Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakup MDF przez internet

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zakup MDF przez internet

Witam,

Gdzie zamawiacie mdf w sieci? Poszukuję sprawdzonego źródła gdzie można zamówić pocięte płyty wd projektu, także pod kątem. Szukam oferty przyzwoitej cenowo i z dobrą jakością żeby płyty były precyzyjnie docięte. Jakie macie doświadczenia? U mnie być może ktoś handluję, jak jestem przy okazji gdzieś podpytuję ale póki co ciężko. W ciągu dnia pracuję czasu mało, nawet w wolnej chwili to więcej paliwa stracę niż na wysyłki, bo już część ,miasta bezskutecznie objechałem. Na allegro znalazłem użytkownika grawer z cnc miał ktoś do czynienia? Podzielcie się też ile mniej więcej płacicie za mdf. Na forum znalazłem mało opinii. Myślę, że przyda się innym kolegom.

Pozdrawiam

Właśnie tam zakupiłem formatki cięte pod kątem ale jeszcze ich nie widziałem choć dotarły o opinie można też binganta zapytać

Skomentuj

http://www.osb.pl/

Skomentuj

Krystian podziel się koniecznie opinią po sprawdzeniu. Jak z cenami?

---------- Post dodany o 21:18 ---------- Poprzedni post o 20:55 ----------

Marios, świetna strona chociażby dla wizualizacji jak rozkłada się to na płycie, szybko wprowadzamy dane i wszystko wiemy. Dzięki

Brałeś coś od nich ?
        Last edited by klama; 05.11.2013, 20:18. Powód: literówka

Skomentuj

Zamieszczone przez klama Zobacz posta
          Brałeś coś od nich ?
          Inne rzeczy. Płytę chyba najlepiej kupować lokalnie poniważ waży dużo i transport wychodzi sporo.

Skomentuj

Też do tych wniosków powoli dochodzę, wychodzi ok 11-12 kg na m2 a ja potrzebuję przynajmniej 3,5 m2. Jeśli byłby wymóg dodatkowo zakupu reszty płyty wtedy jest to 68 kg. Dużo lepsza opcja przy zakupie płyt do małych monitorków. Jeśli ktoś ma specjalnie jechać 60 - 80 km w dwie strony to ta przesyłka też nie jest tragiczna, poszukam u siebie w mieście i zobaczymy.

Skomentuj

Ja za +/- 3m2 mdf22 zapłaciłem 170pln plus 30pln przesyłka. Sporo ale dlatego że zachciało mi się skrzynek składanych na 45stopni a w okolicy nikt tak nie tnie.

Skomentuj

złożyłem zapytanie TU: http://allegro.pl/show_item.php?item=3671168389
                na: http://img198.exs.cx/img198/9835/cyb...edleeng9vy.jpg
                bo na forum nikt nie ma czasu :)

dostałem odpowiedź 72zł z przesyłką

Pozdrawiam

Skomentuj

No i dobra cena
                  Nic tylko zamawiać :)
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                    Zamówiłem tam na paczki takie jak mx-140 przed wczoraj z płyty 18 mm 72,20 z przesyłka

Skomentuj

a tną tam pod katem czy nie bardzo?

Skomentuj

Tego nie wiem zapytałem o frezy i otwory już po zamówieniu (w razie przyszłych zamówień) ale jeszcze nie dostałem odpowiedzi jak przyjdą dam znać jak to wygląda i jak uzyskam odpowiedź też postaram się napisać.

Skomentuj

Grafer z allegro, to facet godny polecenia. Słowny i uczciwy, kilka razy korzystałem z jego usług. Szczerze polecam.

Skomentuj

bingant: to ten gość ? http://allegro.pl/show_user.php?uid=74627

Skomentuj

Paczka dotarła dziś. Więc b. szybko wg mnie. wymiary i zawartość się zgadza z zamówieniem MDF bez żadnych skaz itp. Jedynie zastrzeżenia mam do pakowania przesyłki, moja dotarła i jest ok ale całość zapakowana w folie bąbelkowi 2 warstwy i czarny strecz więc jakby kurier był mniej delikatny narożniki mogły by zostać uszkodzone bo jak wiadomo parę kilo to waży. W razie jakichkolwiek pytań chętnie odpowiem.

Skomentuj

uuu, szkoda ze narozniki nie byly zabezpieczone. duzy minus;/

Skomentuj

Wysłałem zapytanie o formatki na Tl,kę
                                  Wymiary takie:
                                  Grubość 18mm
                                  4 szt 1025mm x 322mm
                                  2 szt 322mm x 210mm
                                  2 szt 1025mm x 210mm
                                  2szt 880mm x 174mm

Grubość 25mm
                                  2 szt 1050mm x 210mm
                                  2 szt 322mm x 210mm

Za MDF wyszło 170PLN + 30 za wysyłkę.

Wydaje mi się trochę drogo.
                                  Jak myślicie.? W okolicy mam dostęp do pociętej wiórówki i koszt wychodzi jakieś 90PLN

Skomentuj

Wior zawsze byl tańszy od mdfu
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Wior zawsze byl tańszy od mdfu
                                      To wiem, interesuje mnie jedynie jak ta cena ma się do cen lokalnie. W moim regionie wogóle niema MDF,u i niewiem ile kosztuje. Kiedyś w Krk kupowałem o 10PLN na metrze drożej niż wiór:)

Skomentuj

Na hurtowniach cała płyta mdf 18mm jest droższa o 10-20zł.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                        X