Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakup MDF przez internet

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ciekawe spostrzeżenie. Marża na mdf 18 mm z racji że pewnie się go dużo sprzedaje jest większa. Przykładowo gdyby ktoś się uparł i kleił płytę 10 i 8 mm to paradoksalnie wyszło by za metr taniej, oczywiście z klejem pewnie by się wyrównało :) Chodzi tylko mi o zwrócenie uwagi na politykę cenową. Jeśli porównamy cenę mdf 8 + 8 mm to w tym przypadku jest na odwrót, płyta cała 16 mm jest tańsza. Wniosek - marża na 18-stke w detalu jest większa, chodź hurtownianie na pewno jest korzystniejsza :) To na podstawie cen z osb.pl

Pozdrawiam

Kolejny mój wniosek, ceny za przesyłkę powyżej 30 kg rzeczywiście nie są tanie, jednak pocięte formatki są podzielne także na dwie paczki poniżej 30 kg wyjdzie nie więcej niż 40 zł na przesyłkę. Uważam, że to nadal opłacalne jeśli płyta jest w dobrej cenie, bo czas paliwo itp często to więcej niż 40 zł tylko mniej odczuwalne. Szczególnie jak ktoś poszukuję, trzeba doliczyć koszty całego poszukiwania, a czasem ktoś ma 40 km do miasta i wtedy wyjdzie mu na to samo, a w domku siedzi zamiast jeździć. Ja póki co się rozglądam, bo nie mam czasu jeździć po stolarniach, dodzwonić się też wszędzie ciężko.

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
      W moim regionie wogóle niema MDF,u
      A jaki to region kolego ??

Skomentuj

18mm mdf na formatki nie w całej płycie kosztuje ok 45zl/m2 plus pociecie
        Ok 2-5zl/m cięcia

Czasami trzeba kupic cała płytę "po dlugosci"
        Rozrysujesz sobie "rozkruj" płyty to zrozumiesz o co chodzi
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Świętokrzyskie:(

Dobra wiadomość, składając zamówienie mailowo można liczyć na rabaty ze strony wyżej wymienionej firmy:)

Skomentuj

Jeśli chodzi o użytkownika "jaszrawa" na allegro, nie oferują cięcia pod kątem przy małych ilościach.

Skomentuj

MDF od użytkownika "jaszrawa" z allegro niestety kiepskiej jakości ( bardzo łatwo się rozwarstwia), podobnie z jakością cięcia formatek, kąty nie są idealne do tego w niektórych miejscach ślady po pile na krawędziach przez co po złożeniu pojawiają się szczeliny. Wychodzi dość tanio, ale trzeba się namęczyć, żeby wszystko dokładnie spasować. Polecam za to basser.pl zdarzyło mi się tam zamawiać MDF na subwoofer przy okazji zakupu dystansów MDF do drzwi. Robią ścięcia pod kątem, otwory i podfrezowania, niestety wychodzi wtedy dużo drożej, plusem natomiast jest to, że nie trzeba zamawiać całej płyty jak na osb.pl.

Skomentuj

Zamieszczone przez isabel Zobacz posta
                MDF od użytkownika "jaszrawa" z allegro niestety kiepskiej jakości (bardzo łatwo się rozwarstwia), plusem natomiast jest to, że nie trzeba zamawiać całej płyty jak na osb.pl.
                Zgadzam się, MDF raczej z tych 2 lub 3 gatunku (#16 wygina się w rękach) do robienia prototypów się nadaje
                bo ceny przyzwoite

Skomentuj

Ja ostatnio złapałem kontakt do miłego Pana Łukasza, który nie dość że ma dość tanio mdf, to jeszcze go tnie, frezuje i jak ktoś się dogada to i forniruje na prasie.
                  Jak ktoś jest zainteresowany to pisać na PW , albo będę pomagał w negocjacjach, albo dam bezpośredni kontakt.

