Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ściski stolarskie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ściski stolarskie

Witam.

Czy w niskich kwotach można dostać jakieś ściski w okolicach 30cm? Oczywiście takie co się nie rozwalą po pierwszym skręceniu albo nie wygną.
    Takich super drogich na pewno (teraz) nie kupię, bo na jednorazowe wybryki wolałbym już pożyczyć, natomiast przydają się w domu, a wiele nie mam (najlepsze to 2 takie spawane DIY, nie wiem kto robił, ale biją wytrzymałością wszystkie, które miałem w rękach, niestety nie mam materiałów i za dużo babrania by z tym było, śruby też sobie nie dotoczę).

Co sądzić o samozaciskowych? Dużo tam plastiku i obawiam się, że tanie mogą być po prostu słabe.

Kiedys kupilem w markecie najtansze chinole 30cm za 6zl sztuka. Troche juz je wymeczylem i jeszcze sie trzymaja kupy. Przy tej cenie bylo warto :)

Skomentuj

http://www.narzedzia-yato.pl/narzedz...80mm_cr_v_YATO

Lub tańsze chinole jak pisze Pogromca. Do zajechania i nie szkoda wywalić

Skomentuj

Jak w jakimś sklepie zauważycie chińskie w takiej cenie, to proszę o kontakt, bo większa ilość przyspieszy trochę robotę (nie będzie trzeba pożyczać).

Skomentuj

Liroy Merlin ma dobre ceny na ściski od taniochy do tych lepszych irwina czy nawet dextera ale nie wiem jak masz daleko do tego marketu..

---------- Post dodany o 17:08 ---------- Poprzedni post o 17:04 ----------

Proszę po 6,50 zł

http://www.toya24.pl/scisk-stolarski-300x50mm-4455.html

Te drewniane rączki przy bardzo mocnym skręcaniu lubią pękać ale cena czyni cuda

Skomentuj

Jak rączka pęknie to jeszcze fajnie, te małe udało mi się skrzywić, czy rozwalić na 2 części, teraz po prostu uważam z skręcaniem...

Dzięki za info, jak nadarzy się okazja na wyjazd (przy jakiejś okazji) to sobie pooglądam.

Skomentuj

Używam najtańszych marketówek 120x600 (chyba 25zł sztuka) i nie ma z nimi problemu, siła docisku zdecydowanie za duża jak na moje potrzeby i muszę uważać przy dokręcaniu (ale używam sporej ilości)

Skomentuj

Ta oferta którą podałem powyżej nie dostępna nawet w markecie, także jak ktoś ma ochotę to warto zamówić przez net.

Skomentuj

ja kupiłem na ebayu po 2 euro za sztuke 50x300 i 50x400 te chyba po 2,20 euro

Skomentuj

Kurcze, przydałyby się takie z dłuższym zasięgiem ramion do ściskania powierzchni bardziej wewnątrz, niestety kosztują sporo :(

Skomentuj

no taki 120 to widzialem w przedziale 4 do 6 euro za szt

Skomentuj

Jak z przesyłką i pod jakim hasłem występują?

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                          no taki 120 to widzialem w przedziale 4 do 6 euro za szt
                          Taki miałem na myśli, wysięg 200mm lub więcej.

http://www.profitechnik.pl/product/s...-do-7000n.html

---------- Post dodany o 23:01 ---------- Poprzedni post o 23:00 ----------

http://www.bessey.de/en/product_deta...00a94700020023

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                            Jak z przesyłką i pod jakim hasłem występują?
                            wpisz se na niemieckim ebayu :
                            SCHRAUBZWINGEN ZWINGEN

tam gdzie ja brałem nie wysyła do PL ale poszukaj

Skomentuj

Jakby ktoś chciał budować kozły lub prasę ręczną.

http://www.uni-max.com.pl/scisk-prasujacy-lt-e/d/

Skomentuj

Dzieki Marios! Tego wlasnie szukalem :)

Skomentuj

W Leroy Merlin znalazłem najtańsze ściski krótkie (np. do ściśnięcia dwóch płyt) po 10 zł za dwupak. Obok wisiały takie same po 10 zł sztuka. W Castoramie tak samo 10 zł/sztuka.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rhainkraft Zobacz posta
                                    W Leroy Merlin znalazłem najtańsze ściski krótkie (np. do ściśnięcia dwóch płyt) po 10 zł za dwupak. Obok wisiały takie same po 10 zł sztuka. W Castoramie tak samo 10 zł/sztuka.
                                    To są ściski z drewnianą rączką, słabe. Mam takich kilka sztuk, jak mocno nie będziesz ściągał to trochę wytrzymają.
                                    Achaa .. obejrzyj je dobrze bo niektóre nowe już są pęknięte..

Całkiem dobrej jakości są te Dextera, no ale niestety trochę droższe.

Skomentuj

Mam już dość beznadziejnych ścisków. Czas znaleźć coś lepszego. Nie chcę też wydawać na nie jakiś milionów. Pierwsze podejście:

Wyglądają naprawdę solidnie. Docisk działa jak tłok. Dokręcając go śrubą nie okręca się tylko równomiernie wysuwa. Jak się sprawdzi to będzie trzeba dokupić tego więcej. Koszt ok 55 zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomant Zobacz posta
                                        Mam już dość beznadziejnych ścisków. Czas znaleźć coś lepszego. Nie chcę też wydawać na nie jakiś milionów. Pierwsze podejście:

Wyglądają naprawdę solidnie. Docisk działa jak tłok. Dokręcając go śrubą nie okręca się tylko równomiernie wysuwa. Jak się sprawdzi to będzie trzeba dokupić tego więcej. Koszt ok 55 zł.
                                        Mistrzu to jeszcze napisz co to i gdzie można takie namierzyć. Ost gdzieś widziałem że sciskow zawsze za mało i jak nie wiesz co kupić do warsztatu to kup sciski więc się przyda pewnie

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                                        X