Potrzebuję wykonać pudełko ekranujące z blachy stalowej. W związku z tym że nie chciałbym tego skręcać na śruby, pomyślałem aby wyciąć na cnc elementy z blachy i posklejać to w jedną całość i następnie polakierować. Dodam tylko że nie będzie to przenosić żadnych obciążeń mechanicznych, raczej ma to wyglądać estetycznie z zewnątrz. Ma to sens? Podejrzewam, że jakiś klej idzie do tego dobrać.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sklejanie blach stalowych i aluminiowych
Collapse
X
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaNie masz kolegi z tigiem ?
Tak to wygląda później, zrobiłem sobie na transformatory:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaJak coś małego to możesz spróbować też skleić silikonem sanitarnym/ najpierw odtłuścić, dobrze ścisnąć na 24h. Przed odstawieniem nadmiar usunąć szybko palcem zanurzonym w płynie do zmywania naczyń :)
Robiłem podobne rzeczy.. ale ja miałem na celu uszczelnienie jakiejś kombinowanej szafki, która stała na dworze..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaTo chyba najlepsze rozwiązanie.
Tak to wygląda później, zrobiłem sobie na transformatory:
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez gi Zobacz postaCX 80 - Auto Weld
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaKleiłem tym CX 80 pęknięty cylinder żeliwny, pewnie jeździ do tej pory...
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaAle jak wykończysz taką puszkę ? malowanie ? i podstawowe pytanie jak chcesz ją uformować ?
Skomentuj
-
W każdym sklepie gdzie sprzedają lakiery samochodowe powinni mieć w tubach coś co nazywają pastą na spawy , lub masą uszczelniająco-klejącą :)
Jest lakierowalna , w różnych kolorach (czarna też) , skleisz tym do siebie wszelkie blachy , tworzywa i inne badziewia
Nadmiar można elegancko zebrać po wyschnięciu nożem czy skalpelem
Tuba do pistoletu to koszt kilkunastu złotych
Występuje też w puszkach , ale w tubach praktyczniejsza do tego celu :)
Skomentuj
-
Panowie, dzięki za rady. Jeśli chodzi o lakier to ma być czarny mat więc nie ma bulu. Pewnie macie na myśli zachowanie, efektu stali lub alu przy takich połączeniach a to nie byłoby łatwie. Po prostu ma być stalowa puszka(ekran) bez otworów i śrub na czarnoelementy z blachy zamówię w firmie gotowe.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Michal93 Zobacz postapomyśl jeszcze nad klejem do szyb samochodowych :)
Skomentuj
-
Cała obudowa mojego EL34 też tigiem jest potraktowana. Szlif, polerka i wygląda jak z jednego kawałka. :)
http://diyaudio.pl/showthread.php/14...l=1#post469105
Skomentuj
Skomentuj