Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rurka BR

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rurka BR

Macie moze jakiś patent jak równo uciąć rurę BR - zwęża się z jednego końca i ciężko uciąć aby zachować równloglość płaszczyzn :crying:

Nie znam sposobu ale mam taki luźny pomysł. Spróbuj owinąć rurę z cieńszego końca sznurkiem nadając taką grubość jak ma po grubszej stronie. Później naklej jeszcze na to taśmę. To wszystko przydałoby się włożyć do korytka do cięcia, jeśli nie masz piły stołowej. Powinno wyjść równo.

Skomentuj

Postawić pionowo na stole dopasować dystans

Postawić pionowo ustawić piłkę na odpowiedniej wysokości (jakiś dystans) i obracać rurą aż się odetnie...

Skomentuj

ja naklejam odpowiedniej szerokosci tasme (malarskie sa tanie i roznej szerokosci) i od rownego konca da sie to ladnie odmierzyc
        potem pilka reczna i dookola delikatnie
        potem na papierek scierny zeby wyrownac

a w pracy to bym na tokarke wrzucil :lol:

Skomentuj

Czy jest aż tak ważne żeby wewnątrz kolumny było idealnoe co do dziesiątych czy setnych milimetra? Bardziej dobroczynny wpływ będzie miało wyprofilowanie tego uciętego końca.

Skomentuj

Nie no przecież kilka 2-3 mm długości nie będziesz w stanie usłyszeć w strojeniu, jak utniesz to na płaskiej powierzchni połóż papier ścierny i wyrównaj.
            Można delikatnie zapalniczką krawędź przejechać żeby nie była ostra. Wyprofilowanie BR w środku ma znaczenie jak masz duże ruchy powietrza, wyprofilowanie zmniejszy świst, czyli turbulencje powietrza.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
              Nie no przecież kilka 2-3 mm długości nie będziesz w stanie usłyszeć w strojeniu
              Przy dużej skrzyni usłyszysz, im większa skrzynia tym krótszy BR i mała zmiana długości zmienia strojenie dość znacznie.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Przy dużej skrzyni usłyszysz, im większa skrzynia tym krótszy BR i mała zmiana długości zmienia strojenie dość znacznie.
                Założyłem, że zwężająca się rurka jest do monitora i będzie wtedy miała więcej jak 10cm.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Aaa… mądrego to i przyjemnie posłuchać. No koniem podjechać można, a na człowieku… się tylko potknąć.
                  u mnie glupie 1,5 cm przy rurce fi 50 mm - wyleczyło kolumny z burczenia !!!!!!!

Skomentuj

Czaruję...
                  X