Ja nie fazowałem u siebie krawędzi. Lakier nanosiłem najpierw na krawędzie a potem jechałem całe powierzchnie łącznie z krawędziami (czyli tak 2 warstwy na krawędziach) przy polerowaniu trzeba uważać rzeczywiście.
Co do zaokrągleń jest dużo łatwiej.
Ja nie jestem lakiernikiem i nikt mnie nie poganiał, toteż mogłem się przyłożyć przy polerowaniu.
Jeżeli masz wątpliwości lub szukasz fachowców to wbijaj tu: http://www.lakierowanko.info/
Żebym ja to robił to można by było poeksperymentować, ale w tej chwili jest to niemożliwe.
Szkoda czasu, nie jeden eksperymentował. Tak jak powiedziałem powyżej przy kilku warstw i kolejnym szlifowaniu ten promień można prawi całkowicie usunąć ale powierzchnia będzie bardzo delikatna.
A jak to jest że jak mi sie zdarzają jakieś mebelki w wysokim połysku to nie robię r2 ????
Max co ode mnie wychodzi to powiedzmy r1 . Zmień lakiernika , a że trudniej jest tak robić to prawda , problem przy polerowaniu więcej uwagi trzeba poświęcić i wyjdzie. Może nie potrafi????
A jak to jest że jak mi sie zdarzają jakieś mebelki w wysokim połysku to nie robię r2 ????
Max co ode mnie wychodzi to powiedzmy r1 . Zmień lakiernika , a że trudniej jest tak robić to prawda , problem przy polerowaniu więcej uwagi trzeba poświęcić i wyjdzie. Może nie potrafi????
Jak oceniasz tą różnicę pomiędzy r1 a r2? Poza tym jak widać r1 jest potrzebne..?
Szklane tonsile, polaczyles z bardzo bardzo slaba kopulka, szkoda! Na Twoim miejscu szukalbym jakiegos frajera na ten zestaw i zbieral kase na porzadne granie.
Szklane tonsile, polaczyles z bardzo bardzo slaba kopulka, szkoda! Na Twoim miejscu szukalbym jakiegos frajera na ten zestaw i zbieral kase na porzadne granie.
Sprzedać też można, ale mam kolejny zestaw który bede przerabiał. Kolumny frontowe to Tonsil bolero 200, satelity i centralny to voyager, subwoofer activ 200. Powracając do bolero 200 będą przerabiane.
Chciałem pokazać jak wyglądają kolumny pomalowane na wysoki połysk.
Jakie zapotrzebowanie na powietrze ma ten Sico? Oraz przy jakim ciśnieniu minimalnym daje rade optymalnie rozpylać?
Oj zapotrzebowania nie pamiętam, ale pistolet ustawiam na 3,5 atm i daję raczej mało materiału, wtedy działa ok.
Generalnie trzeba nim pokręcić żeby dobrać parametry. Mam taki kompresorek AIRPRESS HL 360/50. I całość się sprawdza do amatorskich zastosowań idealnie.
Ale mam w planach kupno dobrego pistoletu chciał bym hvlp ale za mało powietrza daje to moje pionowe cudo.
Skomentuj