Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piła stołowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wczoraj dostalem kickbakiem od pily stolowej :| Zmeczenie i brak riving knife zrobily swoje, dobrze ze to byl tylko cienki 3 hdf i nic zlego sie nie stalo.

Skomentuj

Całe szczęście :)

Ja jakiś czas temu przecinałem poprzecznie sklejke 18mm zanim crosscut-a zrobiłem :) to dopiero miało siłę. Culagę z prowadnicy mi wyrwało aż. W sumie moze dzieki temu mi się nie oberwało bo cała siła poszła w Culagę :) i na szczęście stałem daleko od ostrza :)

---------- Post dodany o 14:25 ---------- Poprzedni post o 14:24 ----------

Zaraz potem zrobiłem crosscuta :)

Nie było już pretekstu na odwlekanie :)

Skomentuj

Przemcio, widzę że na luzie podchodzisz do tematu :)

Skomentuj

A to mam się spinać i może obrazić na piłę teraz bo mi pokazała naocznie to o czym wiedziałem dawno, i widziałem na youtubie :)

Wolałem dorobić szybko Jiga żeby takie zdarzenie nigdy już nie miało miejsca bo mogę nie mieć tyle szczęścia :)

Luz i dystans do siebie jest bardzo przydatną umiejętnością :)

Skomentuj

Nie chce zakladac nowego tematu wiec wkleje tu. Zastanawiam sie nad prezentem gwiazdkowym dla siebie. Chciałbym kupić jakąś piłę/pilarkę ukośną -taką którą można też wykonywać cięcia "przód-tył" ( nie wiem jak to się nazywa). Bawiłem się ostatnio piłą Metabo KGS 305 M szefa ( http://www.ceneo.pl/32953922) ale nie stać mnie na coś takiego :)
            Czy ktoś mógłby pomóc wybrać jakiś ciekawy model- nie za drogi ale też nie jakiś plastikowy szmelc.
            Last edited by dolphin123; 01.12.2014, 18:31.

Skomentuj

ruffpl przód-tył to posuw.Kupowanie taniej ukośnicy do dokładnego cięcia mija się z celem, tym bardziej z posuwem. Więcej elementów ruchomych=większe luzy=mniejsza dokładność.Tańsze modele Metabo(te bez plusa) to takie minimum. Jak nie będziesz ciął dużych przekrojów to mozesz zerknąć na modele 254 i 216.

Skomentuj

Czaruję...
              X