Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spot forumowy 2020

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze zestroilem
    Za mało wytłumienia... widzę szczelinę przez którą będziesz miał widoczność w lusterku wstecznym.
    Wypchaj to czymś jeszcze, np. skrzynką browarów, bo widzę że jeszcze się zmieści
    Last edited by marian; 03.09.2020, 18:47.

Skomentuj

Skomentuj

Zazdroszczę. Ta forma 3 drożnych klasycznych monitorów to coś co tygryski lubią najbardziej!

Miłej zabawy!

P.s. Luszti, w Twoich monitorach na górze jest Bliesma?

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616 Zobacz posta
          Pozwolisz że odpowiem.
          Tak, berylowe.
          A w tych "niebieskich" aluminiowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616 Zobacz posta
            Monitory ala JBL z niebieski frontem nie są moje :) Dłubałem przy nich, ale zasadniczo są kolegi Kaprint. Wysokotonówka w nich to aluminiowo-magnezowa Bliesma T34A-4.
            Moje są te szare słupki i mam w nich berylowe Bliesmy T34B-4.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

jedziemy z Paprochem do zobaczenia

Skomentuj

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

Skomentuj

I już z powrotem w domu. Dalej piszczy mi w uszach :) Tomkowe armaty to już próg bólu... z labami musi być miazga... Wszystkie konstrukcje mega dobre. TIWy z PHL... nie moge się doczekać. W imieniu swoim i Paprocha dziękujemy za gościnę i mega klimat. Dobrze, że takie rzeczy mają miejsce i powstają takie konstrukcje jak Wasze. Pzdr!

Skomentuj

Skomentuj

Skomentuj

Jak wrażenia z tej vify ?
                          Lepsza jest według was niz satori ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
                            Lepsza jest według was niz satori ?
                            Polemizowałbym :)
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

- Niższa cena niż satori
                              - duże x max (satori dawno by się skończyło)
                              - granie może nie "wyczynowe" ale przyjemne (satori też nie jest "wyczynowe")

Skomentuj

mateo wczoraj powiedzial dobry tekst - "my jestesmy w sumie jak rodzina, z tym ze widujemy sie raz w roku"
                                no sorki panowie (i panie ) ale nie moge sie z tym zgodzic!
                                z rodzina widuje sie rzadziej :p :lol:

Skomentuj

Ja już w domu. Dziękuje Wam bardzo za mile spędzony czas i za miłe przyjęcie. Nasłuchałem się muzyki za wszystkie czasy. Myśle, że wiele się nauczyłem za co również dziękuję. Zachwyciła mnie ilość i jakość Waszych sprzętów hand made, szacun.
                                  Miło było Was poznać i do zobaczyska kiedyś 🙂.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez arkotik Zobacz posta
                                    - Niższa cena niż satori
                                    - duże x max (satori dawno by się skończyło)
                                    - granie może nie "wyczynowe" ale przyjemne (satori też nie jest "wyczynowe")
                                    Jeśli porównywać Vifę NE180 do Satori MW19 to:
                                    - Satori ma większe Sd o 20 cm^2,
                                    - Satori wg mnie jest żywsze,
                                    - Satori zejdzie niżej,
                                    - wg noty Satori Xmax ma większe i nie zgodzę się z opinią, że kończy się szybciej niż Vifa,
                                    - Satori jest głośniejsze,
                                    - Vifa jest bardziej miękka w brzmieniu, Satori jest bardziej sterylne, zwłaszcza w brzmieniu na średnicy,
                                    - Vifa jest tańsza.

Wybór zależy od wybierającego - co mu akurat jest potrzebne :)
                                    Last edited by LuSzTi; 07.09.2020, 14:18.

Skomentuj

Panowie, dziękuję za imprezę, było świetnie.
                                      Tomek, organizacyjnie jak zwykle elegancko.

Wniosek z tej imprezy?
                                      Trzeba robić raz a porządnie, małe kolumny "nie grają", jak robić to duże i na dobrych przetwornikach :)
                                      Tani głośnik nie zagra jak ten droższy, to oczywiste (za to niektóre drogie są przereklamowane ).

Kolumny Lusztiego, Tomka i Kaprinta wymiotły całą resztę, i to nie dlatego że mogły przyjąć sporo watów.
                                      Niestety tak to działa, fizyki nie oszukasz... i tyczy się to również do jakości samych przetworników.
                                      BlieSMa, jak na razie w czołówce metalowych kopułek jakie słyszałem.
                                      Seas A26RE4, faaajny głośnior.
                                      Kopułkowy Scan Speak D7608/920010, szkoda że nie schodzi niżej (podział na zwrotnicy), a po za tym, dobry średniak, a raczej średnio-wysokotonówka.
                                      PHL-e... brzydkie (oryginalne), ale grają :)
                                      Sub na Infinity (modelu nie znam) + panel Hypexa, taki basik bym przygarnął, miękko i z wykopem, nie spodziewałem się tego po typowo samochodowym głośniku.

Na temat elektroniki się nie wypowiem, nie znam się, ale obudowy jakie Arkotik miał do swojej elektroniki, klasa.

Odsłuchy w piątek skończyły się przed 4 w nocy, taki jeden wpadł na salkę i nas przegonił :flapper:
                                      Kto nie był niech żałuje.
                                      Oby więcej takich imprez.

Dziękuję Lusztiemu za ogarnięcie zwrotnicy, jak zwykle było też technicznie i można było się czegoś nauczyć.

To co?
                                      Na wiosnę powtórka z rozrywki? :)

Skomentuj

Też chciałem podziękować za spota.
                                        Fajnie było się spotkać.

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
                                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Wniosek z tej imprezy?
                                          Trzeba robić raz a porządnie, małe kolumny "nie grają", jak robić to duże i na dobrych przetwornikach
                                          tez o tym pomyslalem
                                          male to tylko na audio show :p

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          Odsłuchy w piątek skończyły się przed 4 w nocy, taki jeden wpadł na salkę i nas przegonił
                                          a ja przed 1 odlecialem :(

Skomentuj

Czaruję...
                                          X