię aby którakolwiek firma dała w gratisie ok 5% czegoś więcej i nie chciała za to pieniędzy.
                          Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                            Jak bierzesz i tak 100szt to co za różnica jak komu później wyślesz bo jeśli liczysz się że nikt nie wezmie to i tak musisz na 100szt wyłożyć

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
                            A kto napisał że poza zamówieniem będą sprzedawane transformatory?Jeżeli nie bedzie chętnych na nie w zamuwieniu,to nie ma problemu i tak je z kolegą wykorzystamy.Dla ciekawych powstaną Panele do Subofera o Mocy 500W/Rms.Ale to nie jest temat na tą dyskusję.

Do Taz,z mojego doświadczenia to rdzenie są do różnych mocy,A o mocy wtedy decyduje Średnica drutu nawojowego,i na 100% nie da się wyliczyć mocy czy odda 550VA czy 570VA. Jak tak bardzo ci zależy to mogę się jutro dowiedzieć.

Skomentuj

:)
                              Last edited by Maygaywer; 31.01.2017, 18:07.

Skomentuj

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
                                z racji na przepychanki, oszczerstwa i wiele niejasnosci zamowienie zostaje zamkniete

Skomentuj

Czaruję...
                                X