Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czarny fornir - jakies pomysly na good look?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Oj byś się nie pomylił :) Warunek podstawowy zanim dotkniesz kolumny lakier musi być 1000% suchy.
    No to oczywista oczywistość :) Nie ma macania przed wyschnięciem

Skomentuj

Zamowie zwykla rustykalna bo nie chce ryzyka i zabawy w kolejen wysylki itp. chyba bejca na bazie wody normalnie wspolgra z lakierem wodnym.

Skomentuj

Nie moge juz edytowac, ale pomyslalem nad czyms takim - wspomniany powyzej formir + czarny wosk. Bylby fajny efekt satyny ala vintage :)

Skomentuj

Nie używałem nigdy wosku więc nie wyrażę opinii.

Skomentuj

No i pojawi sie na allegro nowy negatyw. Czekam na fornir 12 dni i nic... Napisalem do sprzedawcy co z moim zamowieniem. Udajac glupiego stwierdzil, ze nic do niego nie wplynelo. Wyslalem mu potwierdzenie, na zamowienie 4 sztuk forniru APRICOT BLACK i kontak sie urwal. Z ciekawosci wszedlem na jego stronke art-deco i wszystko sie wyjasnilo...

APRICOT BLACK - produkt niedostepny

Co najlepsze, znow ów fornir pojawil sie na allegro

....

W zwiazku z powyzszym macie pomysl na jakis fornir (najlepiej modyfikowany na fizelinie), ktory bedzie ladnie sie prezentowal po pokryciu czarnym woskiem OSMO?? Front kolumn pokryty bedzie matowym skajem.

Skomentuj

Zamieszczone przez rutkose Zobacz posta
              Z ciekawosci wszedlem na jego stronke art-deco i wszystko sie wyjasnilo...
              APRICOT BLACK - produkt niedostepny
              Bo ja zgarnąłem ostatnie 14 sztuk tego forniru :razz: Sorry

Baj de łej.... Zakupiłem produkty firmy Colorit ( bejca czarna i lakier akrylowy - oba na bazie wody) i za pomocą tego będę chciał uzyskać jak najciemniejszy odcień forniru. Zrobię próbkę i zaprezentuję jakich efektów można się spodziewać po 1 i 2 warstwach bejcy.

Sama bejca jest idealnie czarna (brak naleciałości brązu - jak w przypadku innych bejc) także efekt może być niezły. LINK
              Last edited by Zolwik; 21.02.2015, 21:41.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                Bo ja zgarnąłem ostatnie 14 sztuk tego forniru :razz: Sorry
                Zamowilem raz jeszcze od teg sprzedawcy, gora wylapie kolejny negatyw hah W sumie tak sie zastanawiam, czy pod czarnym woskiem to struktura drewna bedzie tak widoczna, ale raczej tak..

Skomentuj

Nie walcz negatywami, tylko zadzwoń do człowieka, tam taka sympatyczna pani jest, idzie się z nią dogadać. Będziesz wiedział co i jak dokładnie. W bezpośrednim kontakcie są dość profesjonalni.

Skomentuj

Ale ja nie walcze :) Zamowilem towar..., nie przyszedl, wiec wlecial negatyw. O dziwo jak zamowilem jeszcze raz, to tego samego dnia juz byl u nich kurier po moj fornir. Zreszta nie o tym jest temat, wiec nie robmy off'a.

Skomentuj

Panowie, doradźcie coś.
                      Jest potrzeba najbardziej czarnego forniru jak się tylko da.
                      Na koniec ma być woskowany woskiem Osmo.

Macie coś sprawdzonego?

Skomentuj

prysnij fornir czarna farba i po temacie

Skomentuj

Albo czarny wosk :)

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/25...b-dayton-rs225
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              http://diyaudio.pl/showthread.php/25...b-dayton-rs225
                              Aha, zapomniałem dodać że ma być modyfikowany.

Skomentuj

To jest moja próbka testowa ( 2x czarna bejca + 1x lakier )

Chcę jeszcze sprawdzić efekt po zastosowaniu Caponu ( jest "oleisty" i fajnie uwydatnia kolor ) po bejcy: ( 2x bejca, 1-2x Capon, 2x lakier )

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Panowie, doradźcie coś.
                                  Jest potrzeba najbardziej czarnego forniru jak się tylko da.
                                  Na koniec ma być woskowany woskiem Osmo.

Macie coś sprawdzonego?
                                  Jestem na bieżąco w temacie, wiec fornir black apricot + czarny, dekoracyjny wosk osmo 2-3 warstwy.

Skomentuj

Jestem na bieżąco w temacie, wiec fornir black apricot + czarny, dekoracyjny wosk osmo 2-3 warstwy
                                    Czy możesz dla porównania pokazać jakąś próbkę ?

Skomentuj

Bez problemu, jak wroce do domu to wrzuce zdjecie.

Skomentuj

Obiecane zdjecia probki

Fornir modyfikowany black apricot + 2 warstwy czarnego wosku dekoracyjnego Osmo

Lewa strona panelu - kompletnie "goly" fornir. Prawa - papier scierny, wosk, znow papier scierny i druga warstwa wosku. Roznic w kolorystyce nie widze zadnych, jedynie efekt wygladzenia forniru papierem sciernym.

Zdjecia:

EDIT:

Zastanawiam sie nad nalozeniem na probe trzeciej wartswy, choc nie wiem, czy juz nie podoba mi sie dotychczasowy efekt
                                        Last edited by rutkose; 20.03.2015, 16:01.

Skomentuj

Lewa strona panelu - kompletnie "goly" fornir. Prawa - papier scierny, wosk, znow papier scierny i druga warstwa wosku.
                                          Taka różnica to żadna różnica... szkoda kasy na wosk barwiący :unsure:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X