Nie stosuje się HDFu, bo nie ma po co.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przygotowanie do fornirowania
Collapse
X
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaNie stosuje się HDFu, bo nie ma po co.
mówią że zaklawiszuje i prewencyjnie okleić hdfem..
Michał
- w sumie odpowiedzi na swoje pytania znalazłem na stronie 3 forum więc proszę o wyrozumiałość dla zaśmieczacza (jest takie słowo..?)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mkralias Zobacz postanawet jeśli zrobiłem z mdf na kąt 90st?Last edited by LuSzTi; 13.11.2018, 08:24.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWydaje mi się, ze oklejanie hdf na 45 stopni moze byc bardzo trudne do wykonania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez thomas Zobacz postaMyślę że z frezem 45 stopni z łożyskiem ogarnie temat, jeżeli chce się bawić
moim zdaniem hdf na 45 stopni to niepotrzebne komplikacje,
ja uzyskałem najlepsze efekty i mało czasu potrzeba gdy zrobiłem to tak:
klej soudal 66A - poliuretan rozprowadzam packą gumową do fugowania płytek zarówno na hdf jak i paczkę (bardzo cienki film klejowy)
on jak schnie to delikatnie puchnie ale nie rozpycha się.
trzyma jak diabli wypełnia miejsca np po łebkach od wkrętów/konfirmatów itp
potem frez z łożyskiem objeżdżam krawędzie i na to fornir.
po takim zabiegu nie ma możliwości wystąpienia klawiszowania i innych dziwnych scenariuszy, na dodatek wyrówna wszelkie niedociągnięcia przy jakichś bardziej skomplikowanych kształtach :) ... i na końcu zawsze to jakiś dodatkowy materiał dla bezwładności.Last edited by bawolek; 15.11.2018, 08:24.
Skomentuj
Skomentuj