Zamieszczone przez dolphin123
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fornirowanie kolumnu i powstające bąble
Collapse
X
-
fornir dociska sie takim gumowym specjalnym walkiem do forniru i jest okale butapren i tak odstaje.. 2 razy go uzywalem bo momentu znalezc nie moglem i juz nigdy w zyciu
http://www.ebay.co.uk/itm/79301L-Har...item5af2905b44
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postamarian ostatnio pokazał po naszych podpowiedziach jak można naprawić takie ubytki. Przeciąć fornir wzdłóż, Strzykawką wprowadzić klej i później klockiem czy wałkiem do pieczenia docisnąć. Przeszlifować i nie powinno być śladu.
Z drugiej strony pomogła mi faktura forniru, fornir w paski jak natniesz wzdłuż to nikt nie zauważy gdzie ponieważ paski same w sobie to maskują. Z naturalnym fornirem było by gorzej.
Naklejamy taśmę papierową w miejscu przecięcia, przecinamy, wstrzykujemy klej, rozprowadzamy i wyciskamy. Taśma zabezpiecza fornir przed zabrudzeniem forniru wyciekającym klejem, więc polecam okleić więcej forniru niż tylko tam gdzie nacięliśmy.
Wycieramy klej, dociskamy i czekamy aż wyschnie. Potem odrywamy taśmę, szlifujemy, lakierujemy i gotowe.
Zamieszczone przez etaks Zobacz postaTylko On chyba używał jakiegoś polimerowego kleju o ile dobrze pamiętam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz postaja robilem zwyklym walkiem kuchennym tez sie sprawdza ,tylko uwazac zeby zonka nie widziala :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postatez kuchennego uzywalem ale jest za duzy i czesto sie omyka z kolumny dociskajac krawedzie i lamie fornir :P za 30pln sa profesjonalne waskie waleczki do forniru, sam kupilem na tamtej aukcji
Skomentuj
-
duzo nie moge powiedziec bo dopiero go kupilemma mala powierzchnie i gumowa (twarda) wiec dostosowuje sie do powierzchni dociskajac ja jednoczescnie. W walku kuchennym przy dociskaniu przy rantach robily mi sie wyzlobienia w drewnie :) mala powierzchnia walka zapewnia wiekszy docisk na cm^2. jest na rolce wiec wygoda bo sie kreci a kuchenny nie praktycznie kuchennym sie "szoruje" po fornirze. za 5,5f czyli 28pln na pewno warto :)
BTW nie mozna dodawac .jpg nie wiem czemu :/ musialem zmienic na gifZałączone pliki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postaa następnie wałeczkiem gumowym (miejsce w miejsce) docisnołem fornir do płyty.
Skomentuj
Skomentuj