Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piła stołowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piła stołowa

Przymierzam się do zakupu piły stołowej ale nie za bardzo wiem na co zwrócić uwagę a znalazłem takie coś i mi się podoba. Piła ma służyć do DIY wszelkiej maści (kolumny, remonty w domu itp...)

http://www.youtube.com/watch?v=medlqvVts1Q

Co o tym sądzicie?

nie wiem czy to konkurencja skomentowala, czy to prawda, ale ta pila to "A complete waste of money. As a disabled person on a low income I will have to wait till I can afford a proper table saw. Lesson learnt “don’t buy cheap”. znaczy tyle, zeby tego nie kupowac. nie wiem czy mi sie wydaje, czy tak jest, ale troche to wszystko sie wydaje chybotliwe.

Skomentuj

jezeli tak cienie profile tnie tak powoli to daje to do myslenia

dla mnie jedno skresla takie produkty do naszych wymagan - za maly stol

Skomentuj

Większe są jeszcze droższe. No a płyty na wymiar to mi lokalny sklep docina w cenie płyty więc nie będę nic wielkiego docinał. To co będę docinał to ewentualnie przegrody w kolumnach, jakieś listwy. A ten komentarz to był jakiejś osoby niepełnosprawnej o niskich dochodach, dla niego było za drogo. Czy tnie powoli? Nie wiadomo może operator obcinał powoli? Mi się wydaje w miarę dobra ale nie mam porównania.

Skomentuj

Lipa straszna, na tym nie dotniesz formatek na kolumny, zapomnij. Chyba ze male monitorki.

Napisz ile chcesz wydac? W niemieckim obi sa spoko pily za 250 ojro

Skomentuj

ta właśnie kosztuje 250 ojro i tyle chce wydać

czy to chodzi o to?

http://www.obi.de/decom/product/LUX_...=1&pageSize=24
            Last edited by sztapl; 09.03.2014, 17:14.

Skomentuj

Tak, ta jest spoko, ogladalem ja kilka razy. Zerzniete z bosza, ma solidny kawal stolu i prowadnice mocowana na tyl i przod. Dorobisz sobie do tego crosscut jig i mozna dlubac w drewnie.

Skomentuj

Nie bardzo widać czym sie one rużnią na pewno nie wielkością . No i do obi mam parę set kilometrów...

Skomentuj

Ewentualnie za ta cene poszukac uzywane metabo, niebieski bosh, makita.

---------- Post dodany o 18:25 ---------- Poprzedni post o 18:25 ----------

Na ebay sa podobne tylko pod inna nazwa. Trzeba poszukac

Skomentuj

No to inaczej. Na co zwrócić uwagę?

Skomentuj

W pilach najwazniejszy jest solidny stol i porzadna prowadnica. Bez tego nie bedzie dobrego ciecia. Silnik tez jest istotny, ale od niego nie zalezy precyzja ciecia, tylko to co potniesz, jak szybko i jak dlugo.
                      Zobacz na modele pil firm, ktore podalem i szukaj. Najlepiej pojechac do sklepu i samemu obadac.

Skomentuj

Ja powiem tak, zrób stolik i kup dobrej jakości (bez luzów i mocą) pilarkę ręczną i przykręć do blatu. Culaga i prowadnica to moment i żaden z tych blaszanych stoliczków ci tego nie da.

---------- Post dodany o 22:46 ---------- Poprzedni post o 22:45 ----------

http://m.youtube.com/watch?v=FR94aheUe60

Skomentuj

Pewnie, ze mozna dlubac na pile Diy! :) ale pewnego dnia przychodzi czas na solidniejsze narzedzia... https://www.youtube.com/watch?v=n0yFbiJ3ZRI

Skomentuj

Oczywiście, zakładając że można na takim profesjonalnym narzędziu lepszą dokładność. Kolega nie wspomniał nic o budżecie, jeśli ma to być np. do 1kz to nic ciekawego nie znajdzie.

Skomentuj

Nie tylko lepsza dokladnosc jest istotna. Powiedzialbym, ze glownie bezpieczenstwo i przyjemnosc pracy z maszyna

Skomentuj

ja przerobiłem swój trochę, dałem lepsze mocowanie pilarki z grubej blachy aluminiowej. Jak będzie kasa, potrzeba i miejsce to się zainwestuje w fabryczny sprzęt ale na coś co by mnie zadowoliło potrzeba parę kilo złotych :(

Skomentuj

Niestety dobra pila, to spore siano. Marios, jestes leworeczny?

Skomentuj

Nie ale jakoś tak mi wygodniej :) poza tym po odwróceniu silnik jest po lewej stronie i łatwiej było mi to wszystko zamocować, mam drugą blachę do frezarki także za pomocą kilku śrub mogę zrobić szybką zamianę sprzętu.

Skomentuj

To na ktora strone pochyla sie tarcza? Do czy od culagi?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        To na ktora strone pochyla sie tarcza? Do czy od culagi?
                                        Nie ma tej opcji i nie przewidziałem jej cięcie krawędzi pod kątem na takim sprzęcie hmm..może być trudne.Jeśli już to na pewno nie może być pochylana na culagę.
                                        Ewentualnie używam pilarkę ręczną. Mam małe hitachi przy prowadnicy wychodzi całkiem nieźle, gorzej z cienkimi paskami do tego potrzebny już jakiś stoliczek.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X