Ja jadę z żoną.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spot forumowy 2020
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaz maluchem?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Jeśli nie ma konstrukcji którą dla potomnych mieliśmy zamiar wymodzić na spocie, to mogę udostępnić moje kolumny jako projekt forumowy.
Wystarczy dopieścić zwrotnice (tak jak rok temu z monitorkami na SB + Usher).
Myślę że nowe pomiary nie będą potrzebne, ale jak Luszti będzie chciał i mógł, to czemu nie (przydały by się pomiary z pochyloną obudową, filtr Daytona mógłby być wtedy łagodniejszy + lepsze zgranie fazowe).
Konstrukcja: podłogówki 2 way, BR.
Głośniki: Vifa NE 180 + Dayton RS28A + WG Visatona.
Last edited by marian; 04.08.2020, 18:15.
Skomentuj
-
Nie na temat...
Do Satori nie porównam, bo nie miałem.
SB aluminiowy i NRX gra na pewno niższym basem, ale za to wolniejszym.
Vifa NE nie schodzi zbyt nisko.
Średnie tony dobre, ale to już kwestia z czym i jak to połączymy.
Nie jest to głośnik uniwersalny.
Na pewno nie jest to głośnik do muzyki metalowe (mimo tego że mówi się o nim że jest szybki), a bardziej do Jazzowego plumkania i do takiego stylu muzycznego właśnie je zbudowałem.
Trzeba samemu posłuchać
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJeśli nie ma konstrukcji którą dla potomnych mieliśmy zamiar wymodzić na spocie, to mogę udostępnić moje kolumny jako projekt forumowy.
Wystarczy dopieścić zwrotnice (tak jak rok temu z monitorkami na SB + Usher).
Myślę że nowe pomiary nie będą potrzebne, ale jak Luszti będzie chciał i mógł, to czemu nie (przydały by się pomiary z pochyloną obudową, filtr Daytona mógłby być wtedy łagodniejszy + lepsze zgranie fazowe).
Konstrukcja: podłogówki 2 way, BR.
Głośniki: Vifa NE 180 + Dayton RS28A + WG Visatona.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaMarian ostatnio puchnie na silce to wstawimy go do rogu
Widziałeś zdjęcie jakie ostatnio wrzucił na FB, jaki byk? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaWidziałeś zdjęcie jakie ostatnio wrzucił na FB, jaki byk?
Skomentuj
Skomentuj