Skomentuj

Jeżeli wspomniany grafer to ten sprzedawca http://allegro.pl/show_user.php?uid=1664025 to sie chyba cos z cenami pomieszało.Same formatki na dwie pary TL AWX i dwie pary Fx300(18mm front25) wycenił 1000pln + przesyłka. A wiec na jedną pare ok 250zł + przesyłka.

Skomentuj

Mi lokalny stolarz za 6 formatek o łącznej powierzchni 2,1m2 MDF 16mm policzył 300zł więc i tak tanio

A tak na serio to ktoś wcześniej polecał http://sklep.basser.pl/pl/
                      Skorzystałem i jestem jak najbardziej zadowolony, dokładnie przycięte, tanio i szybciej dostarczone niż zakładano. Polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                        Mi lokalny stolarz za 6 formatek o łącznej powierzchni 2,1m2 MDF 16mm policzył 300zł więc i tak tanio
                        Bardzo drogo. Nie dajcie się tak naciągać, zrozumiałe jest że każdy musi zarobić ale nie tyle.

---------- Post dodany o 09:21 ---------- Poprzedni post o 09:20 ----------

To jest wątek dla Ciebie, o ile jesteś z okolic Katowic.

http://diyaudio.pl/showthread.php/69...ienie-i-obicie

Skomentuj

Moje zdanie się odnosiło do luczak69

Wiem że bardzo drogo, taniej już wychodzi wysyłkowo z plyta-meblowa zamówić ale w końcu zamówiłem od basser i zapłaciłem ok 1/3 tego co stolarz chciał.

Dzięki za linka do tematu.
                          Last edited by dragon; 28.01.2014, 11:01.

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                            Cytat Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                            Świętokrzyskie
                            Rzeczywiście ciężko o mdf. Kiedyś w Castoramie w Kielcach brałem w przyzwoitej cenie. Potem zrezygnowali, ale w obi ostatnio widziałem. Nie pamiętam cen ale chyba około 49zł/m2 za 19mm z pocięciem. Ale w centrum płyt w Kielcach mają wszystkie rozmiary w zapasie w normalnych cenach.
                            Jest to trochę paranoja, że w tym województwie trudno o mdf bo to przecież zagłębie mdfu - w Mielcu go produkują. Raz zamawiałem z jakiejś hurtowni z Mielca i każda formatka odbiegała o minimum 1mm od podanego wymiaru a dwie to był już szczyt: 6mm różnicy.
                            Last edited by woj999; 30.01.2014, 10:53.

Skomentuj

a da sie gdzies zamowic mdf ciety na cnc?

Skomentuj

w basserze na bank zamowisz

Skomentuj

Zamieszczone przez woj999 Zobacz posta
                                  każda formatka odbiegała o minimum 1mm
                                  W większości "meblarni" że tak to nazwę informują że tolerancja cięcia to 1mm. Raczej wynika to z ich pośpiechu niż dokładności maszyny.

Skomentuj

http://www.peak-lsv.de/gehaeuse/peak...ing%20250.html

Skomentuj

Sorry, ale nie wytrzymałem - to zwyczajnie złodziejska cena :o
                                      Za płytę (MDF 18mm) 2800mm x 2070mm
                                      jeśli dobrze pamiętam płaciłem 162,20zł + 28zł za pocięcie,
                                      wychodzi niecałe 33zł za mkw..

Skomentuj

Cena bardzo złodziejska... ostatnio w jednym ze sklepów Intar za 16mm MDF pociętą zapłaciłem coś 170-180zł.

Skomentuj

A tak na serio to ktoś wcześniej polecał http://sklep.basser.pl/pl/
                                          Skorzystałem i jestem jak najbardziej zadowolony, dokładnie przycięte, tanio i szybciej dostarczone niż zakładano. Polecam
                                          potrafią w basserze wyciąć bardziej fikuśne formatki w dobrej cenie ?
                                          coś jak to http://www.peak-lsv.de/gehaeuse/peak...ing%20250.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X