Ja mam ukośnicę z posuwem, jakiś niemiecki no-name (DURO) ale wykonanie dość przyzwoite. Kosztowała grosze, pewnie nie więcej niż jakieś 300 PLN (sprzedawca pisał że to leżak magazynowy albo demo, ale bardzo możliwe że to jakiś sprzęt pogwarancyjny). Za takie pieniądze napewno warto. W pracach domowych bardzo przydatne, w DIY audio (kolumny) - nie do końca.
Ja ją wykorzystywałem głównie do listwowania, cięcia parkietu, pochwyt do balustrady wewnętrznej, taras z drewna itp. Można założyć tarczę do metalu i ciąć profile stalowe, znajomy ciął swoją ukośnicą (ale bez posuwu) cegły klinkierowe. Gdy jest potrzeba precyzyjnego cięcia pod różnymi kątami - bardzo przydatne narzędzie.
Ja ją wykorzystywałem głównie do listwowania, cięcia parkietu, pochwyt do balustrady wewnętrznej, taras z drewna itp. Można założyć tarczę do metalu i ciąć profile stalowe, znajomy ciął swoją ukośnicą (ale bez posuwu) cegły klinkierowe. Gdy jest potrzeba precyzyjnego cięcia pod różnymi kątami - bardzo przydatne narzędzie.
Skomentuj