Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

o lakierowaniu surowego MDF'u

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może chodziło o szpachlę natryskową?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Calkiem mozliwe. Tylko drapie sie w glowe po co mialby walic szpachle?

Skomentuj

Pewnie gościu to typowy lakiernik samochodowy więc psiknie szpachlą zamiast izolantu. Później szlif, baza i bezbarwny.

Skomentuj

Jeśli gość to lakiernik samochodowy i ma gdzie wysuszyć te pudła to da radę. Genaralnie na szpachlę nie nanosi się bezpośrednio lakieru, wię powinien ją odizolować warstwą podkładu akrylowego. Podstawą dobrej roboty jest suszenie aby zapobiec zapadania, czy inaczej nazywanego przez was klawiszowania. Dobry lakier samochodowy daje dużo lepszą jakość powierzchni niż wszystkie specyfiki dla meblarzy ale musi to być (jak wszystko) dobrze zrobione.

Skomentuj

Na moich nie było szpachli
            Był dwa razy podkład na mokro potem baza i bezbarwny
            Prosty i łatwy sposób
            Z wyglądem nie było problemow
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak sie porzadnie zaizoluje mdf to mozna spokojnie uzyc chemii samochodowej.

Skomentuj

Zapomniałem dodać, ze malował je lakiernik samochodowy
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Po co wydawać kasę na lakiery samochodowe, które są drogie? Nie lepiej zadzwonić do technologa milesi, ica czy innych producentów, niech on dobierze lakier do pożądanego efektu pod warunki i sprzęt jakimi malujecie.

Skomentuj

Czaruję...
                  X